Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
maluko | 137798 |
24.3.2015 19:39:46
Diky Stani ja tak nejak tusim, ze to bude "vesely", takze mam pekny bobky muzu se zeptat kolikrat denne jste omyvali v tom repiku? Dneska jsem byla na nakupu v lekarne, takze plan je omyvat v repiku (a jak dlouho cca? Jen osplouchnout nebo nozku nalozit treba na 5 minut? Je ok ji ponorit do toho odvaru, nebo ji spis jen polevat? Asi hloupe otazky ), pak nechat chvili vetrat napr. prekryte tou plinkou, pak maznout hemagelem, to mi v lekarne rikali, ze by melo taky zaschnout, a pak teda mastny tyl a prevazat.
jeste bych se chtela zeptat jestli vas hnali na kontrolu treba po tydnu, nebo jestli se prijdem ukazat az po laznich? A jakmile deti snesly boticky a zacaly chodit, tak spis naboso nebo obuty? gratuluju k laznim vypada to, ze se tam tesne mineme, my koncime 11.5. |
Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
23.3.2015 21:49:41
Irco, děkuju moc, mám z vás velkou radost!! Zavolej někdy Diky za info ke kladine, moc mi to pomohlo.
Maluko, nechci strasit, ale pro me cas po sundani sadry byl nejhorsi co jsme v lecbe Elisky zazili. Nechci byt prilis detailni, to je na dlouho, ale byli vanoce a do lazni jsme jeli az za dlouho. Takze rozcviceni hodne spatne, vypadalo to chvilku i na reoperaci. Kazdopadne, noha bude supinata, ochabla, kolenko muze byt ztuhle. Draty vyndavaji zaziva, chvili to krvaci. Omyvani v repiku je zaklad, ale delali jsme to v lavorku, jen jsme nohu polevali, pak nechat oschnout a obvazovali jsme (na rany mastny tyl), na jizvy contratubex. Honza rikal ze kdyz byl maly desil se pohledu na svou nohu, takze od chvile sundani sadry jsme E branili pohledu (napr. ihned po sundani pres nohu lehka plinka). U nas postaveni a rozchozeni trvalo dlouho, neumela na berlich a to ztezovalo vertikalizaci, bala se nohu zatizit. POkud vas cekaji lazne brzy, nemusis domaci rehabko hrotit, ale urcite pomuze kdyz se nohy zacnete dotykat, zvykat na dotek, hladit, mazlit, jemne masirovat. JO a uz mám potvrzené lázně docela rychle a bez problemu. Predbezny termin polovina kvetna. Nejede nekdo? |
maluko | 137798 |
23.3.2015 10:58:31
Alco diky moc mastny tyl uz mam, sterilni ctverce a obvazy taky...dokoupim ten hemagel (jak jsi ho zminila, tak jsem si vzpomela, ze nam ho doporucovali na predporodnim kurzu, ze je vynikajici na hojeni ran i ve vlhkem prostredi ) a repik, tim nic nezkazime. Malej se rad cvachta, tak treba ho cakani v odvaru bude bavit...ufff jsem na to zvedava
|
Alena996 | 89106 |
22.3.2015 22:58:30
Hned po příjezdu domů jsem dceru naložila do vany a nohu jí omývala vodou. Oplachovala odvarem z řepíku a nebo jsem jí nechala cachtat nožky v řepíkové lázni. Můžeš nechat nožičku větrat, je to asi lepší, ale u nás to nešlo. Byl to problém. První den se na ní ani nechtěla dívat.takže po koupání kdy měla tu "starou" kůžu mokrou jsme nechavali třeba hodinu, dvě na vzduchu.
|
Alena996 | 89106 |
22.3.2015 22:55:07
Ahoj.Po sundání sádrdy je nožka ošklivá, bude se mu loupat kůže. Před sundání sádry jsem v lékárně nakoupila - Hemagel -hned jsem mazala strupy, krásně jí to hojilo rány i jizvu. Na týden sterilní gázu (brala jsem 12 velkých čtverců), mastný tyl (doporučuji 3 balení, nám dvě nestačily). Obvaz kupuju Hartmann. Není sterilní, ale je trošku pružící. Lépe přilne k nožce. Obvazovali jsme týden. Dcera si nechtěla na nohu stoupat, dva dny jí měla ve vzduchu.
Do boty jsem ji nacpala až desátý den. Nemyslím, siže je nutné aby jsi malého trápila cvičeím doma. Nechala bych to až na lázně. Beru to podle sebe s své dcery. Je to cíťa a poněkud hysterická, takže jsem jí cvičením doma netýrala a nechala jsem to na rehabilitační. Pokaždé se nám podařilo odjet do 10ti dnů od sundání sádry. |
beruška |
• |
21.3.2015 21:58:31
My jsme pak po sundání sádry nosily ještě kafo dlahy na celý den a to po dobu 1,5 měsíce. Ale každý doktor to říká jinak. Po stehách zůstanou jen stroupky a ty sami odpadnou.
|
maluko | 137798 |
20.3.2015 15:05:02
Ahoj holky, tak uz se nam to krati...ve stredu budou malymu sundavat sadru a vyndavat draty a mne by zajimalo, co muzu cekat pote? Je mi jasny, ze bude mit nozku ze sadry celou obolavelou, spis si neumim moc predstavit jak budou vypadat ty ranky po vyndani dratu...je potreba o ne nejak zvlast pecovat? Prelepovat/prevazovat nebo spis nechat vetrat? Omyvat/neomyvat, masirovat, promazavat nebo nechat byt? Jak dlouho po sundani sadry a vyndani stehu a dratu bylo vase decko ochotno si nechat obout boticku, kdy jste zase zacali nosit dlahy na spani? Je potreba okamzite zacit s nozkou cvicit, nebo mu muzu dat s klidnym svedomim par dni oraz...hned v pondeli tj. 5 dni po sundani jedeme do lazni staci zacit se cvicenim az tam? Budou ranky zahojene natolik aby mohl do bazenu a do virivky? Diky za jakekoliv zkusenosti a rady
|
Michaelas | 88634 |
19.3.2015 22:00:47
Tak se přidávám ke srazu v Jánkách - budu tam od 2. do 18. dubna.
|
Iva |
• |
19.3.2015 10:55:43
Dobrý den, také se léčíme u pana Prof.Poula. Máme podstoupit stejnou operaci u
8letého syna. Moc Vás prosím, ozvěte se mi na e-mail. Předem moc děkuji. Iva gues985@seznam.cz |
maluko | 137798 |
17.3.2015 21:04:20
My nastupujem 30...dneska mi to potvrdili tak se muzem sejit.. vypada to na treti paralelni sraz v Jankach
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.