Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Marťa11 | 8076 |
26.6.2010 13:02:32
Jane, děkuji ti za opravdu "přínosný" příspěvek...
Podívej, nezlob se, ale jsem dospělá, manžel též, s dovolením si budeme o svých dětech a financích rozhodovat sami, ty děláš to samé. Jistě chápu, že ne každý chce jít stejnou cestou jako my, to je v pořádku, ale nech i nás jít tou naší... Pokud tě anglické školky a školy neoslovují, nerozumím, proč se mícháš do diskuse lidí, kteří se o ně zajímají... Poučovat zde nikdo nepotřebuje a tuplem ne od člověka s nulovou zkušeností s anglickou školkou či školou, nevíš o tom zhola nic, tvoje představa o fungování těchto zařízení je směšná. |
Jan |
• |
26.6.2010 12:32:04
Milé maminky,
pokud dáváte své děti do anglické školky či školy kvůli angličtině, tak jsou to dost neekonomicky vynaložené peníze. Pokud pošlete v létě dítko na 3 týdny do UK, získá tam stejné vědomosti za cca 30tis. jako ve škole za celý rok za nějaký 200 tis. Pokud hledáte vstřícnější přístup k dětem, pak jsem přesvědčen, že se dá najít i v státních školkách - obzvláště waldorfské či montesori vřele doporučuji. Někdo v této diskusi napsal, že děti jsou jako houby. Naprosto souhlasím. Právě proto nerozumím tomu, proč je dávat na anglické škoky. Úlně postačí, když jim občas pustíte pohádky v angličtině, v autě jim budou vyhrávat anglické písničky a jednou týdně půjdou na kurz. My jsme ten kurz řešili tak, že jsme si na inzerát sehnali šikovnou studentku pedagogické fakulty, která k nám jezdila na jedno dopoledne týdně za 150,- Kč/hod a hrála si s našimi ratolestmi v angličtině. Od třetí třídy jezdí naše děti každé léto na výlet do nějaké anglické rodiny. Všechny mluví plynule anglicky /8,11, 14/. Naši nejmladší /3/ to vše teprve čeká. A co se mi na anglických školkách nelíbí? Učitelky jsou jistě velmi milé - kdo by nebyl za ty prachy. Ale je to skutečně upřímné? Děti musí být evidentně z vyšších příjmových vrstev - v tom vidím opravdu velkou záludnost. Všichni jsou happy, značkové oblečení, mobili už ve školce, vozí si zadečky v drahých autech..... Jenže to není skutečný svět. Ten jim v takové školce uniká. Lidé jsou chudí i bohatí. Svět není jenom růžový. Pokud dítě bude většinu svého času trávit v sladkém prostředí drahých školek, asi budem umět anglicky. Pro život jsou však mnohem důležitější dovednosti. A ty se s nasazenými růžovými brýlemi těžko osvojí. |
Marťa11 | 8076 |
26.6.2010 11:40:23
já jsem litovala, že naše školka nemá pokračování... takhle jsem musela hledat jinde a spokojeni jsme, ale věřím, že to super může být i jinde...
jen Dino to teď nějak kazí, co se i doneslo... škoda, čím více takových škol, tím lépe, zájemců je určitě dost |
lida | 108715 |
26.6.2010 11:15:18
To jsem ráda, že jste spokojeni s Y1, napsala jsem vám i na email. Jinak já budu ještě během příštího roku vyčkávat až do prosince a pak to uzavřu. Dcera je v kolektivu recepcion, který adoruje, je tam šťastná, kdyby kolektiv zůstal celý takhle dál a Annie zůstala učitelkou po dobu 5 let,vyřešily se koncepty budovy, neváhám
|
Federika | 14090 |
26.6.2010 10:51:24
jojo, Lído, já jsem si myslela, že to bude tenhle důvod...
My jsme tam Year 1 už vyzkoušeli, seznámili se s učitelkama a porovnání mám, takže úrovně se fakt neobávám, a to jsem hodně náročná. Nicméně, chápu, teprve se rozjíždějí.. |
lida | 108715 |
26.6.2010 10:44:19
Díky Marťo za odpovědi a jsem ráda, že můžete podat tak dobré reference. Babybee sice také pokračuje, ale je to nový projekt, ráda bych pro ZŠ už něco zaběhnutého, investované finance jsou to pro nás nemalé, jde to na úkor naší rekonstrukce bytu, větších investic do dovolených, pro nás je vzdělání hodnota, budeme do něj investovat rádi, ale chci vědět, co za své peníze dostanu. Jinak se školkou Babybee jsem maximálně spokojena, rodičům dětí od tří let ji mohu vřele doporučit a dcera také.
|
Federika | 14090 |
26.6.2010 10:33:56
jo, navíc hodně malý kolektiv a hodně rodinnej přístup, český i britský osnovy.
Perdito, spousta angl. školek se teď snaží o návaznost, vznikají třeba právě i víceleté gymply... |
perdita | 3248 |
26.6.2010 10:02:24
Ježíš, holky, vy si můžete vybírat v Brně není návaznost žádná
|
Marťa z druhého PC |
• |
26.6.2010 7:09:17
No jo, to je vlastně pravda, oni rozbíhají podobný systém jak ČB škola???
|
Federika | 14090 |
25.6.2010 22:02:13
Lído,můžu se zeptat, proč neuvažuješ o návazné škole, tedy Year 2 v Baby bee?? Můžeš klidně na mejl, mě jen zajímá, proč vytrhovat dítě ze známého prostředí.Já taky hledám návaznost na anglickou školku, moje dítě mluví plynně, byla by škoda mu to přerušit-a vybrali jsme právě Baby bee. Přičemž já plánuju rozhodně státní gymnázium..
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.