| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Drogy

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2306  [Dalších 2286 >>]
Jerry G. 159407
3.5.2024 9:09:32
Rose,

Ach jo... Drzim Vam vsem palce a hodne sil.~;((~;((

Moje svagrova uziva/uzivala mariuahanu na roztrousenou skleroza. Nevim moc podrobnosti, protoze se o tom nechce bavit. Taky mela pred par lety psychozu.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.5.2024 8:49:43
To je šílený, to jsem nevěděla. Takže jakýkoliv jedy můžu prodávat jako dekoraci a když se někdo otráví říct, ze jsem mu neradila aby to snědl? I když to bude vypadat a chutnat jako bonbóny?
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.5.2024 8:34:42
no upřímně u kozího sýra mi to obejití zákona nijak zvlášť nevadí, tam je to o tom, že jako kupující odsouhlasím možné nedodržení hygienických norem a riskuju třeba možnost nákazy nějakou bakterií... ovšem u prodeje lysohlávek, či jiných halucinogenů a psychoaktivních látek jde o prostou legalizaci drogového byznysu... a to mi teda vadí hodně... a teda i bez ohledu na vlastní aktuální situaci...
vadí mi prodej energy drinků, drog v podobě cukrovinek a nápojů, ovoněných tabákových i netabákových ecigaret, prostě tyhle věci, co se navenek tváří jako cool dobrůtky pro dětičky, hezky sladké, barevné, voňavé... jestli se má prodávat nějaká droga, má na rovinu vypadat jako droga - prášek, kapsle, tableta... a žádné kecy o vymazlené receptuře na domácí cukrovinky... ~d~
jenže k tomu není politická vůle, hlavně, že se zavede daň z cukru v nápojích - pro naše zdraví nám ho výrobci nahradí chemickými sladidly, jupí... ~a~
Půlka psa 24064
3.5.2024 8:14:04
Kozí sýr nebo lysohlávky jsou v tomhle asi to samé. Dekorace jako dekorace.
3.5.2024 8:07:15
jo a teď jsem si vzpomněla, že jednu dobu se prodávaly třeba domácí sýry jako dekorace... když tak hodně zpřísnili pravidla pro farmáře, co vyráběli domácí sýr a prodávali "ze vrat" (to byla ta éra nerezových kuchyní, oddělených provozů, bezdotykových baterií a podobně)
3.5.2024 8:04:57
sugar, ten odkaz na zákon je z toho eshopu... čoi nám napsali, že oni se mohou zaměřit jen na ten prodej nezletilým, ale muchomůrka je mimo jejich pravomoc...
a ano, taky si myslím, že odkazuje k tomu bodu 5, ale tím, že oni tvrdí, že to není určeno ke konzumaci, neudělá s tím nic ani szpi a ani ta hygiena...
je to takový boj s větrnými mlýny ~a~
zrovna včera jsem si vzpomněla na tu sérii černé vdovy s čvančarovou a plodkovou a říkala jsem si, že ta svoje lízátka by vlastně klidně mohly prodávat na eshopu jako "sběratelské předměty" a nemusely ani porušovat zákon...
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.5.2024 8:01:07
Aha, tak to neznám ani z mládí.
Půlka psa 24064
3.5.2024 7:10:02
Nevím, jak je to dneska, ale za mých mladých let někdy před 20 lety se na obalu většinou psalo, že je to určeno pouze k dekorativním účelům a ne ke konzumaci. Všichni jsme samozřejmě věděli, že to ke konzumaci je, a co s tím máme dělat. Bylo nám jasné, že dekorativní účely jsou disclaimer za účelem legálního prodeje.
Sugar+3 13203
3.5.2024 3:43:38
Tak jsem si ten zakon §5 č. 167/1998 vygooglila. Tady:

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1998-167

a jedina zminka ve stylu "Určeno k účelům průmyslovým, technickým a zahradnickým. Není určeno k přímé konzumaci nebo kouření"

je tady:
(5) Povolení k zacházení se nevyžaduje k zacházení s rostlinami technického konopí, nebo s technickým konopím, zejména k účelům průmyslovým, potravinářským, kosmetickým, technickým nebo zahradnickým.

Ale proste cely ten zakon §5 č. 167/1998 je o tom, kdo ma (nebo nema) opravneni zachazet s navykovymi latkami, takze nejak nechapu, proc se tim COI ohani (predpokladam, ze ta citace je z te jejich odpovedi).
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
2.5.2024 23:07:09
A too znamená, že s tím maáš dělat co?
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2306  [Dalších 2286 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.