| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Anglická školka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 637  [Dalších 247 >>]
Federika 14090
27.6.2010 18:02:48
starší chodil do dvou školek, v Praze, do státní..Pak jsme se odstěhovali za Prahu, vlastně jsme se stěhovali dvakrát a on tak vystřídal dvě základní školy,státní. Nikde nikdy ani narážka na jakýkoli majetek, oblečení, věci atd.
Mladší začal chodit do anglický školky, složení opravdu velmi různé, od cizinců , skutečně majetných lidí , méně majetných lidí po lidi "běžně majetné", kde na školné škudlí třeba i celá široká rodina...Děti chodí oblíkaný taky různě, ale ještě mě nenapadlo to nějak blíž zkoumat, ani jsem nikdy od rodičů nic nezaslechla, natož od dětí,svý dítě vynechávám úplně, to je v tomhle totální mimoň...:-)
Ano, jedna holčička tam chodí krásně oblíkaná, sama vypadá jako panenka, její maminka je taky krásná ženská a chodí jak ze žurnálu..Toho si ani nejde nevšimnout, ale nějak spíš-já nevím, že je to hezký a všimnou si toho rodiče ne děti..:-)
No a já sama chodím často jako strašidlo do zelí, crocsy, starý džíny a nějakej pytel na to, normálně tam ale zapadám~t~
A jezdím peugeotem, dodávkou, na leasing, když ji otevřu,sypou se z ní bonbony, sušenky,balonky, papírky..Taková pojízdná popelnice...~j~
Káťa
  • 
27.6.2010 17:52:59
A chodí tvoje děti do školky a školy v Praze? Jinak oblečení a boty určitě řeší víc holky, ne? Kluci spíš tu techniku, asi? Nevím, kluka nemám.
Federika 14090
27.6.2010 17:47:51
Káťo, já mám holčičku ještě malou, takže stoprocentně ti neřeknu,jestli se to třeba kluků týká nějak míň..~e~
Ale značky bot u nás fakt neletí, Denis, ten mladší,žádný značky nezná, nosí i boty po bráchovi, hlavně mu to je ale naprosto fuk, je rád, že ráno najde dvě stejný. A starší by chodil nejradši i v zimě v crocsech, hlavně aby se k nim nemusel shýbat..Jestli originály nebo napodobeniny, naprosto fuk..
Takže určitě to není tím, že mají..
Káťa
  • 
27.6.2010 17:43:12
Jo a značky bot se Kačenka naučila ve školce. A některé značky ani neznám. Taky je možné, že Vaše děti to neřeší, protože to má. A Kačka, protože to nemá, tak jí to zlobí a řeší to. Ale některé děti byly opravdu rozmazlení spratci. Ne všechny. Se dvěmi kamarádky se Kačka stýká i teď, když už spolu do školy nechodí.
Káťa
  • 
27.6.2010 17:35:26
Vždyť píšu,že žiju asi v jinym světě. Možná to řeší víc holky. Nevím. I když s tou dědovou škodovkou měl problém jeden otylý chlapeček, vozící se v novém bavoráku.
To by mne fakt zajímalo, jak to, že se s tím někde setkáte a jinde ne. Nám to tedy dost ztrpčuje život. Možná je to proto, že mezi námi a ostatními rodinami je tak velký rozdíl v příjmech. Prostě se cpeme, kam nepatříme. Fakt nevim.
lida 108715
27.6.2010 17:29:49
Milá Káťo, tomu moc nerozumím, do naší soukromé školky jezdí (i chodí pěšky) víc rodičů, já tedy nestuduji, kdo má jakou značku auto, sama mám škodovku...tu a tam si koupím drahé značkové věci a boty na sebe nebo dceři šaty, které se mi líbí, bez ohledu na značku, ale je mi úplně jedno, co má na sobě druhý, děti kamarádí všichni spolu podle temperamentu a sympatií a kromě preferencí růžové barvy a lesklých, popř. svítivích botiček u dívek je všem dětem i rodičům jedno, co kdo má na sobě.
Ad.řešení, co kdo má: S tím se setkávám u prepubertálních a pubertálních dětí na státních školách, hlavně u takových, jejichž rodiče právě třeba svému sousedovi nepřejí jeho mercedesa nebo větší dům.
Federika 14090
27.6.2010 17:21:54
boty teda občas malej řeší..~e~ Momentálně chce nosit zářivě žlutý croksíky, napodobeniny, pořídila jsem za 5 eur i s ozdobičkama~t~
Já fakt žasnu, uvidíme,jestli je to bydlištěm, školou, štěstím nebo čím, ale ťuk ťuk, neznám to..
Federika 14090
27.6.2010 17:19:18
hmm, Káťo, tak nevím, možná jsem měla jen štěstí na školy. Ale zažila jsem 4 školky, dvě ZŠ a ještě opravdu ani sebemenší ťuk, co se věcí a majetku týče.Mobil můj 12 letý nechává věčně doma, nenabitej, což mě štve, protože pak ho často odpoledne naháním, jezdí autobusem, občas skončí vyučování,kroužky jinak...O "značkách" a módě vůbec nemají moji kluci ani ponětí, ale nikdy jsem si ničeho nevšimla ani ve školce-anglické, ani ve škole-státní.
Te´d od září odchází můj starší syn na víceleté gymnázium,státní, tak uvidíme, ale zatím jsem ani o tomhle gymnáziu neslyšela, že by tam v tomhle směru byl problém..
Jo, jednou mi můj 12 letej odmítl ráno oblíct pruhovaný tričko-že prej není žádnej "Pepek námořník"~j~-ale další týden si ho na sebe vzal bez řečí,asi zapomněl, na Pepka...Bez problémů nosí i jetá trička ze sekáče.
Mladší bratr, z anglický školky, je v tomhle absolutně nedotčenej, myslím,že by si ani nevšiml, kdyby děti chodily do školky v gumákách a pyžamu...~j~
A auto luxusní rozhodně nemáme...
Káťa
  • 
27.6.2010 17:00:41
Dobrý den,

tak mám pocit, že žiji v úplně jiném světě. Naše dcera navštěvovala anglickou školku, protože jsme se domnívali, že jí tím dáváme to nejlepší. Mohli jsme si to dovolit jen proto, že máme jedno dítě a hodně nám pomohli i rodiče. Je možné, že tou touhou po vzdělání své dcery si trochu léčím svoje komplexy, protože cizí jazyk neovládám a mám jen střední školu. Ale musím dodat, že to, co mají holčičky na sobě a jakou značku mají jejich boty řešili už ve školce. A má dcera nejednou přišla s pláčem domů, jelikož se jí někdo smál, že nemá moderní oblečení anebo že ji do školky vozí děda ve staré škodovce. I z toho důvodu jsme se rozhodli, že dále bude dcera pokračovat na státní škole. Jenže jsme pro ni zase chtěli to nejlepší a tak jsme ji přihlásili do vyhlášené jazykové školy. Velká chyba - mne tehdy vůbec nedošlo /na školu se dělají přijímací zkoušky/, že se opět dostaneme do sorty velmi dobře finančně zajištěných dětí. A vše začalo na novo. Anička je jediná, kdo nemá ve první třídě mobil - věřte, že to řešíme dost často. Asi jen 5 dětí nejelo na drahý školní výlet za 8000. V šatně si jedna vyšňořená maminka s jinou modedámou povídaly o tom, jaký jsou některý rodiče chudáci, když ani nemůžou dopřát dětem školní výlet a že by to svým dětem nikdy neudělaly. Velmi zvažujeme, že ji ze školy přesuneme jinam. A to i přesto, že učitelé jsou tam opravdu skvělí a Kačenka se toho za ten rok strašně moc naučila. Na školu si opravdu vůbec nemůžu stěžovat. S učitelkou jsem celý problém řešila. Řekla mi, že ve všech třídách s tímto problémem více či méně bojují, ale že se to zatím vždy ustálo.
Asi budeme první, kdo to neustojí.
Omlouvám se za svůj trochu histerický vstup do diskuze.
Federika 14090
27.6.2010 16:23:17
tak to mě asi taky čeká~t~ Zatím běhá nejraději nahá, žádný šatičky, ani růžový, ani točivý...
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 637  [Dalších 247 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.