Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Len | 108740 |
25.10.2016 19:24:07
Ty jo, reakce na med nastesti nemam, ja ho prave jim jako lek, ted mam manuku, hodne silnou a doufam, ze preziju zimu bez antibiotik. Moje maminka takhle najednou natekla po zeli, vypadala, jak kdyz je po nepovedene plastice rtu Te se ty alergie prave hodne meni. Moje babicka zase pro zmenu zacala byt alergicka az nekdy v sedesati. Muj bratr byl jako dite silny alergik a s pubertou ho to uplne preslo. Jen ja jsem chcipak od peti let naporad Taky tohle podnebi mi nevyhovuje, porad neco kvete, vlhko a plisne vsude, zadne stridani rocnich obdobi, zadne premrznuti a nebo naopak velke horko behem ktereho vsechny travy odkvetou, coz je v CR bezne. Jednou se odsud budu muset odstehovat
Lehnul mi manzel s anginou, chaos a binec v dome se nasobi |
Senedra | 14756 |
25.10.2016 16:27:22
manžel si s astmatem taky hodně užil, teď má jen alergickou rýmu a projevy v pylové sezoně. Mladší má kvalitní náběh, zatím se drží, ale občas přemýšlím, jestli ten Ventolin vytáhnout nebo ne.
Já si alergie pořídila těsně přes 40, není o co stát. |
Lassiesevrací | 134328 |
25.10.2016 12:37:21
Brácha má astma asi od tří let, dětství spíš přežíval, než aby z něj něco měl. Tehdy ještě nebyly Ventoliny a různá jiná "dejchátka", byl pořád ve špitále na kapačkách a v lázních. Nesměl sportovat, jezdit na tábory.... Dneska je na tom mnohem líp.
Je to pár let, co měl velký záchvat z medu. On ho normálně občas jí, ale tehdy nějak vyškrábal dno sklenice, kde asi bylo toho pylu víc a už se to začalo rozjíždět. Začal ho brnět spodní ret, pak celá pusa....to už věděl, skočil do auta a hnal se na Bulovku. Tam přišel, když lapal po dechu a měl rty fialový. Prý "kupodivu nikdo neprotestoval, když jsem všechny předběh" ... No a doktorovi rovnou hlásil svůj osvědčený nitrožilní koktejl, Syntophyllin s něčím, jestli si to dobře pamatuju. Ten dostal, do pár minut byl ve formě a jel domů. Ale to byla vyjímečná situace, zatímco jako dítě byl v nemocnici pořád. |
Len | 108740 |
24.10.2016 14:53:33
Tak ono se to casto zhorsuje, pridavaji se dalsi alergie, meni se symptomy atd. Mne se znatelne zhorsuje senna ryma a vubec alergie na pyly, zatimco kolem dvacitky jsem nemela zadnou alergii na stromy, tak ted me prave tyhle uplne zabijeji. Jedine obdobi, kdy jsem byla bez alergie, bylo tehotenstvi a obdobi kojeni, uplne zazracne jsem ani neprskla. Pevne doufam, ze zadna alergie na zvirata se u nas neprojevi.
|
Lassiesevrací | 134328 |
23.10.2016 23:48:12
Já jsem alergik, co to ze senné rýmy dotáhl na astmatika. Vždycky to byla senná rýma, prach, pyl...ale pak se přidaly kočky a nakonec koně. Před 20 lety jsem chodila ke kamarádovi jezdit, vadilo mi jen to seno a prach, ale dneska se nesmim koně dotknout...a nedej Bože si sáhnout do oka. To oteču a oči mám jak Číňan. A pak se začnu dusit.
Je v tom i hodně psychosomatika. Vždycky se mi udělá blbě, když jsem na návštěvě, kde je kočka, ale mnohem dřív, když si jí všimnu. A taky když vyrazim na výlet bez Ventolinu a dojde mi to. I když ho používám 3x za rok, tak jakmile si uvědomim to ohrožení, začnu lapat po dechu. |
Len | 108740 |
23.10.2016 23:28:08
Nj, driv v CR nebyly borderky zadne, znala jsem je jen z encyklopedii nez jsem poznala ty mistni rodinne. Zato u nas v rodnem koute meho rodneho mesta meli velikou chovku bearded kolii, to jsou docela prijemni medvidci, akorat uz mi nicim kolii nepripominaji
Ja o tomhle prave pred par tydny mluvila s alergologem a on rikal, ze vetsinou deti nejsou alergicke na to, s cim vyrustaji, ale ze pokud je nejake geneticke zatizeni, tak by pridaval organismu neznama zvirata jen opatrne. Starsi zatim nevypada alergicky na nic, papouchy maji ve skole, stejne jako kraliky, morcata, slepice, kachny, ovce, kozy, fretky, vsechny mozne i nemozne plazy, cincily... Ovsem mladsi ma ekzem (jasna reakce na jidlo a na chlor), takze nepokousime. U nas jsou kocky a pes, v CR je v kontaktu se zelvou (na plazy je hodne alergii) a dalsimi psy, reakce zadne. Ja mam masivni sennou rymu, tady od unora do cervence a pak plisnovou alergii, celorocne, bohuzel je tu ve vzduchu strasne plisni. Potrebovala bych bydlet u more. |
Senedra | 14756 |
23.10.2016 21:42:01
Hm, tak v ČR je borderka opravdu módní plemeno, tak před 3 lety jsem žádnou v okolí nezaznamenala, teď jich vídám jen v naší vesnici několik.
Já bych chtěla taky nějakého malého gaučáčka, manželovi by se líbilo větší ovčácké plemeno. Ale jak jsem psala - až časem. Papouška jsme měli ještě než se narodily děti, alergie na ptačí peří se u nich neprokázala, tak mohl zůstat. Máme senegalce. Bohužel, první nám pošel v době, kdy jsem byla s mladší v porodnici, starší dcera si vybrečela dalšího, ale neměli jsme ( a nemáme) na něj tolik času, jak by zasloužil, takže není zdaleka tak ochočený jako ten první. To byl opravdu miláček a kamarád. |
Len | 108740 |
23.10.2016 20:50:37
Senedro, smrdi mi Neskutecne. Jediny ze psich plemen, u ktereho ten problem mam. Dedecek meho manzela je mel, za svuj zivot jich mel asi 30 (fotky vsech mel na schodisti a v obyvaku), ja u nej zazila posledni tri a tim jsem zjistila, ze mi smrdi a celkove jsou mi nesympaticke. Spousta lidi to u nejakeho plemene tak citi, u mne je to zrovna ta borderka.
Border je to tu jedno z nejcastejsich plemen, jsou tu doma, nejsou modni, jen tradicni. Je to plemeno narocne na zamestnani a vetsina lidi je nezvlada, pak jsou ti psi jak sileni. To same s staffikama a JRT, taky tady tradicni, vetsina nezvladnuta. Ale ti mi alespon nesmrdi, staffici jsou mi hodne sympaticti, ale staci mi ho hlidat (ma ho tchyne, ted je na dovolene, takze pes je u nas) a vim, ze doma bych ho nechtela. Zadne z tech hodne aktivnich plemen neni pro mne, mam rada bud povalece nebo hodne snadno vycvicitelna plemena, takze kdyz aktivni pes, tak NO nebo neco podobneho. No a malej bude povalec Noo, to jsem se zase rozepsala, posledni mesice jsou psi u nas docela tema Papouska taky deti chtely, upustili jsme od toho kvuli tomu, ze je to nejcastejsi alergen a i kdyz jen dcera ma ekzem a ja sennou rymu, zadne zvireci alergie, tak to riskovat nebudem. Mame tri kocoury a velkeho psa. Naaaam, livance U nas dnes byly amolety (palacinky), ale livance jsou lepsi. |
Senedra | 14756 |
23.10.2016 20:06:59
Len, a proč ti vadí borderky?
Já vím, že je to teď módní plemeno, ale sousedi si jednoho pořídili a je to takový úžasný psí uličník. My psa nemáme, jeden z důvodů je to že, že tři členové rodiny jsou oficiálně alergici ( a já jsem takový utajený), ale hlavně nám jde o péči. Na starosti a radosti stačí papoušek. Možná, až děti trochu odrostou, tak si nějakého chlupáče pořídíme. Dnešní den jsem završila lívanci. Nějak jsem měla husté těsto, tak jsem pořád přilévala mléko... nakonec byl těsta plný hrnec na knedlíky. Smažila jsem na dvou pánvičkách najednou. Nicméně většina padla, doufám, že děti neprofňukají noc, že je bolí břicho. teď si jdu hodit noční směnu, potřebuju zítra něco odevzdat v práci a děsně se mi celý víkend k tomu nechtělo sednout. |
Lassiesevrací | 134328 |
23.10.2016 18:38:38
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.