| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.11.2025 13:34:59
77krasko, jojo, zpětným pohledem je všechno jasnější.
A když člověk projde vším tápáním, pokusy a omyly a konečně přesně ví, jak by měl a chtěl žít, tak je konec hry To mi přijde trochu kruté |
| 77kraska | 132593 |
|
24.11.2025 13:08:33
jedna vec jsou karty - dobre nebo spatne
druha vec jsou spatna rozhodnuti nekdy se mezi tim tezko rozslisuje...a nekdy holt na spatne karty navazuji spatna rozhodnuti je to pripad od pripadu a dalsi vec je "po bitve je kazdy generalem"....je treba se na rozhodnuti divat z pohledu, kdy je clovek ucinil kolikrat jsem slysela "mel jsem tehdy koupit dalsi byt, mel jsem zustat v Americe, nemel jsem odejit od firmy, mel jsem odejit od firmy, mel jsem si udelat docenturu...." to je uplne zbytecny si rikat a trapit sam sebe |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.11.2025 12:57:18
77krasko, ano, vidím to také tak.
Někdo má zdánlivě ideální karty v ruce a všechen potenciál prošustruje, někdo naopak se zdánlivě beznadějnými dojde daleko. Někdo má krásně rozehráno a v jednom okamžiku se všechno rozpadne... a tak různě, život je pestrý. |
| 77kraska | 132593 |
|
24.11.2025 12:56:24
Ropucho,
no a nekdy to lidi sami ani vubec nepoznaji, jake dostali karty nekdo dostal dobre karty a porad zehra na osud nebo to bere jako samozrejmost a jiny dostane spatne karty a od zacatku bojuje a nakonec se z toho vyhrabe a sam u sebe zadne spatne karty nevidi (moje kamaradka na vesnici - sirotek odmala, partner ji zemrel, ale maka a pomohla si nakonec) |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.11.2025 12:53:04
A vidíš, než jsem napsala svou odpověď, napsala jsi vlastně totéž
![]() |
| 77kraska | 132593 |
|
24.11.2025 12:52:28
Ropucho, to casto rikam "dostal špatné karty", to mi prijde vystizne - nemoci, puvodni rodina, problemove deti, ruzne tragedie (nehody)
ale pak obdivuju, jak statecně lidi s takovymi kartami hraji naopak znam par lidi, kteri dostali dobre karty, dobrou puvodni rodinu, moznosti, nadani, ale vsechno to zahodili (alkohol, lenost) |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.11.2025 12:51:29
77krasko, tohle je podle mě o tom, že člověk nerad opouští svou komfortní zónu.
Když nemá pádný důvod, nedělá změny, neriskuje. Drží se toho, co funguje, a je spokojený. Mimořádné události donutí z té komfortní zóny vystoupit a udělat kroky, které by se sám od sebe nikdy nerozhoupal udělat. A pak je za to třeba vděčný, překoná diskomfort a dostane se někam, kam nečekal. |
| 77kraska | 132593 |
|
24.11.2025 12:47:45
u sebe si myslim, ze ruzne tezkosti nebo moje spatna rozhodnuti nakonec vedla k tomu, ze jsem musela "vyjit ze sve komfortni zony" a fakt se hodne snazit pri jejich prekonavani - a ze jsem poznala uplne nove sve vlastnosti a nove jevy a situace, ktere bych normalne nepoznala
kdybych v mladi zustala v prvni praci a s prvnim partnerem, tak jsem mohla mit prehledny, pomerne snadny a jednoduchy zivot (vim, jak ziji a pracuji tehdejsi kolegove a jak zije muj tehdejsi partner), ale holt jsem se u obou polozek rozhodla jinak, tezko rict, jestli to byla spatna nebo dobra rozhodnuti, ale rozhodne jsem zazila veci, ktere bych s prvnim partnerem a s prvni praci nezazila |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.11.2025 12:46:00
Huso, já nevidím všechno jako čirou nahodilost, něco je v životě sled celkem rozeznatelných příčin a následků, něco má člověk ve vlastních rukách.
Mám ráda přirovnání ke karetní hře, člověk neovlivní, jaké mu přicházejí karty, to je opravdu jen náhoda, v jeho rukách je, jak s nimi hraje. A stejně jako u těch karet, s dobrými může být výhra zadarmo, s mizernými může být veškeré úsilí marné. |
| 77kraska | 132593 |
|
24.11.2025 12:42:07
Huso, v zasade ty udalosti nedavaji zadny smysl
ale nekdy se stane, ze ty udalosti navazuji jedna na druhou, jako kdyby to nekdo ridil...nebo si to treba namlouvame - je to nahoda, ktere prisuzujeme vyssi umysl treba nekoho vyhodi z prace a on najde praci, o jake ani nesnil....a sam by z te prvni prace neodesel ...nebo mu ta druha prace nahradi neco, co mu chybelo ja treba mela kolegyni, ktera nemela deti a mela pritom deti moc rada a dost ji v zivote chybely....uz ji zbyvaly asi 4 roky do duchodu a prisla vlna propousteni, propustili ji, bylo ji to moc lito, cekala, ze to tam doklepe do duchodu....a tak sla delat s detmi a delala s nimi 4 roky, nez dostala duchod a byla tomu nakonec moc rada |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.