Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Cipora | 96758 |
21.4.2010 14:06:15
Radko
uplne v pohode se muzes obratit na ZOP /Zidovskou obec v Praze / www.kehilaprag.cz Urcite bude mozne po domluve pohledat |
Semmi +Adam03 + Nelly06 | 6204 |
21.4.2010 13:08:21
Dobrý den, chtěla bych se jen na něco zeptat tak nad nevadí. Můj dědeček byl žid (z jihu čech), vzal si katoličku. Všichni jeho sourozenci, rodiče a první žena zahynuli v koncentračním táboře. Já se snažím sestavit náš rodokmen a nikde se nemohu dopátrat například oddacích, umrtních, rodných listu před rokem 1900. Všude v archivech jsou převážně matriky katoliské kde ho opravdu nenajdu. Bihužel ve vesničce kde žil (Sedlec) byla židovská motlitebna někdy kolem roku 1924 zrušena, zbořena a veškerý itinerář byl převezen do Vodňan. K mé smůle Ve Vodňanech je v bývalé synagoze městské muzeum a já se nemohu nikde dopátrat starých archiválií. Pokud by některá z Vás věděla kde bych to mohla dohledat budu moc ráda.
Nezlobte se za tak dlouhý příspěvek, přeji všem hodně zdravíčka Radka |
Jana Z. | 4110 |
21.4.2010 12:11:25
O ano, odlozene zavazadlo
Udelala jsem jednou rozruch v muzeu v Haife (zapomenuty batoh u nejake expozice)a podruhe v parku v TA, protoze jsem nechala stat golfky se spici dcerou a sla vyhodit neco do odpadkace.. Vsevystihujici historka -po ctvrt roce pri navratu z Iz., ve Frankfurtu na letisti mi rikal muz: " pockej tady u kufru, jdu tam a tam..".. Odchazi a v tu chvili se mi vytrhla dcera z ruky a bezela pryc a ja rvala pres tu letistni halu na sveho muze at ji chyti, ze ja nemuzu a on se na mne podival a zarval zpatky: "jsi ve Frankfurtu, tady muzes od kufru odejit!" |
Cipora | 96758 |
21.4.2010 9:08:09
Stepanko
frisbee Ad batoh - v Izraeli by taky batoh do rana nezustal, protoze by ho "odstrelili" jako "neznamy podezrely predmet", ve kterem muze byt vybusnina. DH takhle odstrelili zapomenuty batoh s novym talitem /modlitebnim salem/ a kvuli memu zapomenutemu zavazadlu malem vyklidili cele autobus. nadrazi, dostala jsem pekne vynadano, kdyz jsem na policejni jednotku dobehla s tim, ze mi chybi batoh. Dodnes se stydim |
Tabitha+2 | 73840 |
20.4.2010 23:02:30
chatrc - krasna kniha, smutny pribeh s novym rozmerem zivota..
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
20.4.2010 22:23:37
a když už jsem v tom doporučování literatury, tak k debatě o (troj)jediném, nedělitelném Bohu bych doporučila (kupodivu) beletristickou knihu Chatrč, která vyšla na podzim v češtině (měla jsem možnost ji číst už před tím v originále, ale co vím, tak je snad docela slušně přeložená). Je to VELMI kontroverzní kniha, která mne ale v mnoha aspektech oslovila, přinutila mne o Bohu přemýšlet nově a bez obvyklých stereotypů... a neočekávaně mi dokonce pomohla v jedné mé vztahové krizi. Myslím, že dobře vystihuje to, co se mi tady nedařilo stručně vysvětlit - totiž "vztah v Bohu samotném". Recenze je tady (jen je tam malá nepřesnost - recenzent se mýlí, když píše, že autor knihy tvrdí, že se příběh jako takový skutečně stal):
http://neviditelnypes.lidovky.cz/kniha-chatrc-williama-p-younga-dej-/p_kultura.asp?c=A090713_175434_p_kultura_wag |
štěpánka |
• |
20.4.2010 22:21:28
Tabitho,
tak těch co měli lidské oběti myslím bude ještě menší %. Navíc, možná to ani nebyli příslušníci stejného kmene, ale zajatci ve válce, kteří se zabíjejí dodnes a to i v křesťanských zemích (ale nejen tam). Promiň špatně jsem četla, myslela jsem, že píšeš o kanibalismu. |
štěpánka |
• |
20.4.2010 22:18:36
PS Samozřejmě mám na mysli nějaké to starší vydání (píšou z roku 1957)....
|
štěpánka |
• |
20.4.2010 22:14:15
Ráchel, díky.
Podle toho odkazu si myslím, že jsem to kdysi četla u babičky na chalupě o prázdninách - ona milovala cestopisy a myslím, že tento tam měla. Ale vzhledem ke kvalitě paměti, neumím říci jistě že to byla zrovna tato kniha. A na chaloupku občas jezdíme, prohrábnu knihovnu, jestli to tam ještě není.... |
Ráchel, 3 děti | 76748 |
20.4.2010 22:08:37
to bylo na Štěpánku
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.