| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Krkavčí matky v modrém

Krkavčí matky neřeší vyváření lahviček dvouletým dětem, dopřejí svým potomkům pobyt v jesličkách či školkách, návštěvu prarodičů či tet, neděsí se hlídacích koutků.. Rády vyrazí za zábavou i samy, a přesto své děti nade vše milují... Nebo sbalit bágl a hurá s dětmi třeba do do hor - proč ne???!!! :-) Patříte mezi lidi, kteří si rádi popovídají s kýmkoliv a o čemkoliv? A hlavně bez předsudků?.... Pak jste tu správně.
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 36632  [Dalších 36592 >>]
bejbina 40948
15.3.2014 16:04:58
Já tedy nepřistupovala k oboum stejně, protože jsem byla otupělá. ~t~ U H. jsem se snažila, aby s námi nespal v posteli, navíc jak byl nedonošený, tak si navykl na 3h a toho se držel do 5 měsíce. :-© U L. jsem byla tak grogy, že jsem si ji vzala na první noční kojení do postele a pak se holka obsluhovala sama. ~d~ Dnes je to tak, že H. je spavec a L. má mnohem menší potřebu spánku než zbytek rodiny. Mám pocit, že univerzální rada neexistuje. Každý jsme unikát.

U Teriny je krásná celá rodina, tam není co řešit. A porod kde a jak by mě zajímal. :-)

Káťo, choť zvýšenou péči nevyžaduje, ale je protivný neskutečně. Není zvyklý na to, aby byl nějak zdravotně omezován. Nestěžuje si, vlní se bez berlí po bytě, samozřejmě Brufen nebere a Dolgit už taky vysadil. Z jedné strany ho chápu, při jeho navyklosti na pohyb v kombinaci s krásným počasím to je peklo, ale z druhé strany bych ho přikurtovala k posteli, nejlépe za plentou, natřela Dolgitem, nadopovala Brufenem a nechala pracovat léky a klid na jeho uzdravení.

Stal se zázrak. Mladík vyrazil ve čtvrtek do jiné čtvrti za spolužáky a nadšeně tam při hrách venku! pobyl celé odpoledne. V pátek to samé a dnes vzal sebou i sestru. Konečně snad poznají, jaké je to mít kamarády. Doufám.
Káťa,2 kluci 2562
15.3.2014 7:43:21
Marťo, taky to tak vidím. Navíc, kdyby fungovaly teoretické návody na to, aby dítě spalo, aby adekvátně jedlo, nebrečelo ve školce, dobře se učilo, nebylo v pubertě nesnesitelný, odešlo z domu včas a zase ne moc brzy, splnilo naše i svoje očekávání........,tak by to jistě bylo skvělé, ALE...... ~;)

Tak jestli je B. po mamince, není co řešit, Terina je pro mě takový to ztělesnění přirozený krásy jako třeba Christy Turlington.
Marťa
  • 
14.3.2014 23:08:17
nooooo, Čarod, tak s tím já úplně nesouhlasím... myslím, že se děti rodí spavé a nespavé a moc s tím neuděláš... já k oboum přistupovala stejně a T spal ukrutně blbě a málo a M prostě spí dobře... (což já tedy považuju 3 hodiny, kojení 3 hodiny atd.)
to je stejné jako s jídlem, jsou děti žravé a nežravé a také to moc nezměníš... ale mámy těch žravých nevěří... :-)

..........

Teri, gratuluju! máš krásnou rodinu!
tak kde a jak jsi rodila? :-)
a šmírovala jsem ti fotky na fb a B je tak nádherná, až bude jako modelka ve světě, tak si na mě vzpomeň, že já to říkala první :-)

Čarodějka... 29409
14.3.2014 22:20:46
A to si ještě nechte vyprávět, JAK a KDE Terina rodila!!! :-)

Niso,
tak já Ti dnes dávám celodenní skype přednášku na téma "Jak zařídit, aby dítě v noci spalo" . . . a teď nááááhodně po jaké době juknu na KM a Ty to tady řešíš už jakou dobu se všemi a nikoho jsi doteď neposlechla????

Hele.. víš, jak se říká: "Komu není rady.... " :-)

Jinak všechny zdravím! ~x~~x~~x~

A ad spaní:
Miťák večer usnul a spal... než jsem šla spát já - cca půlnoc - tak jsem ho nakojila a spal až do rána...
Jaký si to.... takový to.... ~;)~;)~;)~;)
*Terina* 12313
14.3.2014 17:17:08
No, Káťo, výšku mám dostatečnou, pánev širokou. Ale je fakt, že se mi to břicho zdálo tentokrát nějaký větší. :-D A pohyby nějaký drsnější. ;-)
Káťa,2 kluci 2562
13.3.2014 16:59:40
Teri, ještě jednou velká gratulace, je to teda fakt obřík. Nechápu, kam jsi při své konstituci dala tak velký dítě~;)
Niso....jsi tu??? Co u vás???
Bejbino,doufám, že TM je lépe a nevyžaduje zvýšenou péči.
*Terina* 12313
13.3.2014 13:45:22
Takže jo, máme doma Viléma, je to zlato. :-) V noci teda taky nespí nic extra, ale na naše poměry, vlastně dobrý. Byl pěkně vypečený - 4,2kg a 55cm. Ale porod hladce, rychle a voňavě. Takže fajn. ;)

Se staršíma dvěma se mi kolem 7. měsíce vždy v pohodě podařilo odstavit na noc a naučit je spát celou noc. (Dle knihy Dětská nespavost od Estivilla. ;-) Pravda první noc to byly nervy, ale vzal to na sebe MM a pak už to bylo ok, hned druhou spali vlastně celou.) Se třetí se to nepodařilo a kojím jí do dnes (2 a tři čtvrtě), ale s ní jsme si ve dvou měsících prožily náročné období, zdravotní problémy a nemocnice, a když jsme tam bojovaly o kojení, já jí slíbila, že ji budu kojit, jak dlouho bude chtít. ;) Teď je skvělá jako odsávačka nalitých bolavých prsou. ;) Spaní v noci se zlepšilo časem, ale ani teď to není nic moc.

Český školství je pro mě tristní a změny v nedohlednu. Naštěstí zahajujeme v LB druhý stupeň, takže super. Jinak bych si snad nechala děti radši doma.
*Terina* 12313
13.3.2014 11:34:49
To si dělá pr...?! Jsem vám včera napsala sáhodlouhý příspěvek o kojení, nespaní dětí v noci a českém vzdělávání! A ono to tu není! :-(
bejbina 40948
10.3.2014 20:31:56
Ožilo to tu, prima. ~R^

Marťo, ráda čtu, že oko je dobré a do budoucna jsou perspektivy. ~R^

Přiznám se, že školu zatím neřeším. H. má bednu. Bez učení zvládá vše, je zvídavej. Lucka je taky v pohodě, ale přeci jen domácí příprava být musí. Nemám pocit, že by museli něco umět z paměti a vládl u nich dril. Ani jsem o tom nepřemýšlela. Snažíme se doma, aby jsme si na ně vždycky udělali čas a vysvětlili jim, co si myslíme že potřebují, připadně je navedli k tomu, jak si informace vyhledat sami a trochu o nich přemýšlet.

V sobotu jsme krásné slunečné odpoledne prožili na pohotovosti. Choť při bruslení spadl na záda, tak jsme vyrazili rovnou z dráhy. Banda asociálů. Na brusle jezdíme ve věcech, které když rozdrbáme, nic se neděje. Navíc děti, aby byly rychle přezuté v bruslích, si vzaly na nohy šlupky na zahradu. 2,5 hodiny jsem čekali, jestli nám chotě pustí domů. Naštěstí má nakonec jen naražená záda. Ale za předpokladu, že není vůbec zvyklý na bolesti a nic nedělání ~8~
Káťa,2 kluci 2562
9.3.2014 14:15:10
Erži - jasně chodily a neříkám, že na to nahlížím negativně. Ale třeba moje dítě řekne na rovinu, že první stupeň dobrá, ale teď je rád tam, kde je, má z toho lepší pocit, protože známka pro něj má okamžitou výpovědní hodnotu. Už dávno jsme si řekli, že cokoliv od trojky dál prostě značí, že je třeba se tomu ještě pověnovat, neb buď něčemu nerozumí nebo se na to prostě vykvajznul.
Ale je pravda, že mluvím o dítěti, který kdyby chtělo, má horší známku snad jen z češtiny. Zbytek by jeho "hlava" dala na jedničky, ale pravdou taky je, že on je prostě "spokojenej dvojkař", jak pravila jeho matikářka.
Ve SCIO testech z páté třídy mu jasně vyšlo, že jeho výsledky jsou horší, než odpovídá jeho studijním předpokladům. Takže zrovna pro něj je dost možná klasika vyhovující po všech stránkách. Ale to uvidíme za pár let...
Pro mě je důležitý, že je spokojenej se školou, kolektivem, způsobem výuky i svými výsledky.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 36632  [Dalších 36592 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.