| LenkaVa | 28901 |
|
27.7.2025 22:10:51
Ahoj,
prosím mohl by mi někdo doporučit firmu nejlépe ze středních čech (není podmínkou) na postavení nového plotu z plotových dílců, cca 20m, včetně atypické brány. Potřebovala bych někoho, kdo zruší starou podezdívku a udělá novou + plot. Mám představu o dílcích i bráně. |
| Girili | 117849 |
|
|
14.5.2025 22:11:09
Jak já tě chápu! Mám to úplně stejně. Když nám takhle při rekonstrukci udělali řemeslníci zase nějakou svoji inovaci, nebyla jsem se schopná vymezit a brečela jsem v ústraní manželovi. Tomu by to samotnému bývalo bylo jedno, ale kvůli mně to s řemeslníky vykomunikoval, že takhle fakt ne, musí to být podle ženy. Není nijak drsný, ale zároveň se fakt nebojí, že by se někoho dotknul. Asperger, který komunikuje věcně, pocity druhých moc nevnímá...
|
| Žžena | 83005 |
|
14.5.2025 19:01:54
Asi tak. A nebo dát řemeslníkovi podklady, ať si je prostuduje, a domluvit se s ním, že třeba za týden řekne, jestli do toho jde nebo ne. A že pokud při čtení podkladů narazí na situaci, kdy si řekne "hmph, tohle je nesmysl, tohle uděláme takhle, tamhle to trochu upravím, tamto uděláme jinak
abychom to měli rychleji ...", tak to znamená NE. |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
14.5.2025 18:16:47
U nás je za hnidopicha manžel. Všichni s ním uz raději všechno řeší detailně a dopředu. Je s ním hezká domluva, pokud se ho nikdo nesnaží omámit hezkým chováním na téma "jinak to nešlo, takhle to lepší". Objevili jsme diamant formě pražské stavební firmy, spolupracujeme už na druhé zakázce.
Já myslím, že máš právo chtít přesně "to", co sis zadala. A pokud to nejde, mělo by být samozřejmé, že ti předem dají vědět a do ničeho se sami nepustí. |
| Dooly. | 12201 |
|
|
14.5.2025 17:33:57
Že mas příště říct okamžitě na začátku,že jakoukoliv změnu s Tebou MUSÍ konzultovat
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
14.5.2025 13:26:42
Reklo, já ti rozumím, ale ti řemeslníci evidentně ne.
Asi bych namísto "zhotovení přesně podle obrázku" vyjmenovala ty detaily, na kterých ti záleží a hrozí, že by mohly být provedeny jinak. Jako to píšeš tady - napojení dřeva způsobem XY, dodržet neviditelné spoje, kování určitého druhu... Nemusí to být zlá vůle ani ignorance, ale toho řemeslníka prostě nemusí napadnout, že tyto nuance vnímáš a bude problém, když on je nedodrží. On si třeba myslí, že jeho způsob je srovnatelný s obrázkem a přitom mu zjednoduší práci nebo mu přijde praktičtější. Není třeba takový estét, aby mu ty detaily vadily. Já tomu opravdu rozumím, my jsme také detailisté a estéti, také hledíme přesně na detaily toho typu, které popisuješ, ale pro někoho to může být za hranicí vnímání. |
| byvala radka | 154149 |
|
14.5.2025 11:31:01
Ano, na zacatku jim rekni, ze vsechny detaily jsou pro tebe dulezite a zda jsou schopni dodrzet presne tve pozadavky. At maji sanci zakazku vzit nebo odstoupit. Po zhotoveni uz mi to prijde blbe. Zrejme netusi, jak je to pro tebe dulezite
|
| holkamodroočka | 156337 |
|
13.5.2025 22:02:00
Jak psaly holky, vyjasnit si to s nimi hned na začátku. Já jsem nechala řemeslníky sundat kachličky z jedné stěny koupelně a museli to obložit znovu, tak jak to bylo v původní vizualizaci. Navrhli, že mi sleví z ceny. Ale já jsem věděla, že bych byla naštvaná, kdybych to nechala "pokažené" a musela se na to každý den dívat. Ale jinak se mi to nestává, řemeslníky už man osvědčené, a splní to přesně do puntíku. Kdyby přivezli něco, co ze své vlastní vůle udělali / vyrobili jinak, tak by si to zase odvezli.
|
| rekla | 105489 |
|
13.5.2025 20:28:25
No dnes konkrétně - místo původních 14 výrobních dnů dodání po 5 měsících. Řemeslník to vezl 150 km. Je to těžká věc, tahal to z auta se svou přítelkyní, já to ani neuzvedla. Dotáhli to na místo na zahradě, rozbalili a já viděla, že to není tak, jak jsem si představovala.
Samozřejmě začala diskuze o tom, že to vypadá jinak, než bylo zadání... Vysvětlování, zdůvodňování, omluvy... Byl vstřícný, milý, taky mu to bylo líto, že nejsem spokojená. Já prostě v tuhle chvíli nemám koule na to mu říct, ať si to zase naloží a odveze... Jinak to je udělané dobře, kvalitně, jen prostě bez těch detailů, které jsem chtěla (jsou tam viditelné spoje, kování, panty, jiné napojení dřeva, než jsem chtěla). A teď začíná pro mě to dilema - je to opravdu pro tebe tak nepřijatelný? Neděláš z toho zbytečnou vědu? Vždyť fakt o nic nejde... A to si fakt myslím, že si dávám záležet na předání přesných informací, prostě mě nenapadne, když napíšu veškeré detaily a poznámku "zhotovení přesně podle obrázku", že k tomu musím ještě připsat - podepište, že jste to pochopil ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.5.2025 19:44:40
"Proč mi v průběhu výroby nezavolá, že má jiný návrh, proč ho má a jestli s tím souhlasím?"
Tohle výslovně žádej předem. Potvrzuji, že řemeslníci mívají svůj pohled na věc (i když jsou vstřícní a šikovní), my jsme si také museli řadu věcí "vyhádat". Oni mívají své stereotypy, že "takhle se to dělá", mívají svůj vkus a preference a ne vždy ctí, že není profesionální rozhodnout za zákazníka. |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.