Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
perdita | 3248 |
1.2.2011 14:21:47
Perličku potvrzuju, tam rodilí mluvčí jsou a mám na ně dobré reference.
|
Renies | 31518 |
1.2.2011 10:26:12
http://www.msperlicka.cz
|
Veverecka+Honzík09,Kubík12 | 71995 |
1.2.2011 9:48:27
Maminky, máte zkušenost s nějakou z anglických školek v Brně? Myslím ty, kde učí rodilí mluvčí. Ráda bych tam syna od 3 let dala, vzhledem k tomu, že mají většinou plno, tak si to raději zjišťuju už teď
|
Barakuda79 | 104184 |
3.1.2011 20:35:31
ono to ale neni husteni slovicek, je to hrani a zpivani v AJ a to je velky rozdil, cim driv se dite zacne ucit takto prirozenou cestou tim lip. Jen ta cena je vysoka a urcite existuji podobne kurzy ktere jsou levnejsi.
|
Katka |
• |
29.10.2010 18:50:36
Dobrý den,
máme zkušenosti se základní školou. Chodili jsme tam 2 roky a odešli. Líbila se mi témata výuky a projekty, ale jsou na úkor normální výuky. Platíte tam školné proto, že mají nadstandardní výuku angličtiny. Ano, výuka je kvalitní, ale pozor odpoledne mají tzv. anglický club a tam mají sice anglicky hovořící učitele, ale je to jako družina. Takže těch hodin angličtiny je daleko méně, než si myslíte a platíte za to dost. Za obědy platíte 70,- Kč a je to hnus. Každou věc kromě učebnic a sešitů si tvrdě zaplatíte, včetně toho, že škola pořádá pozvání na den maminek, nebo oslava Vánoc (ta mě stála více jak 500,- Kč), takže je to podivné, jinde za školní akci pro rodiče po nás nic nechtěli. Pan ředitel je asi fajn, ale myslím, že paní majitelka do koncepce velice silně nepedagogicky zasahuje. Přišlo nám, že je tam nemoudrý duch. Odešli jsme jinam a nedalo se to srovnat. Doporučuji navštívit tak 2-3 školy podobného systému a porovnat. |
WOMAN+2 | 45254 |
25.10.2010 20:21:00
Určitě je to + oproti dětem, co se s angličtinou setkají třeba až na ZŠ. Jde o přístup k jinému jazyku, vnímání, výslovnost, učení se zcela přirozenou metodou. Na ZŠ často učitelky (zvláště ty ze starší doby) najedou se slovníčkem a začnou děti biflovat slovíčka ... blue = blu: = modrá barva
V jazykové školce nebo kurzu určeným speciálně pro malé děti se tímto způsobem jistě "nejede" a to je přece poměrně velké plus. Myslím teď obecný vztah k jinému jazyku. |
Federika | 14090 |
15.10.2010 16:31:28
ano, tak nějak to bude...
Můj starší syn měl klasicky školkovou angličtinu a pak občas pohádky, knížky s náma. Samozřejmě měl ve škole trochu náskok, dneska je v primě a je na tom celkem běžně, podobně jako ostatní, teda i ti, kdo začal až od třetí třídě na základce. Mladší syn měl angličtinu denně, navíc měl kamaráda z Irska,s ním mluvil jen anglicky. Nastoupil do první třídy českobritský školy a zas ji slyší denně, denně čtou anglický knížky, vyprávějí si o nich,denně slyší několik hodin angličtinu...Mluví plynně, skvělá výslovnost tam jsem si jistá, že to takhle význam mělo, ovšem finannční i časový náklady jsou fakt vysoký... |
Renda |
• |
15.10.2010 16:01:19
Kdysi tu byl článek o prospěšnosti učení angličtiny ve školkách atd., k němu rozsáhlá diskuse, v níž se mimo jiné vyjadřovali i učitelé z víceletých gymplů. Jejich postřeh byl takový, že na konci primi není vůbec žádný rozdíl mezi dětmi, které se anglicky už "učili" a mezi dětmi, které přišli jazykem naprosto nedotčeni. Psalo se tam také o tom, že lidský mozek je schopen naučit se cizí jazyk až nekdy kolem 10-11 let. Do té doby to valný smysl nemá. To se tedy nemluví o tom, když se děti učí jazyk takovou tou přirozenou formu, pobytem v cizojazyčném prostředí. Ovšem jednou týdně to asi valný smysl nemá, jedině tak v tom, ža až se děti jazyk začnou opravdu učit, nebude to pro ně něco úplně neznámého. A jak už jste tu psali, důležitá je návaznost ve škole.
|
Federika | 14090 |
15.10.2010 15:17:07
Perdito,
souhlasím..A navíc tvrdím,že takové dítě hravě předhoní nadanější dítě, které začne s angličtinou klidně až později a bude se tomu třeba věnovat víc, případně se tomu budou věnovat víc jeho rodiče.. Nakonec, můj syn chodil denně do anglické školky,od tří let a i loni, mezi pětiletýma, byl mezi dětma velký rozdíl, někdo mluil naprosto plynně, někdo jen jednoduchý věty-přičemž pokud to dítě nastoupí do běžné základky s angličtinou dvě hodiny týdně, brzy téměř všechno zapomene.... |
perdita | 3248 |
15.10.2010 14:59:01
Liško, teď vlastně netuším, jestli se ten dotaz týkal tebe, nebo ses ptala na někoho jiného.
Vždycky bude záležet na tvých očekáváních. Když se mě někdo ptá na názor na angličtinu ve školce, vždycky se opatrně ptám, zda si rozmyslili, jakou návaznost bude na angličtinu mít ve škole. V tomhle případě si myslím, že je to vcelku jedno. Dítě se ale seznámí s jazykem, pochopí trochu, jak takový cizí jazyk funguje, bude to stimulace pro mozeček, tak proč ne. Jen bych od toho neočekávala nějaké extrémní znalosti, pokud to nepodpoříte domácí prací Další varianta je doplnit to ještě kurzem odpoledne, ale to jsou taky další peníze |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.