Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Liškodlak | 36760 |
15.10.2010 13:41:13
Finanční zátěž to je značná, tudíž otázka je, jestli se tato investice vyplatí. Stojí to pětikilo na den, což je pro průměrně vydělávající lidi celkem dost. Nejde o pár slovíček, ty se pak skutečně naučí ve škole, ale hlasivky se utvářejí v předškolním věku (nevím přesně do kolika let) a tu správnou výslovnost se pak už člověk těžko naučí. Jenže jestli na to ten jeden den stačí, žejo, a pak si taky nejsem jistá s tou návazností, i když rodiče mluví oba celkem dobře.
|
K |
• |
15.10.2010 12:56:16
Vidim na svych zacich, ze ti kteri byli konfrontovani s anglictinou v utlem veku, myslim s rodilym mluvcim, pravidelne, tak maji lepsi vyslovnost, dovedou lepe napodobit vyslovnost slov apod. Navic maji k tomu jazyku vztah a nepovazuji za neuzitecne se ho ucit. Takze i kdyz se za 1 den v tydnu nic poradne nenauci, nasaje atmosferu, vyslovnost slov apod. Jestli to neni takova financni zatez, tak proc ne. A k tomu filmy a dalsi aktivity doma.
|
Theend | 77002 |
15.10.2010 12:14:56
No, já doufám, že má, protože to tak dělám. Myslím, že jde o vybudování vztahu k tomu jazyku, dítěti se to dostane do ucha a lépe ho pak přijímá celý život. V tom vycházím z vlastní zkušenosti. Jako malá jsem se občas trochu angličtinu učila a rozdíl mezi mnou a jinými dětmi/lidmi byl vidět nejen na ZŠ a SŠ, ale i na VŠ. A to jsem tomu vlastně nikdy moc nedala. Já už pak se svým dítětem angličtinu doma nedělám, ale třeba mu pustím DVD v češtině a příště zas to samé v angličtině. Počítám, že do budoucna už mu to třeba budu pouštět jen anglicky, ale zatím jsou mu 4 roky.
|
Federika | 14090 |
15.10.2010 10:13:47
terezo,
já jsem si jistá a anvíc to mám podloženo zkušeností mnoha mých známých, že den v anglické školce bez návaznosti ve škole a tím nemyslím pár hodin týdne-je celkem naprd.rozhodně takové dítě brzy dohoní jakékoli nadanější dítě, které začlo angličtinu až na základce... Smysl má více dnů v týdnu, doprovázené anglickými pohádkama, čtením, mluvením a následnou návazností ve škole-buď přímo anglickou školou nebo rozhodně více hodinami týdně konverzace, běžná angličtina ve škole rozhodně nestačí.. Takhle malé dítě se sice rychle učí, ale o to rychleji zpomíná. Máme v okolí anglickou školku, mladší syn tam chodil, te´d pokračuje v česko britské škole, starší syn naopak chodil na základku, kam s ním chodilo pár dětí, které do této školky občas chodily, právě na jeden,dva dny...Rozdíl se vpodstatě během chvíle srovnal... |
Termix | 105545 |
15.10.2010 9:01:53
Budu asi jako jedna z mála tvrdit, že bych dítě do takové školky klidně dala. Jednou týdně tam bude třeba celé dopoledne nebo možná i celý den a to je prostě rozdíl, jestli nebude dělat angličtinu vůbec.
Co se týče těch znalostí, souhlaím možná jen s tím, že pokud má dítě angličtinu ve školce jednou týdně půl hodiny, tak ho školní děti doženou. Ale ne pokud je dítě v anglické školce půl nebo celý den. Tomu fakt nevěřím. Jen největší přínos vidím v tom, že dítě se jayzk učí jinak než pak ve škole. Tak nějak přirozeně. Ve škole to už je často jen biflování ... záleží na kreativitě učitelek, jen jestli to učí pouze do výše platu, tak pak je to biflování toho, co najdou v učebnici. Já bych dítě do anglické školky dala i na jeden den v týdnu a doma mu pak četla, pouštěla pohádky či TV v angl, pouštěla písničky ... . |
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
15.10.2010 8:07:30
Chce to alespon 3x tydne cely den.
|
perdita | 3248 |
15.10.2010 7:59:48
S Lídou nesouhlasím, to znám ze zkušenosti mnoha rodičů. To je, Lído, promiň, hovadina, kterou řekne učitelka, která se nenamáhá pokročilejším dětem věnovat.
Na tu původní otázku odpovídám: NEMÁ. Kdybych jako dospělák, a to hodně motivovaný, chodila do kurzu jednou týdně a pak doma už nic dalšího nedělala, nijak zvlášť dopředu by mě to neposunulo. Spíš to může (ale nemusí) dítě mást. Nebo takhle - pokud to dítěti nebude psychicky ubližovat, klidně je tam dej, ale nečekej nějaké velké pokroky, pokud s ním pak nebudete intenzivně pracovat doma. Federika má pravdu, jsou knihy, filmy, časopisy, jde to |
*Niki* | 19980 |
15.10.2010 7:53:56
Jestli čekáš, že se naučí anglicky, tak nemá. POkud jde o pár básniček a písniček, základy jako počítání, barvičky, atd., tak ano. I 1x týdně školka je fajn.
|
malostranska | 101622 |
15.10.2010 0:06:23
podle me to cenu nema.Melo by to cenumozna denne a kdyby to pak melo nejaky rozumny a primereny pokracovani.
|
Lída. | 2139 |
15.10.2010 0:01:26
nemá. I podle vyjádření učitelky angličtiny děti, které s angličtinou začínají až ve škole, dohoní ty "školkové" během chvíle.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.