Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Federika | 14090 |
26.6.2010 14:34:44
Perdito!!!!!
Hluchá,slepá,fakt nevím!! Vnímám tě na diskuzi, určitě nebydlíš vedle mě a máš nadanýho syna, ale fakt víc nevííím |
Federika | 14090 |
26.6.2010 14:33:23
Jane, jasně, jsou tam většinou rodiče s vyššími příjmy, opravdu mám srovnání, starší syn chodil do běžné státní školky.
Já jsem asi měla štěstí, syn si v anglické školce našel kamaráda z Irska, hrajou si převážně spolu, chlapeček neumí česky, takže se baví výhradně anglicky, celý den. Jeho angličtina je tudíž určitě na vyšší úrovni, než kdyby tam měl českého kamaráda-tohle jsem já ale vůbec neovlivňovala. A ano, dá se to vyřešit i jinak, taky jsem o tom přemýšlela.Jenže já jsem chtěla rodilýho mluvčího, asi bych souhlasila ještě s někým,jehož angličtinA je opravdu skvělá-a ten by rozhodně taky zadarmo nebyl.Ale zvažovala jsem to,kvůli financím, navíc má těch dětí víc... U nás se to tak nějak vyřešilo samo už tím,že v okolí zkrátka nejsou školky, nepřijímají děti tříleté ani čtyřleté,šance byla jen v té anglické. Připouštím,že i v té naší školce se mluví česky dost-mezi dětma, možná by pak stačily ty dvě hodiny denně, jinak.Ale to zas nenahradí tu angličtinu v dětským kolektivu, to mi přijde taky přínosný-i když ne nutný.U nás je to trochu opravdu výjimka, Denis mluví ve školce prakticky jen anglicky, když měl jeden rok českého kamaráda, používal určitě daleko víc tu češtinu.... Anglická školka bývá často až 20 dražší než běžná česká školka-a máš pravdu v tom, že 20 krát lepší není.. Přesto, zatím nelituju, ale uznávám,že řešení je víc... |
Jan |
• |
26.6.2010 14:23:50
Marťo,
za prvé - mám jednu anglickou školičku téměř před barákem a téměř denně chodím kolem jejich zahrady, vidím, slyším a vnímám, co se tam děje. Za druhé, s manželkou přemýšlíme o vzdělání našich dětí a má žena se velmi zajímá o různé metody výuky, vzdělávací směry a pod. Asi 2 roky také v jedné anglické školičce pracovala. Že by jste změnila svůj názor na základě jednoho příspěvku? - to by mne ani ve snu nenapadlo. Ale Vaše arogance vůči mne byla tak nepřehlédnutelná, že jsem se Vás nejspíš musel nějak dotknout /"tnout do živého"/. To nebyl můj záměr a pokud se tak stalo, tak se omlouvám. To že jste spokojeni a že v tom chcete pokračovat je opravdu Vaše věc. Nicméně to ještě nemusí znamenat, že to je také správná věc. A samozřejmě ani naopak. Jinak ozhodně patřím k lidem, kteří předsudky mají zcela vyjímečně. O předsudky tu opravdu nejde. |
perdita | 3248 |
26.6.2010 14:13:42
Často jezdím v tramvaji s jednou místní anglickou školkou (učitelé jsou Češi, ale angličtina tvoří 90-95% interakcí s dětmi - během cesty) a děti mezi sebou mluví směsicí inklinující k angličtině. Nevím, mně se to zdá v pohodě. Osobně by mi to stačilo
|
perdita | 3248 |
26.6.2010 14:11:18
Jasně, souhlasím, že pobyt v anglické škole by udělal dost, ale tak velký postup? A jaký je rozdíl mezi tvou slečnou na hlídání a školkou? V přístupu? V profesionální zodpovědnosti? Myslím, že snad jen v individuální přístupu, ale jinak?
Já anglickou školku nemám, za nic nebojuju - Federika mě zná, ačkoli nevím, jestli si to uvědomuje, ale myslím, že ano, tak to může potvrdit Myslím, že v anglické školce s českými učitelkami tvoje přirovnání: "Pokud pošlete v létě dítko na 3 týdny do UK, získá tam stejné vědomosti za cca 30tis. jako ve škole za celý rok za nějaký 200 tis." možná platit může, ale ve školce s britskou učitelkou??? Určitě je pobyt v UK super! Děcka pokaždé udělají obrovský krok vpřed, ale myslím, že je to taky tím, že v Česku anglicky jen čtou a mluví s méně přítomným tatínkem. Kdyby chodili do anglické školy a používali angličtinu denně... kde bysme teď byli. Bez emocí - anglické školky a školy bych nezatracovala. |
Jan |
• |
26.6.2010 14:08:32
Milá Frederico,
naprosto souhlasím, že čím dříve s angličtinou dítko začne, tím lépe. My jsme také nečekali. S jazykem se děti začaly seznamovat již ve třech letech a dříve. Pokud se promešká doba do sedmi let, pak se opravdu mnohem hůře učí v jazyce myslet a těžko se dohání výslovnost. My jsme, jak jsem již psal, měli studentku, která na naše děti mluvila anglicky, když si s nimi hrála. Manželka jim některé pohádky, když je chtěly vidět znovu a znovu, pouštěla anglicky. A vždycky měla v autě připravené CD s dětskými angl. songy. Nicméně teprve, když odjely do ciziny, došlo jim, proč tento jazyk potřebují. Jak myslíte, že mluví děti v anglické školce? Převážnou dobu česky - mezi sebou. Zkuste někdy poslouchat na hřišti, kde se nějaká taková anglická třídička nachází. Ty děti většinou poslouchají svoji učitlku a občas něco řeknou. Většina komunikace však probíhá mezi kamarády - a rozhodně česky. Pokud tedy zrovna nemají to štěstí a ve třídě se neobjeví kamarád s angličtinou jako rodným jazykem a nestanou se jejich nejlepším přítelem. To pak skutečně může být velmi přínosné. Jenže v UK, kde žijí v anglické rodině, chodí do anglické školy se spoustu spolužáků, kteří neumí žbleptnout česky a jedidná možnost, jak se dorozumět je začít mluvit anglicky - to je pak jiná motivace. A jsem přesvědčen, že toho namluví v angličtině víc, než za celý rok v anglické školičce. O tom jak píšete, že se najdou rodiče dětí, kteří horko těžko dávají peníze dohromady, aby umožnili svým dětem to nejlepší vzdělání, musím dodat, že i oni, pokud tu částku dohromady dají i za cenu nějakých obětí /nejedou na drahou dovolenou apod/, nejsou lidmi s "normálními příjmy". Pokud Vás školka stojí 15000 měsíčně /a to jsem spíše při zdi/, pak věřte, že pro některé rodiny je to částka rodinného rozpočtu na měsíc. V anglické školce nepotkáte dítko z klasických rodin ani žádného malého Roma, či dítě s nějakou vadou. Neuvidíte tam děti, které dědí oblečení po svých starších sourozencích a bratrancích ani dítko, jehož tatínek je instalatér a maminka prodavačka. Jinak nejsem toho názoru, že by museli být učitelé angličtiny vždy rodilí mluvčí. Nevidím k tomu jediný důvod. |
Marťa11 | 8076 |
26.6.2010 13:40:39
ne, to ne, diskutujte si o čem chcete...
jen nerozumím, jak chcete diskutovat, když vaše děti do anglické školky nechodilo žádné a ani o to neuvažujete??? a "jak tnul do živého"??? jako si myslíte, že změním názor na základě vašich rad??? legrační myšlenka to těžko, syn chodil do anglické školky 4 roky, v září nastupuje dcera, syn pokračuje i ve škole, jsme jen spokojeni... proč bych něco měnila??? a vyvracet vám to nehodlám, pokud máte takové předsudky jaké máte... mě to fakt netrápí |
Jan |
• |
26.6.2010 13:26:14
Milá Marťo,
vzhledem k Vašemu příspěvku usuzuji, že jsem tnul do živého? Já Vám přeci neříkám, co máte dělat. Napsal jsem svůj názor na anglické školky - což se v diskusi většinou dělá. Předpokládám, že mne neznáte. Nemůžete tedy vědět, co o těchto zařízeních vím nebo nevím. Jestli se o ně zajímám či nikoli. Nicméně můžete se mnou diskutovat - v tom případě bych čekal, že budete polemizovat s mým názorem. Vy tak ale nečiníte a chcete, abych držel pusu. Což také o něčem svědčí. |
Federika | 14090 |
26.6.2010 13:16:49
prava, mám srovnání s těmito dětmi...Konkrétně třeba s kluky,kteří žili dva roky v Americe, chodili tam do školy, ale přišli tam v devíti a v jedenácti letech. jejich výslovnost a komunikace je slabší než u mého pětiletého syna, který chodí od tří let do anglický školky..
Netvrdím, že je to věc pro život nezbytná.. |
Federika | 14090 |
26.6.2010 13:13:12
Jane,
ano, takhle často vypadá představa o anglických školkách, já sama takovou měla... Naštěstí jsem zjistila, že se dá mezi nimi vybrat taková, kde tohle neplatí-a těžko se takhle dítě naučí mluvit a myslet v angličtině prostřednictvím pozdějších kurzů a pobytů v anglicky mluvícím prostředí , má srovnání s těmito dětmi. V naší školce jsou děti rodičů s velmi dobrým finančním zázemím,ale zárveň děti rodičů, které pracně dávají tu částku dohromady-spojuje je často jediné-touha po co nejlepším vzdělání.. Jinak-ano, nejstaršího syna mám ve státní škole, jsem spokojená, on taky. jeho angličtina je zatím jen na školní úrovni, čili nula nula nic a tři týdnyv Anglii a kurz, byť by to bylo dvakrát týdně s rodilým mluvčím, což stojí pěkných pár tisíc měsíčně-ani s tím by mladšího bratra ještě za dlouho nedohonil-a to je na jazyky celkem nadaný... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.