Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
hataika/97,02,08/ | 65090 |
14.6.2010 15:01:58
Řadím se také mezi zastánce názoru,že chodítko NE.
|
Barča, M 07 a E 10 | 63134 |
14.6.2010 14:57:45
já používala cca 2x denně 20 minut, bylo to od 8 měsíců- malý chodil okolo nábytku a sám seděl.
|
If & 3♥ | 3270 |
14.6.2010 14:53:41
Bumbi přesně tak.... ale každý svého štěstí strůjcem Chytrému napověz, hloupého....
|
Llucka | 81855 |
14.6.2010 14:52:55
Dceři je 18 měsíců a ještě sama nechodí - pouze okolo nábytku nebo za ruku. Anebo před sebou tlačí kočár nebo chodítko - ne to co se do něj dítě posazuje ale takový ten vozíček, který tlačí před sebou.
|
Tatramelka+3 | 66284 |
14.6.2010 14:51:28
Ahoj,
my jsme chodítko dostali ačkoliv jsem byla zásadně proti a chodítko jsem vesele uložila do komory. Kluk chodil sám od 11.měsíce a nakonec jsem to chodítko teda taky používala a to až když už sám uměl chodit, ale ještě dost preferoval doma lezení a v kuchyni máme dlažbu, tak že chodítko měl jen na max. hodknu než jsem uvařila. Lítal v tom jak šibnutej neb nemáme nikde prahy, já jsem mohla vklidu navařit bez pláče, že sebou někde seknul při svých horolezeckých kouscích. Ale kdyby nám ho nekoupila moje dobrotivá stařenka, tak bych si ho rozhodně nepořídila. Ted jsem ho věnovala kamarádce a na druhé ho používat spíš nebudeme a nebo zase, když by si vzpoměla mi ho vrátít, tak na ty dva měsíce, než se mu stabilizuje chuze. Ale osobně bych do toho dítě nedala dříve než začne chodit. My to pojali jako takovou nouzovou ochranu před ním samotným ve vyjimečných situacích, jinak bylo chodítko zavřené v komoře. Tak že, za nás taky chodítko rozhodně NE kupovat. |
Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
14.6.2010 14:49:09
Jo, starší chodil v 16 měsících, mladší ve 14 a to je takovej raubíř, že jsem ráda, že nechodil dřív, v 16 měsících poprvé vylezl na patro na spaní a od té doby vylezl a vlezl všude a já tu mám jednu diskuzi za druhou, jak jsem z něho hotová. Ne ne, dokud leží a plazí se, skvělé období.
|
Bumbi&05,08,10 | 42508 |
14.6.2010 14:47:54
chodítka ne, na skleničkách nevidím nic špatnýho (nemám ráda plasty - naše děti jí většinou ze skleněných misek a pijou ze skleniček), syn byl na bezsladké dietě kvůli ekzému do 3 let, dcera se uvědoměle stravovala bez sladkostí do roka, pak přiměřeně tomu, že má starší sourozence... /ale ona není ekzematik, takže nemá žádná dietní omezení/.
Dobrá anketa. a já jsem toho názoru, že i jedny blbý boty v blbý čas můžou dítěti zničit nohu. Takže chodítka a nosítka typu chicco fakt považuju za týrání dětí. Moje záda chodítko asi nevydýchala... Ve svojí generaci neznám nikoho, kdo by neměl chodítko v dětství a nikoho, kdo by dnes ve 30 letech mě záda v pořádku... Jestli ono ty naše matky už tehdy nepoložily základ chodítkem pro naše dnešní bolesti, hm? |
a co jako | 101329 |
14.6.2010 14:47:16
Stínku,chodítko jsme neměli ani u jednoho.Sice jsme ho dostali ke kočárku,ale věnovali jsme ho kamarádce.Tož tak.
Oba chodili podle možností,jeden před 9 měsícem kolem nábytku a druhý až v roce,ale zato sám. Chodítko je podle mě zbytečné a navíc i podle dětského lékaře má špatný vliv na klouby,pokud je v něm děcko delší dobu... |
Bumbi&05,08,10 | 42508 |
14.6.2010 14:42:46
přijď se podívat - jediné "chodítko", co tu děti mají, je vozíček z ikea, ale nepředpokládám, že to má zakladatelka na mysli.
Ohledně zad svých dětí jsem dost důsledná - nezavěsila bych svoje dítě do klokanky, neposazovala bych ho k čemukoli, dokud se neumí dostat do sedu samo, nevodila jsem je za ruce, dokud neuměly samy chodit. Já jsem chodítkové dítě a se zádama trpím od puberty, nepřispěju k bolesti zad svých dětí - ať si pak případně poslouží samy. |
Insula | 28056 |
14.6.2010 14:39:27
No, myslet si můžeš, co chceš. Na to máš právo. Já mám svědomí čistý. Klidně přiznám, že děti sladké dostávají i to, že občas dostanou na zadek nebo že na ně řvu. Nejsem super matka a mám jen jedny nervy.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.