| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti smrkat

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 210  [Dalších 40 >>]
Marta, Adam2/04, David1/08 11105
7.11.2005 13:07:43
Ahoj protoze zacinaji chripky a Adam je taky nachlazeny, naucil se pekne smrkat. Myslim, ze nejlip se deti nauci smrkat, kdyz maji intenzivni rymu a clovek jim dava porad kapesnik k nosu. Tim, jak mu zmacknu nosni dirky zacne pekne smrkat sam od sebe a taky pomaha, kdyz vidi, jak smrkam ja. Ahoj M.
Hvězdička+holky 4905
6.11.2005 16:36:32
Ja se jim nedivim. Ovsem nase holky se od jiste doby predhaneji, kterou deriv osetrim - odsaju, nakapu kapky, zmerim teplotu, dam vitaminovy nebo jiny sirup...
Jsou jim dva roky a ted je ucim vysmrkavat. Foukat umi obe dobre, treba na pistalku, do vody, horkou kasi. Tak jen rikam: "Foukej. A zavri pusinku, jen nosem." Jedna to asi pri esatem opakovani pochopila, proste se ji to nahodou jednou povedlo. Stejne musim odsat, ale jsme snad na dobre cetse. Druha zatim fouka jen pusou.
Tu cibuli si pisu, musime vyzkouset, protoze jsme vzdycky nemocne vsechny tri, tak abych tech par dalsich let jeste prezila.
Margit
due soli 29014
4.11.2005 22:41:35
Marcelko s Tomíkem, ještě jeden dotaz k těm ponožkám: Ponožku s cibulí obléknu dítěti prostě na nohu? Jako, že ta cibule se bude dotýkat bosého chodidla?? Díky za odpověď. Jen škoda, že to čtu až dnes, rýmu máme akorát za sebou, ale tohle příště vyzkouším!
Insula 28056
15.10.2005 18:17:02
Ten recept s tou cibulí mi dávala už moje máma. Měla jsem totiž problémy s průduškama. Je to dobré na odkašlávání a mě to docela i chutnalo. Jinak si myslím, že to nemůže uškodit, protože v cibuli je spousta dobrého.
Kamila+Lenka 5/04+Lukáš 6/07 16564
15.10.2005 11:54:18
Tak právě s malou taky řešíme, jak ji naučit smrkat. Když byla menší, tak pěkně funěla nosem, ale teď nechce. Když mě vidí s odsávačkou v ruce, tak hned řve. Dala jsem jí její kapesníček, ukazuju ji to, přemlouvám, ale zatím žádný výsledek :o(.

Já mám recept proti nachlazení a kašli pro děti:
2 cibule, 250g hnědého cukru - zapneme troubu. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, navrstvíme do menší zavařovací sklenice a zasypeme hnědým cukrem. Sklenici uzavřeme a postavíme do teplé trouby. Vytvoří se šťáva. Dítěti podáváme 2 lžičky denně.
(bylo to napsáno v novinách, co vychází pro Kaufland)

A pro dospělé:
1 lžíce čerstvého křenu, 1 lžíce cibule, 5 lžiček medu, 5 lžic vody. Křen najemno nastrouháme a smícháme s medem. Přimícháme nasekanou cibuli a vodu. Zahřejeme, necháme přejít varem a dáme vychladnout. Užíváme 5x denně lžičku. (není vhodné pro diabetiky).
Mammita 25947
11.10.2005 20:42:45
Marcelo, díky za tip na cibuláky :)))-určitě vyzkouším.
No, tak my byli mimo domov a Mates už byl v podstatě ready a vrátili jsme se zpátky a bum!, nemoc je zpátky.
Matějovi je 17m, nemocný byl všehovšudy dvakrát a teď tohle. Takže už máme ATB - poprvé. Co se týče rýmy, tak je to s námi tak, že jsme nikdy neměli takovou rýmu, že by nemohl dýchat. Ale když ji měl a já ho odsávala, tak se mi zdálo, že jsem mu spíš ještě uškodila-tím jak plakal se zahlenil ještě víc. No a na vysavač to prostě zatím nebylo-nehledě na to, že má z luxu panickou hrůzu i tak.
Smrkání zkouším, ale jakýkoliv pozitivní výsledek je v nedohlednu :(((.

K babským radám ještě jedna.
Nakrájet cibuli, prosypat ji cukrem, zatížit a nechat přes noc. Ráno slít šťávu (je toho max.1lžíce) a tu dát dítěti. Prý to není hnusné a moje tchýně tak zahnala spoustu chorob. Její děti hodně trpěly na bronchitidy.
Dnes to vyzkouším poprvé, tak pak poreferuji.

Adél
Insula 28056
29.9.2005 19:37:46
Ona ne, ale já ano. :-)))
správce-Dubnatka08 16375
29.9.2005 14:21:14
Ona to při té rýmě moc neucítí :o))) Nebo jí ty ponožky navléknout až usne :o))))
Insula 28056
29.9.2005 14:18:11
Danielo, já zase mám strach z toho cibulového pachu. :-))) Ale možná to zkusím, jestli to dcera teda vydrží. Možná si je taky sundá.
správce-Dubnatka08 16375
29.9.2005 14:06:38
Insulo, dej vědět jestli to zabralo, prosím? Já mám jen strach, že by si je syn prostě sundal :o(
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 210  [Dalších 40 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.