| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Anglická školka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 637  [Dalších 237 >>]
lida 108715
27.6.2010 16:11:46
ad. růžové šatičky
Růžové šatičky je příšerný jev zachvacující 3-5 leté holčičky napříč školami a "politickým spektrem". Znám to z dceřiny školky, znám to od většiny holčiček ze státních školek. Holčičky se z nich mohou pominout a já z té barvy také:-)jo a ještě točivé:-)
Federika 14090
27.6.2010 15:56:32
David zas řeší jen to, jestli to může ztratit a nebudu to řešit, jestli to může zničit a nebudu nadávat a tak...U mobilu za korunu bych se nezbláznila,kupodivu ho neztratil~t~. Včera jsem mu koupila boty za 380 Kč, jediný, co řešil, jestli je může na táboře zničit...:-)
Školní tašku-aktovku, měl od první třídy, 4 roky, taky neřešil. Tak nevím,co by ještě měl probírat.
Ale tomu je dvanáct a chodí do běžný školy, mně fakt vězí v hlavě ty malý děti, ze soukromý školky...Fakt si nedovedu představit,že by tam někdo něco řešil, možná snad holčičky, jestli mají růžový šatičky nebo ne...:-)
lida 108715
27.6.2010 15:54:12
Marťe ad Dino: vím jen, že za chyby a zapomenuté úkoly si ten syn známé dával facky a byl tam tlak na výkon už v první třídě. Víc k tomu nechci uvádět,protože je to jen zprostředkovaně, není má vlastní zkušenost. Zdravím Lída
Lída,3 kluci a holka 25285
27.6.2010 15:41:07
Fed, možná to fakt řešej, jen to ty moje obludky nevnímají ~t~ Ale jo, párkrát někdo z nich říkal, že se jich třeba někdo ze spolužáků ptal, co že to maj za mobil (takovým tím zlehčujícím tónem), jenže oni na to odpovídají ve stylu "no nevím, můžu s tím volat, psát zprávy, a víc nepotřebuju" ~t~~t~
Federika 14090
27.6.2010 15:34:44
tak to jsem ráda, Lído, že nejsem jediná, kdo se s tímhle ještě nesetkal..Já zatím neslyšela ani o tom, že by to ve třídě někdo řešil, ale Davidovi je 12, možná to přijde.
Ve školce si to ale fakt nedokážu absolutně představit-a když vidím Denise, kterej řeší tak max. co budou mít k obědu~t~ a že má zlomenou červenou pastelku, tak si myslím, že to dlouho nehrozí ani u něj...
Mám sestru na malém městě, syn taky 12 a tam už občas nějaký ten problém slýchám...Paradoxně tam nejvíc majetkové věci,mobily, značkové hadry apod řeší spíš lidé, kteří mají do kapsy hodně hluboko, vzdělání je až tolik nezajímá, zato mají potřebu udávat směr..
Ale jak jsem řekla,já nemám v tomhle směru jedinou negativní zkušenost...
Lída,3 kluci a holka 25285
27.6.2010 15:20:38
Fed, mně s ničím takovým děti nechoděj ani teď ~;) - dvě různé základky, tři různé gymply, z toho jeden soukromý. Je teda fakt, že nejspíš to v těch třídách občas někdo řeší (kdo má lepší mobil, kdo má jako značku oblečení a podobný blbiny), ale děti mi to jen vzácně zmíněj jako zdroj pobavení.
Federika 14090
27.6.2010 15:15:00
a te´d mě Jane napadlo:-)),
my jsme za tu Prahu přestěhovali, jestli to třeba nebude tím???~t~
Federika 14090
27.6.2010 15:13:16
Jane,¨
já jsem se tím zatím ještě nesetkala-ani ve školce, anglické, ani ve školce státní, ani ve škole-státní. Zatím jsem nenarazila na jakýkoli problém, na jakoukoli narážku-ani u druhých-na oblečení, módu, tašku, mobil, auto nic ...
U 5-letého syna si to ani nedovedu představit, ten by šel do školky klidně nahý nebo v pyžamu, mobil ho nezajímá, auto jen do tý míry,jestli jede.-))
A starší sice občas nějaký ten nárok na mobil vysloví, ale spokojeně nosí-nenosí starej mobil za 1 Kč, který jsme dostali od 02 ke zřízení pevné linky.-))
A fakt si to u těch malých dětí nedokážu představit, nikdy jsem nezažila,že by tam někdo něco takovýho řešil..
Marťa z druhého PC
  • 
27.6.2010 15:03:28
Lido, prosím vás, ještě mi to vrtá hlavou...
Myslela jsem, že Dino má problémy až poslední dobou, spíš ohledně stěhování, jinak jsem měla pocit, že má dobrou pověst... Chodí tam dost dětí od nás ze školky, ale zprávy od nich nemám žádné.
Můžete to trochu rozepsat? I další rodiče, které znám totiž zvažují tuhle školu, tak abych jim případně mohla předat vaší zkušenost... protože je to zásadní rozhodování. Protože co píšete, zní dost vážně...
Díky Marťa
Jan
  • 
27.6.2010 14:54:58
Federiko a Lído,

já se domnívám, a možná se mýlím, že je to přesně naopak. 12tileté dítě se tomu bude umět ubránit více než tříleté. Už tříleté děti mají přehled co se nosí a jaká barva aktovky je v módě. /a v tomto směru jsou rodiče opravdu velkým vzorem/. Kamarádka mojí ženy má čtyřletou holčičku - krásnou, chytrou -a vždy jak ze žurnálu /stejně jako maminka/. Jednou u nás byla na návštěvě a manželka kamarádce pochválila Sandřiny šatičky. Maminka Sandry nám potěšeně vysvětlovala, že si je Sandra vybrala sama, jelikož moc dobře ví, která barva se zrovna nosí a má výborný vkus a chce vždy to nejlepší. Zkuste uhádnout, do jaké školky Sára chodí. To je to konzumní a prestižní chování, o kterém mluvím. Takto malé děti se spolu srovnávají a chtějí vypadat stejně. Žijí v magickém světě a na tomto stupni vývoje, je dle mého názoru obzvláště ohroženo, jelikož je pro něj realita vzdálná. Takto malé dítě nemá pojem o ceně, ale o věcech už ano. Takže se řídí příkladem a vkusem vrstevníků a příkladem rodičů. Ve společnosti, kde je většina dětí bohatých, je tlak na méně bohaté mnohem větší. Jak píše Lída, ono i ve státních školkách jsou děti bohatých rodičů - kteří jsou zaměřeny na konzum a radši si koupí drahé auto, než drahou školku. Jenže v klasické třídě MŠ jich bude menšina - tedy podobný poměr, jako v realitě. Tam se bohatému dítku bude těžko vyskakovat. A je to také o těch krizích. V tom s Lídou nesouhlasím, i když se zřejmě ve většině názorech shodneme. Krizi by měly zažívat děti už od mala. Už třeba tak, že když chtějí v půl roce, aby jste je pochovala, jej nevezmete hned ale až za dvě minuty, když ve dvou letech bude chtít na nákupu koupit bonbóny a vy mu je nekoupíte a nebo, když bude chtít ve školce mobil, protože ho má její kamarádka a vy jí nevyhovíte. Už to jsou pro děti krize, s kterými se musí vyrovnávat. A je jasné, že malým dětem je potřeba pomoci krizi zvládnout. Ale ne se ji vyhýbat. A v blahobytu je mnohem těžší, říci dítěti ne. A riziko, že se dítě nenaučí snášet zklamání je mnohem větší. Toto riziko se snižuje počtem dětí v rodině.
Tímto nechci nikoho kritizovat či se někoho dotknout. My sami s manželkou tento problém často řešíme. O konzumu často přemýšlíme, tlak společnosti je však obrovský a někdy se nám nedaří ho zvládnout. Chystáme se přestěhovat za Prahu a doufáme, že ten tlak trochu poleví. Ale je to opravdu velmi těžké.
Chudší lidé to mají v tomto směru mnohem snazší - oni na to nemají, tak to prostě nekoupí. Někdy - opravdu jen někdy - bych si to s nimi rád vyměnil.

Pro Ĺídu bych se rád ještě vrátil k těm WŠ. Neznám statistiky, takže nevím, jak to skutečně s těmi přijímačkami po ZŠ je, ale již jsem se často setkal s názorem, že děti z tohoto typu škol s tím mají problémy. Má kamarádka dceru na gymnázium dostala - což ovšem statisticky nic nedokazuje. Já bych tomu i celkem věřil. Jde však o to, kde je chyba. Jestli v těch WŠ nebo v systému školství. Ty děti toho opravdu mohou znát méně, bereme li to na množství dílčích informací. Na druhou stranu, díky souvislostem, na které je kladen důraz a díky tomu, že jim zůstala radost a vůle k dalšímu vzdělávání, mají mnohem větší předpoklady ve světě uspět. Pokud vím, tak již existuje WSŠ a vůbec bych se nedivil, kdyby se právě ve věku, kdy dítě SŠ končí, podíl přijatých na VŠ podstatně změnil. To je jen taková má úvaha. Naše děti WŠkolu nenavštěvují.

A ještě si neodpustím malou vsuvku k tomu, že chcete dát svému dítku vzdělání, aby se samo uživilo. My dnešní dospělí máme sklon vše posuzovat podle vlastních měřítek. Hodnotíme děti v kategoriích vlastního očekávání. Skutečně tak činíme pro jejich dobro? Vím, že je těžké na to odpovědět. Já si tuto otázku kladu často a odpovědí si nejsem nikdi jist.

Omlouvám se, ale musí do práce. Přeji všem pohodový den. Jan

[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 637  [Dalších 237 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.