Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Federika | 14090 |
27.6.2010 18:02:48
starší chodil do dvou školek, v Praze, do státní..Pak jsme se odstěhovali za Prahu, vlastně jsme se stěhovali dvakrát a on tak vystřídal dvě základní školy,státní. Nikde nikdy ani narážka na jakýkoli majetek, oblečení, věci atd.
Mladší začal chodit do anglický školky, složení opravdu velmi různé, od cizinců , skutečně majetných lidí , méně majetných lidí po lidi "běžně majetné", kde na školné škudlí třeba i celá široká rodina...Děti chodí oblíkaný taky různě, ale ještě mě nenapadlo to nějak blíž zkoumat, ani jsem nikdy od rodičů nic nezaslechla, natož od dětí,svý dítě vynechávám úplně, to je v tomhle totální mimoň... Ano, jedna holčička tam chodí krásně oblíkaná, sama vypadá jako panenka, její maminka je taky krásná ženská a chodí jak ze žurnálu..Toho si ani nejde nevšimnout, ale nějak spíš-já nevím, že je to hezký a všimnou si toho rodiče ne děti.. No a já sama chodím často jako strašidlo do zelí, crocsy, starý džíny a nějakej pytel na to, normálně tam ale zapadám A jezdím peugeotem, dodávkou, na leasing, když ji otevřu,sypou se z ní bonbony, sušenky,balonky, papírky..Taková pojízdná popelnice... |
Káťa |
• |
27.6.2010 17:52:59
A chodí tvoje děti do školky a školy v Praze? Jinak oblečení a boty určitě řeší víc holky, ne? Kluci spíš tu techniku, asi? Nevím, kluka nemám.
|
Federika | 14090 |
27.6.2010 17:47:51
Káťo, já mám holčičku ještě malou, takže stoprocentně ti neřeknu,jestli se to třeba kluků týká nějak míň..
Ale značky bot u nás fakt neletí, Denis, ten mladší,žádný značky nezná, nosí i boty po bráchovi, hlavně mu to je ale naprosto fuk, je rád, že ráno najde dvě stejný. A starší by chodil nejradši i v zimě v crocsech, hlavně aby se k nim nemusel shýbat..Jestli originály nebo napodobeniny, naprosto fuk.. Takže určitě to není tím, že mají.. |
Káťa |
• |
27.6.2010 17:43:12
Jo a značky bot se Kačenka naučila ve školce. A některé značky ani neznám. Taky je možné, že Vaše děti to neřeší, protože to má. A Kačka, protože to nemá, tak jí to zlobí a řeší to. Ale některé děti byly opravdu rozmazlení spratci. Ne všechny. Se dvěmi kamarádky se Kačka stýká i teď, když už spolu do školy nechodí.
|
Káťa |
• |
27.6.2010 17:35:26
Vždyť píšu,že žiju asi v jinym světě. Možná to řeší víc holky. Nevím. I když s tou dědovou škodovkou měl problém jeden otylý chlapeček, vozící se v novém bavoráku.
To by mne fakt zajímalo, jak to, že se s tím někde setkáte a jinde ne. Nám to tedy dost ztrpčuje život. Možná je to proto, že mezi námi a ostatními rodinami je tak velký rozdíl v příjmech. Prostě se cpeme, kam nepatříme. Fakt nevim. |
lida | 108715 |
27.6.2010 17:29:49
Milá Káťo, tomu moc nerozumím, do naší soukromé školky jezdí (i chodí pěšky) víc rodičů, já tedy nestuduji, kdo má jakou značku auto, sama mám škodovku...tu a tam si koupím drahé značkové věci a boty na sebe nebo dceři šaty, které se mi líbí, bez ohledu na značku, ale je mi úplně jedno, co má na sobě druhý, děti kamarádí všichni spolu podle temperamentu a sympatií a kromě preferencí růžové barvy a lesklých, popř. svítivích botiček u dívek je všem dětem i rodičům jedno, co kdo má na sobě.
Ad.řešení, co kdo má: S tím se setkávám u prepubertálních a pubertálních dětí na státních školách, hlavně u takových, jejichž rodiče právě třeba svému sousedovi nepřejí jeho mercedesa nebo větší dům. |
Federika | 14090 |
27.6.2010 17:21:54
boty teda občas malej řeší.. Momentálně chce nosit zářivě žlutý croksíky, napodobeniny, pořídila jsem za 5 eur i s ozdobičkama
Já fakt žasnu, uvidíme,jestli je to bydlištěm, školou, štěstím nebo čím, ale ťuk ťuk, neznám to.. |
Federika | 14090 |
27.6.2010 17:19:18
hmm, Káťo, tak nevím, možná jsem měla jen štěstí na školy. Ale zažila jsem 4 školky, dvě ZŠ a ještě opravdu ani sebemenší ťuk, co se věcí a majetku týče.Mobil můj 12 letý nechává věčně doma, nenabitej, což mě štve, protože pak ho často odpoledne naháním, jezdí autobusem, občas skončí vyučování,kroužky jinak...O "značkách" a módě vůbec nemají moji kluci ani ponětí, ale nikdy jsem si ničeho nevšimla ani ve školce-anglické, ani ve škole-státní.
Te´d od září odchází můj starší syn na víceleté gymnázium,státní, tak uvidíme, ale zatím jsem ani o tomhle gymnáziu neslyšela, že by tam v tomhle směru byl problém.. Jo, jednou mi můj 12 letej odmítl ráno oblíct pruhovaný tričko-že prej není žádnej "Pepek námořník"-ale další týden si ho na sebe vzal bez řečí,asi zapomněl, na Pepka...Bez problémů nosí i jetá trička ze sekáče. Mladší bratr, z anglický školky, je v tomhle absolutně nedotčenej, myslím,že by si ani nevšiml, kdyby děti chodily do školky v gumákách a pyžamu... A auto luxusní rozhodně nemáme... |
Káťa |
• |
27.6.2010 17:00:41
Dobrý den,
tak mám pocit, že žiji v úplně jiném světě. Naše dcera navštěvovala anglickou školku, protože jsme se domnívali, že jí tím dáváme to nejlepší. Mohli jsme si to dovolit jen proto, že máme jedno dítě a hodně nám pomohli i rodiče. Je možné, že tou touhou po vzdělání své dcery si trochu léčím svoje komplexy, protože cizí jazyk neovládám a mám jen střední školu. Ale musím dodat, že to, co mají holčičky na sobě a jakou značku mají jejich boty řešili už ve školce. A má dcera nejednou přišla s pláčem domů, jelikož se jí někdo smál, že nemá moderní oblečení anebo že ji do školky vozí děda ve staré škodovce. I z toho důvodu jsme se rozhodli, že dále bude dcera pokračovat na státní škole. Jenže jsme pro ni zase chtěli to nejlepší a tak jsme ji přihlásili do vyhlášené jazykové školy. Velká chyba - mne tehdy vůbec nedošlo /na školu se dělají přijímací zkoušky/, že se opět dostaneme do sorty velmi dobře finančně zajištěných dětí. A vše začalo na novo. Anička je jediná, kdo nemá ve první třídě mobil - věřte, že to řešíme dost často. Asi jen 5 dětí nejelo na drahý školní výlet za 8000. V šatně si jedna vyšňořená maminka s jinou modedámou povídaly o tom, jaký jsou některý rodiče chudáci, když ani nemůžou dopřát dětem školní výlet a že by to svým dětem nikdy neudělaly. Velmi zvažujeme, že ji ze školy přesuneme jinam. A to i přesto, že učitelé jsou tam opravdu skvělí a Kačenka se toho za ten rok strašně moc naučila. Na školu si opravdu vůbec nemůžu stěžovat. S učitelkou jsem celý problém řešila. Řekla mi, že ve všech třídách s tímto problémem více či méně bojují, ale že se to zatím vždy ustálo. Asi budeme první, kdo to neustojí. Omlouvám se za svůj trochu histerický vstup do diskuze. |
Federika | 14090 |
27.6.2010 16:23:17
tak to mě asi taky čeká Zatím běhá nejraději nahá, žádný šatičky, ani růžový, ani točivý...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.