| Gabi.Zlopocasna+3 | 149996 |
|
31.7.2025 21:58:33
Ja vím, jsem Lump. Normálně si nechám napsat kortikoidy a atb, 2-3 dny doma a pak do práce. Já typicky onemocnim o volnu. Jarnaky, podzimní, léto. Tak nemocenskou nepotrebuji. S Prednisonem jsem taky kamarad
. Spíš jsem byla zklamana. |
| Okolík | 129526 |
|
|
31.7.2025 20:20:47
Řekla bych, že hodně záleží na zaměstnancích nemocnice, jak poradí, co zařídí. Mám zkušenost, že hodně pomohla a poradila sociální pracovnice v nemocnici a praktická lékařka.
![]() |
| K_at | 121378 |
|
31.7.2025 17:50:28
Magrato, to je úžasný. Pro všechny je asi zřejmě výhodnější mít lidi závisející na ústavech, nemocnicích, pečujících atd. Protože tohle nedává smysl v ničem. 😭
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
31.7.2025 15:21:14
Já mám fakt po tom MM úrazu hojné zkušenosti. Bylo mu 48, takže žádný stařec. Kdybych mu to nevydupala, neměl by ani rehabilitace ve špitále. Z ARO ho šoupli na LDN, tam s ním trochu cvičil sestřák, ten ale nebyl rehabiliťák, jen byl ochotný se mu věnovat (jeden z celého oddělení, zřejmě to dělal nad rámec povinností z osobní sympatie). Vydupala jsem mu vyšetření rehabilitační doktorkou, pak za ním chodili na LDN. Přesun na rehabilitační oddělení jsem taky musela vydupat, zjistit si, že má nárok a pomůže mu rehabilitační ústav, pak ty lázně, to bylo martýrium na několik měsíců vyřizování, zjišťování, obíhání lékařů... Kdybych byla méně aktivní nebo třeba méně inteligentní a neuměla si všechno zjistit, asi by měl ještě dnes pleny
Ponaučení: Pokud nemám schopnosti vše dobře posoudit a zjistit sama, co je třeba, najít si na to člověka, který pomůže. Protože pravděpodobnost, že vám doktoři prozradí to tajemství, na co máte nárok a co by k vaší léčbě bylo třeba, je mizivá. |
| K_at | 121378 |
|
31.7.2025 15:07:57
Magrato
![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
31.7.2025 15:04:38
Dobrá poznámka. Tady mám tip pro adepty stejného ražení, jako jsem já (tichý mučedník). Na pár dní až týdnů před návštěvou lékaře vysadit léky proti bolesti, vypsat si věci jako: můžu normálně chodit bez bolesti? Stát? Spát? Utřít si zadek tak, jak se doporučuje (zepředu dozadu tak, nebo musím utírat zadek s rukou mezi nohama, protože tu rotaci nezvládnu? Vstanu i z nižší židle/křesla?...
(u astmatu autodotazníček stylu: Kolik pater vyjdu bez zadýchání? Dusí mě kašel vždy, když si lehnu? Budí mě dýchací problémy?...) Odpovědi celou větou našprtat a s bolestným výrazem na několika návštěvách lékaře přeříkat. |
| K_at | 121378 |
|
31.7.2025 14:57:48
Magrato, děkuji. A zároveň - Gábi, tohle je i pro tebe!!!!
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
31.7.2025 14:51:36
Netřeba se informovat v lázních, stačí si to najít u své pojišťovny. Tady je OZP, dole ke stažení indikační skupiny https://www.ozp.cz/pro-klienty/lazenska-lecebne-rehabilitacni-pece
Ale hodně pak záleží, jak to doktor vybere. MM po úrazu hlavy s neurologickými komplikacemi málem lázně nedostal, protože mi na neurologii tvrdili, že nemá nárok. Trvala jsem na tom, aby mu napsali aspoň příspěvkové na 3 týdny (platí si pobyt a jídlo, hrazeny má procedury). Nakonec nám z pojišťovny zavolali, že mu to změnili na plně hrazené 4 týdny. Neuroložka tvrdila, že prošvihl termín do 6 měsíců po úrazu, což ale se sotva probudil z umělého spánku a naučil používat WC. Vůbec netušila, že má jet na jinou indikační skupinu. Takže bych prošla indikační skupiny, vypsala si vhodné pro danou osobu, zavolala si na oddělení lázeňské péče na pojišťovnu, poptala se, co je nutné splnit. Pak bych plně informovaná vyrazila k lékaři a trvala na vypsání návrhu na lázeňskou péči. |
| K_at | 121378 |
|
31.7.2025 14:50:49
Magrato, aha. Musím se podívat, čím se zabývá revmatologie. Dík.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
31.7.2025 14:46:57
souhlasím, Okolíku,
Gabi, snažíš se to urvat, ale vlastně si tím škodíš, oni mezi "jsem s tím doma" a "ještě to urvu a zvládnu z posledních sil pracovat" vidí doslova protipóly ![]() ty laryngitidy musí být strašné, mm s nimi v dětství byl vždy hospitalizovaný, ve "stanu" dcerka dostala první ve 4 měsících, skoro jsem zešílela, když jsem viděla, jak marně lapá po dechu zlaté kortikoidy, ať si alternativci říkají, co chtějí, Prednison bych si nejraději nosila nalepený na kůži , tu hrůzu s miminkem, když letíme autem stovkou na pohotovost bych už nikdy nechtěla zažít![]() |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.