Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Cipora | 96758 |
15.7.2010 22:08:04
JJ Ari a Kitty
Ale taky Dov Landau a Karen Karen je krasne ztvarnena ve filmu v podani Jill Haworth. "Exodus" je historicke drama podle skutecnosti., nedavno jsem cetla rozhovor s jednou mladou izraelskou modni navrharkou, ktera si sve modely i sije., ptaly se ji, kde se naucila sit a ona na to: "Od dedecka, on se dostal do Izraele na lodi "Exodus" a sil detem kabaty z dek". |
štěpánka |
• |
15.7.2010 21:59:48
Elleez,
už jsem to dočetla (půjčeno z knihovny) a rozhodně mi nebylo dobře. Ale je fakt, že je to napsáno zajímavě a napínavě. Je to přesně podle skutečnosti, nebo je tam nějaká autorova licence? Musím si to ještě dohledat, dočetla jsem to o víkendu. Řadu odstavců jsem ale přeskočila, zejména popis dění v koncentr.táboře, příliš se mě to dotýkalo, přesto mám některé obrazy před očima. Prázdninové čtení to teda zrovna nebylo. Pořád jsem tam hledala tu lowestory, jak jste psaly, že je stěžejní ve filmovém zpracování a až v půlce románu mi došlo, že ústř.dvojka je Ari+Kitty (je to tak)? |
Cipora | 96758 |
15.7.2010 21:45:34
Ahoj Stepanko
jak to vypada s Urisem /Exodus/? Porad premyslim, jestli bych Ti ho nemohla nejak dorucit, nekde bych ho mela mit. Meli jsme doma alespon dve kopie, dost mozno, ze jsem je uz rozdala. Dale si pamatuju na "Vitr z hor" /cesky autor, doba prvnich kibucu/ a jeste jeste sesitek povidek /"Sul Zeme" se jmenovala jedna z nich, mozna cely soubor/ Ale "Exodus" je proste klasika |
štěpánka |
• |
15.7.2010 20:28:47
tabitho,
akceptovat neznamená souhlasit, ale vzít na vědomí, přijmout vysvětlení. Akceptovala jsem příspěvky tvé i ostatních ale ne s každým souhlasím. Tvým příspěvkům často nerozumím, bohužel. Mnohokrát jsme na sebe narazily, většinou jsme spolu nesouhlasily. Přesto jsem se vždy tvé příspěvky zkoušela pochopit a přemýšlela o nich. Potěšilo by mě. kdybys totéž udělala s mými... |
Tabitha+2 | 73840 |
15.7.2010 14:17:39
podobnou promluvu jako El, jsem ti sveho casu, k tematu nestesti a tragedie v zivote,siroce podala i ja, a nato si dobre vzpominam.Ve smyslu neptat se proc, ale K CEMU?..Je zajimave, ze si vybiras, od koho tento pohled do BUDOUCNA / co ma stavajici "tragicka" situace v dalsim zivote cloveku, nebo celemu spolecenstvi - treba rodine, prinest, na co upozornit, co napravit../,a dokazes akceptovat a koho v tomto smeru i obdivovat, kdyz ti napise to same clovek, vuci kteremu mas z vlastniho nepochopeni subjektivni neopodstatnene vyhrady...
|
*Aida* | 5732 |
7.7.2010 2:01:32
Stepanko,
zkusim nabidnout jeste jinou myslenku. Predstav si, ze tvoje rekneme rok a pul stare dite ma nejakou vaznou nemoc (priklad samozrejme) a Ty se s lekari shodnes na tom, ze nejlepsim a nejucinnejsim resenim bude nejaka invazivni lecba. Lec svemu diteti nebudes schopna vysvetlit, co ho ceka a ani proc, ono by to proste nepochopilo. A tak jedine, co muzes delat, je utesovat, provazet a soutrpet s nim behem treba zdlouhave, bolestive a invazivni procedury. Protoze Ty vidis ten vysledek. Vsechno ma svuj duvod. Verim, ze jednoho dne se ho i my dozvime, ale nebude to ted a tady. Ostatni zdravim. Eleez, jak to nakonec dopadlo s tema skolama v Izraeli? Vyresilo se to nejak? Zas se mediama prohnala "senzace" a zaver zadny, typicky. Ovsem ja jsem diky teto diskusi byla okamzite v obraze, o co tam jde a tim jsem asi poprve v zivote predbehla sveho chote v politickem poli, takze timto Vam dekuji za informace. |
štěpánka |
• |
2.7.2010 15:28:54
Elleez, Bohuno, díky za diskusi.
Já to vidím tak, že život je cenný, krásný, krátký a konečný je na nás jak s ním naložíme. Ale život není spravedlivý - o tom tato diskuse byla. Také se mi chce věřit - jak se říká - Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Bohužel to tak kolem sene nevidím - ale Bohuna má pravdu já jako jedinec nemohu vidět všechno... Hezké léto všem přeji. |
Cipora | 96758 |
2.7.2010 15:25:57
Bo hezka myslenka. Zejmena to o tom pomahani.
Klidny a pokojny Shabat. |
bohunak | 5775 |
2.7.2010 14:55:23
Ahoj Eli.
Shabbat Shalom. |
bohunak | 5775 |
2.7.2010 14:53:48
Stepanko, samozrejme, ze mas pravo na povzdechnuti o zivote, ktery neni spravedlivy. Ten svet totiz opravdu neni spravedlivy.Ne nasim lidskym pohledem.
Existuje plno otazek, ktere nejsou a nebudou zodpovezeny, ne tedkom. Nemuzou byt. Nekdo ma teorie, nekdo vubec. Ja mam taky jednu, ale tady o ni psat nejak vice nechci. Ja verim, ze B-h stvoril kazdeho cloveka s urcitym udelem, clovek tady prijde aby neco udelal, aby se naucil, co se jeste naucit ma. Podivej, Eli napsala spravne, ze Ha Shem nam dava svobodnou vuli, volbu, ale uz taky vi(vedel-nemuzes davat cas do tvoreni) kdy odtud odejdem.To je tezke tady vysvetlit. Kdyz vidime utrpeni a bolest, tak jsme z toho sokovani, zli, nebo smutni. Jelikoz nezname odpoved na otazku, tak nas to zajima. Mozna, ze kdybychom tu odpoved znali, tak uz nas ta bolest tak zajimat nebude, uz nebudem tak pomahat? Mozna.Mozna ne. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.