Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Insula | 28056 |
29.9.2005 14:03:32
Jasně Danielo, taky jsem pro odsávání. Neměj pochyby o tom, že jsme to nezažili, proto jsem si taky odsávačku pořídila.
Cibulové ponožky mě zaujaly. Zrovna máme rýmu, tak bych to mohla vyzkoušet. |
Lidka |
• |
29.9.2005 0:04:49
Určitě je to tak-rýma musí ven!!!Jinak záněty stř.ucha.
|
Marcela+Tomík(9/03) | 27519 |
28.9.2005 22:03:11
Byla jsem chvíli mimo domov, tak tedy - cibulové ponožky:
cibule (na velikosti nezáleží) se najemno nakrájí, ve starší plínce (nebo jiné vhodné hadýrce) se vymačká šťáva, kostičky cibule nastrkáte do ponožek (líp to jde ve dvou lidech, když jste samotné, tak si ponožku navlékněte naruby na ruku a naberte - je to snad dost srozumitelné:), může to trochu studit, tak je (ty ponožky s cibulí) na chvíli strčte do mikrovlnky, no a potom šup na nožky tak, aby byla cibule na šlapkách, přes ještě jedny teplejší a nechat přes noc. Tomáškovi jsme je udělali dvě noci za sebou a bylo po rýmě. Fakt, nekecám! Podobně se dělají i cibulové pytlíčky - zavěsí se v blízkosti postýlky (cca 50-100 cm). Typická cibulová "vůně" se prostě musí přežít. P.S. Jenom poznámečka, není to můj nápad nebo vynález. Taky jsem to vyčetla na internetu. Já jen, aby mě někdo nenapadl:) Je to recept našich babiček. |
správce-Dubnatka08 | 16375 |
28.9.2005 18:05:02
Insulo, ono je těžké když vidíš, že se dítě dusí rýmou ho tak nechat a jen otírat nos :o( Každý doktor má trošku jiný názor, ono když si vezmeš smrkání a vůbec používání kapek, co nevysušuje sliznici?! Na ORL ti zase řeknou když nebudeš dítě odsávat, nebo nebude smrkat, hrozí zánět středního ucha a jsou prostě děti, které na to trpí. Rýma musí ven! Je lepší smrkat a odsávat než to polykat. Toť můj názor.
|
Insula | 28056 |
28.9.2005 17:43:31
Mimochodem jsem zapomněla napsat, že mě vůbec zrazovala od odsávačky. Prý stačí jenom vytřít nosánek těmi .... nevím, jak to nazvat, no jak jsou na čištění oušek. Prý odsávačka dráždí nosní sliznici. Ale mě to přišlo nedostatečné, takže jsem si odsávačku nakonec koupila a při velké rýmě jsem jí samozřejmě používala.
|
Insula | 28056 |
28.9.2005 17:39:45
Ahoj Danielo, rozhodně to nemělo vyznít jako odsouzení. Já nejsem člověk, který někoho odsuzuje. Ale mě před tímto postupem varovala dětská lékařka. Řekla mi, že je to nebezpečné. Nijak nezdůvodnila a já se na to neptala, protože jsem věděla, že to zkoušet nebudu. Navíc si to ani neumím prakticky představit.
|
Lidka |
• |
28.9.2005 15:57:28
Taky chci vědět civulové ponožky!!
Adélo-však mu nos odsávej...i kdyby sám smrkal,tak toho tolik n evysmrká,jako když mu odsaješ-aby ses nemusela bát zánětu středního ucha...náš mladý smrkal celkem brzo-taky měl z toho srandu,že to prostě vyletí ten soplík ven-a my se všichni polekáme:-)) |
správce-Dubnatka08 | 16375 |
28.9.2005 11:48:35
Marcelo, přesně tak! Můj syn se také bál toho rachotu vysavače, teď už jde dobrovolně si lehne a a už se ani tolik nebrání, protože ví, že mu to uleví.
Také by mě zajímaly ty cibulové ponožky. |
Mammita | 25947 |
28.9.2005 11:41:35
Marcelo, prosím tě, co jsou cibulové ponožky?
|
Marcela |
• |
28.9.2005 11:19:22
Souhlasím s Danielou. Odsát rýmu odsávačkou přes vysavač není nic "drastického a nelidského." Zkusila jsem to nejdřív na sobě než jsem šla na dítě. To bys koukala, kolik se odsálo hlenu! Myslím, že děti křičí "jen" proto, že jim v tu chvíli bráníš v pohybu a v našem případě se přidává i strach z vysavače. Je to ale jen otázka půl minuty a je odsáto. Rozhodně bych se k tomu nestavěla tak odmítavě a nejdřív to zkusila.
Nám při rýmě pomáhají i cibulové ponožky. Za dva dny je po rýmě. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.