| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Laktační psychóza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 560  [Dalších 310 >>]
hrúda 85616
2.5.2010 16:48:00
Maťa, on mladší taky není vyloženě andílek. Jsou mu dva roky, spát chodí kolem půlnoci, běžně za noc 5x vzhůru.~t~ Zloběj oba, ale momentálně už je to zvládnutelné.
Vejce 88037
2.5.2010 16:47:32
já si myslím, že každá čerstvá mamina má takovou "depku", jen každá jinak silnou a jinak dlouho. když si vzpomenu na první měsíce s malým, bylo to jen kojení, přebalování, žehlení plen, spánek...pořád dokola. ale nějak se to otočilo a po čase jsem si mateřství začala opravdu užívat. možná je to tím, že maminky něco očekávají, ale samy vlastně nevědí co~d~ každé mimčo je určo úplně jiné. a možná je běhání kolem druhého jednodušší, když už se tak nějak ví, do čeho se jde~;) ale to zatím nemohu posoudit~y~

Maťa. 21117
2.5.2010 16:46:27
Inak teda, na našom kurzu (do ktorého som chodila u prvého tehotenstva od 14. tt do konca) sa o týchto pocitoch hovorilo. Tudíž som vedela a bola na to pripravená viacej, než bez toho.

*Aida* 5732
2.5.2010 16:44:30
Lalial,
hele ja jsem se o poporodni depresi pozdeji zajimala i tak nejak profesne. Pracuji jako dobrovolnik dodnes pro jednu organizaci, jmenuje se Sure Start a je to takova iniciativa britske vlady podporovat socialne slabe rodiny s detma do 5ti let.
V roce 2005 jsem spolupracovala na vytvoreni sluzeb pro matky s poporodni depresi. Tedy na jskemsi reseni v dane oblasti. Pokud ctes anglicky, tak se mrkni sem: http://www.ness.bbk.ac.uk/support/local-evaluation-findings/documents/1326.pdf
Ta zenska s ceskym krestnim jmenem v acknowledgements jsem ja~t~.
Nikdo nevi, z ceho poporodni deprese vznika. Jsou urcite rizikove faktory, ale nelze predem rict, ze ta a ta ji bude mit. A rozhodne to neni chyba te zeny, na to zapomen. Je to nemoc a je treba ji resit. Nejen kvuli te zene, ale i kvuli jejimu diteti. Studie ukazuji, ze deti matek s PPD kognitivne zaostavaji jeste v 5ti letech. Ale bohuzel je spolecnost nastavena tak, ze cokoliv tykajici se mentalniho stavu je tabu a moc se o tom nemluvi a hlavne at nejsem za "divnou".
Maťa. 21117
2.5.2010 16:44:06
No...ja som si to takto tiež zažila...2x..aj s tým častým kojením a krikom..ja neviem, čo to je "hodné dítě"

Lalial, ale aby som Ti nebrala vítr z plachát, druhého zvládam predsa len lepšie, bo som vycvičená z prvého:-)

A aj tak ich milujem, aj keď mám extrémne náročné obe deti a niekedy by som ich obrazne povedané "vyhodila z okna".
yuya+B 01/08+O 10/10 66775
2.5.2010 16:44:04
A o to hůř si potom připadáš. Já měla pocity, jako že ji nemám dost ráda a že ji nechci, že mi defacto skončil život. Ale dlouho jsem se styděla to někomu říct. A přitom byla chtěná, plánovaná, těhotenství v pohodě. Únava hraje důležitou roli. Já jsem ještě měla potíže po spinálu (byla jsem nasekci), což mi taky nepřidalo. Ale obecně mám pocit, že se to často stává matkám, které mají na sebe v životě vysoké nároky a samy před sebou chtějí být perfektní. Najednou jim to to dítě "kazí" a ony mají pocit vlastního selhání.
hrúda 85616
2.5.2010 16:36:34
yu, celkově mi přijde, že hodně lidí trvá na tom, že matka má být po narození dítěte v permanentní euforii a na nějaké chmury nemá nárok.
hrúda 85616
2.5.2010 16:34:12
Aido, kupodivu po narození mladšího k ničemu takovému nedošlo. Hlavně, on celkem normálně spal, čili jsem nebyla tak příšerně vyčerpaná. Hodně dlouho mi tedy trvalo, než jsem uznala, že to bylo opravdu nedostatkem spánku.
yuya+B 01/08+O 10/10 66775
2.5.2010 16:33:28
Lalial, mám podobnou zkušenost, jen trvala podstatně kratší dobu a nepřemýšlela jsem o sebevraždě. Spíš se u mě jednalo o poporodní blues. Teď čekám druhé dítě a přemýšlím, jestli se to bude opakovat. Doufám, že ne a pokud ano, snad už s mužem víme, jak se zachovat. V prvním těhotenství jsem věděla o poporodním blues i depresi, ale asi tak, že to existuje a že není o co stát.~d~ Na předporodním kurzu jsem nebyla, takže vlastně na tvou otázku neodpovím.:-) Ale osobně bych uvítala např. nabídku pomoci psychologa v porodnici. Já byla tak mimo, že mě ani nenapadlo si o něj říct.
hrúda 85616
2.5.2010 16:32:12
Já mám právě pocit, že zrovna tomuto by měla být věnována jedna celá lekce.
Já se s tím vším začala kamarádkám a známým svěřovat až po roce věku syna. Všichni se shodli na tom, že on rozhodně nebyl standardní dítě a že to nebyla má vina... tohle jsem v sobě zpracovávala minimálně další půlrok. Podle mě, to celé nastartovala únava, naprosté vyčerpání. Bohužel jsem si myslela, že 15x za 7 hodin během noci vstává každá matka a jen já jsem neschopná to zvládnout.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 560  [Dalších 310 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.