Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tabitha+2 | 73840 |
20.4.2010 22:03:59
nevim, na koho to bylo..Titul urcite hodnotny.Mam rozectenych ted nekolik veci, a v planu jeste par dalsich, ale doufam, ze i k tomuto tematu "pricichnu".
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
20.4.2010 21:58:12
nooo... přečti si třeba tuto knihu, je to poučné čtení podotýkám, že vydavatelé nejsou křesťané
http://www.titanic.n.cz/staden.htm |
Tabitha+2 | 73840 |
20.4.2010 21:55:02
Kanibalismus je vec druha.Tady se nejspis nejednalo o tento jev, pouze o lidske obeti..
Dnes jsem pri pravid.poslechu CR2 narazila na zajimavou zpravu..Musi to byt zvlastni tam /Hebron/ zit vedle sebe.. http://www.rozhlas.cz/zpravy/blizkyvychod/_zprava/721921 Byla bych celkem rada za komentar jak z Izreale tak treba od Aidy.. |
štěpánka |
• |
20.4.2010 21:36:40
Tabitho,
kolik % násilím "kolonizovaným" nebo "obráceným na křesťanskou víru" přírodních národů mělo kanibalské zvyklosti? Já to nevím, ale dle toho, co jsem četla, jednalo se o vyloženě menšinový jev. Ač s kanibalismem též nemohu souhlasit, uvědomuji si, že u některých lidských skupin se jednalo o "neplýtvání" přírodními zdroji v oblastech, kde nebylo dost potravy. Někde se k tomu uchylovali např. v zimním období, kdy nemohli lovit, apod. Kdyby těmto lidem jejich "bílý bratr" neřekl, že se jedná o nemorální čin, asi by to dodnes nevěděli a vesele si živořili v divočině. Někde dokonce velmi pravděpodobně dodnes kanibalismus praktikují a před "bílými misionáři" to tají. Nedávno jsem četla i článek, který zpochybňoval léta uznávanou tezi, že Mayové a Aztékové svým bohům obětovali živé lidské oběti. kdo ví, jak to tenkrát bylo... Dnes např. poněkud zvláštně působí agresivní obhájci práv zvířat propagující vegetariánství až veganství. Představuji si, že velmi podobně a exoticky museli působit lidé, kteří těm přírodním národům kanibalismus přišli zakazovat. Tabitho, tentokrát mě neber úplně doslova. |
Tabitha+2 | 73840 |
20.4.2010 21:14:28
Nevím co pozitivního může přírodním národům věřícím ve své bohy, bůžky, přírodu přinést jiná víra, související s tím, že už nemůžou lítat nahatý po lese, atd.
...Tak treba byly i archeolog. prokazany zvyklosti lidskych obeti u techto narodu/ zrejme prevazne "mentalne" slabsi, dale deti a pod../ prinasenych pomerne "masivne" temto buzkum..Pro konkretni "ucel" , za ktere byly obeti delany / treba neprichazejici dest a pod../ ,nastala casto situace, kdy byl nekdy kapacitne "vysycen" vlastni kmen, takze se "lovili" lidi pro ucel obeti odjinud..Vedci se shoduji i natom, ze by se casem zrejme tyto kmeny sami "vytesnili" z povrchu zemskeho..Tak treba v ukonceni techto ritualu lze snad videt alespon miniaturni pozitivum...A jestlize byl kmen takto "krvylacny", tak myslim, ze Hospodinova ruka by ho, byt v jinym zpusobem stejne neminula.. Nebyli to tedy nijak zvlast peacemakeri..Neobhajuji ale kolonizacni "techniku" am.kontinentu. |
štěpánka |
• |
20.4.2010 20:42:32
Elleez.
Tak jsem si představila ty talíře házené z kuchyně na stůl. Tak mi připadá, jestli by se ty pravidla neměly modernizovat. Neumím si představit, jak bych to řešila. To bych nemohla vyrazit ani na můj nejmilejší odpočinek (zamlada) - s baťohem do hor. Leda, že bych si ten baťoh dala už před začátkem Shabesu ven a pak jen hodila na záda a šla. jenomže zde v ČR, by mi ho určitě ukradli, co v Izraeli, taky by do rána zmizel? A na výloetě nevařit, jíst jen namazané studené - nevím co, páč nevím co s čím se může a nemůže jíst, aby to bylo kosher. taky je otázka, jestli pěší turistika není náhodou "práce" nebo námaha....Jejdamanku. |
Cipora | 96758 |
20.4.2010 19:00:26
Joo Stepanko uz jsem pochopila dotaz
Mne to holt trva nekdy dyl Zakaz prenaseni se tyka jen "z prostoru do prostoru" - tzn. doma je to o.k talire nehazeme |
Cipora | 96758 |
20.4.2010 18:14:16
Rachel ta druha varianta se mi libi
Stepanko plotynka musi byt zapnuta ci nastavena predem. Ohledne jidla - dobre se ptas, mas dobrou logiku Jak, co a kdy se da ohrivat - tak na to tu mame tak polovinu knihovny skoro, no. Ohledne prenaseni - ono nesmis ani ten kocarek "prenaset" s nebo bez. Leda ze by sis ho oblekla jako cast odevu. Doklady jsou passe, jeste z jineho duvodu - stejne jako penize. Ale /mame tu ale vzdy ale, ze / tady v Izraeli a i v ostatnich svetovych velkomestech byva urcite uzpusobeni, tvz. eruv, ktery umoznuje prenaseni /min. urcitych veci/. |
štěpánka |
• |
20.4.2010 17:53:36
Ellez,
Jak si dáte jídlo na talíř a na stůl? Musí to být nachystáno předem - to ohřívátko na jítlo? Nebo když jdeš ven, jak doneseš dítě do kočáru nebo co s dokladama? Pod zákazem přenášení bych si představila - v rámci práce, ale v rámci jinak vhodného konání to nelze? Pardon za opět "vlezlé" otázky. |
Ráchel, 3 děti | 76748 |
20.4.2010 17:44:57
a nebo "Dokud židovská duše hluboko v srdci touží"... to je variant
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.