| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Pití a nápoje

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 15156  [Dalších 15116 >>]
Drypetis 154924
31.5.2024 11:03:36
Stará huso,
já nesnídám a chtěla jsem odbourat tu ranní nalačno, protože jsem se dočetla, jak to rozhazuje trávení a vede k zadržování vody a obezitě a glykemické intoleranci a kdovíčemu ještě. A tu ranní jsem si dávala doma a tak radši jdu dřív do práce. Ale v práci je pak fronta v kuchyňce a tak už si to kafe stejně nedám. A ani mi nechybí. Někdy si ho dám odpoledne, ale to tak obden. A doma už nic, ale dám si tedy jiné, asi problematičtější nápoje jako pivo a víno :-)
A pozitivní účinky omezení kafe jsem tedy nezaznamenala vůbec žádné kromě toho, že chodím do práce o půlhodinu dřív. Ale ani negativní, jako že bych byla bez kafe víc unavená, to vůbec, pití kafe na únavu u mě asi nemá vliv.
kosatka2 89902
31.5.2024 11:03:07
jé, hned bych jela do arabských zemí, když čtu o tureckém čaji ve skleničce ~s~
Bohužel nereálné, leda by se mi namanula nějaká zajímavá pracovní nabídka, což bohužel nebude, ve vedení nikdo nemluví anglicky, tak se kontakty s cizinou utnuly ~n~
Vítr z hor 100046
31.5.2024 10:07:59
Len, my máme právě studnu a to, co z ní teče, je šíleně tvrdá voda. Zas tak důkladně jsme to nezkoumali, stačí vidět ty nánosy v bojleru, pračce a občas ochutnat. Kvůli tomu mám lednici s integrovanou Britou (vejde se tam několikrát víc vody než do té jejich konvice). Ale o domácí destilaci jsem neslyšela, to je dobrý tip!

V práci cca o 2 km dál jsou 2 studny. První měla tragické složení vody, hygiena námitkovala několik prvků v nepřijatelném množství a odmítala uznat vodu za pitnou. Tak se vyvrtala nová studna. Po vyvrtání nejprve složení jak kojenecká voda, ale za měsíc se to sjednotilo a složení se upravilo tak, že je stejné jako v té původní studni.
Nakonec nás připojili na veřejný vodovod, což je svátek - nemusíme chlorovat, a když je malér, tak za to nemůžeme my ~:-D
Stará husa 154854
31.5.2024 9:44:14
Drypetis, já kávu piju třikrát denně, ráno, dopoledne a odpoledne. Ráno si ji dávám s mlékem k snídani, půl na půl do velkého hrnku, dopoledne a odpoledne ji piju spíš na relax a na dobrou náladu, většinou si k tomu sednu na balkon a luštím křížovku. Když jsem na dovolené, piju jen tu ranní kávu a zbytek vynechám a nic mi to nedělá. Nejsem na ní nijak závislá, ale ani si nemyslím, že by mi dělala zle, tak proč ji omezovat.
Len 108740
31.5.2024 9:29:56
BEat, me bavi kolem kavy vse, od pestovani, pres prazeni az po konecnou recyklaci tech zlych kapsli, je to vse zajimavy. Akorat ta nesnasenlivost kofeinu mi do toho haze vidle, ale zase mi to pridalo do zajmu odkofeinovani a nastesti se zlepsuje kvalita kavy nekofeinove, takze az tak netrpim ani tim vyslednym produktem:-)

Maru si porid, jen upozornim, ze to mozna pak bude chtit i jeste vychytanejsi mlynek..
Len 108740
31.5.2024 9:23:56
Zalezi, jaka voda tece doma z kohoutku. My tady mame kamenolom, ale doma v CR je voda normalne do kavovaru vhodna. Mara ma vyhodu, ze se da snadno odvapnit, protoze ma jen jeden bojler. Dvoubojlery jsou na tohle horsi. Ale jinak vodni kamen je to, co zabiji kavovary nejvice, TDS by mela byt kolem 70, my tu treba mame 350+, takze ja vodu destiluju a pak pridavam chtene mineraly. Zadna veda to neni, jsou na to filtracni konvice a systemy primo do vodovodu. Navic to odfiltruje vse jako mikroplasty, hormony atd., takze pouzivam i na piti, neni to neco jen kvuli kavovaru.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
31.5.2024 8:50:32
taky jsem vždacky říkala, že si klidně můžu dát večer kafe a jít rovnou spát... tím, že jsem ho pila s mlékem, vysvětlovala jsem si to tak, že to teplé mléko (uspávadlo) vyruší to kafe (nabuzovač)... no a pak někdy po čtyřicítce se objevily potíže s usínáním (naštěstí zase odezněly) a od té doby už mám vyzkoušené, že kafe odpoledne můžu jen pokud půjdu spát později a ideálně nemusím ráno vstávat, sice usnu relativně snadno, ale víc se budím, mám živější sny a mozek prostě maká mnohem víc i když spím...
jinak teda mám kávu moc ráda, voní mi, ale zároveň vím, že ji doopravdy potřebuju, bez kofeinu mi klesá tlak a jsem úplně marná... pořád říkám, že funguju na kofein a solární pohon ~;)
Tatramelka+3 66284
31.5.2024 8:25:46
Chuť a vůni kávy miluji.

Meleme kávu doma.

Záložně máme doma zrnkovou Lavazzu. Hodně nám doma chutná tato, ale tu máme jako sváteční, víkendovku: https://www.doubleshot.cz/cs?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwx-CyBhAqEiwAeOcTdXEHhDtX20z2h8ZS608C_gWUtN1Ns2dsl3kEEl-ch6Tggx_Zv5b-1BoCN00QAvD_BwE

Jinak čas od času zavítám po cestě přes město do nějakého obchůdku s kávou a koupím.

Ráno si doma dělám kávu v moka konvičce. Napěním si mléko s trochou medu a mám takové bááááječné kapučíno s obrovskou pěnou. Pak si dám v práci jedno kafe spíš ze zvyku a udržuji firemní kulturu:-) než že bych si na něm pochutnala.

Odpo si dám už málo kdy. Před nedávnem jsem vyslyšela v jednom podcastu, jak dlouho člověku dojíždí káva v mozku (min.10 hod.) a jaký vliv to může mít na kvalitu spánku (není to jen o tom, že člověk nemůže usnout). Nikdy mě tohle netrápilo, já mohu vypít večer třeba 4 smrťáky a jakmile se uvedu do polohy ležmo, tak prostě spím.
Udělala jsem ale na sobě experiment a nosila na noc měsíc chytré hodinky. Měřila jsem týden spánkovou aktivitu za svého standardního režimu (káva nebo english tea kdykoliv večer) a pak jsem přestala pít kávu po 14 hod.. změny se dostavily po cca 3 dnech a to výrazné. To mě hodně překvapilo od klesnutí tepovky po různé márkry kvality spánku, Měla jsem poslední dobou hrozné stavy únavy, ale to mívám na jaře často. Nevím, jestli i tím omezením kávy a vidinou normálního pracovního rytmu se mi zase daří běhat a po večerech zvládám běžné domácí práce ~;)
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
31.5.2024 8:15:24
tyhle jednoduché přípravy jsou asi nějak kouzelné ~:-D já si zase pamatuju jako úplně nejlepší čaj ten z várnic, co nám vařili vojáci na akcích... úplně obyčejné várnice, do nich balík černého čaje (ruský čaj), pokrájené citróny a cukr... ty várnice byly jen na čaj a myslím, že se NIKDY nemyly, takže nejspíš ten nános starého čaje v povlaku várnic to dotahoval k dokonalosti ~t~ a stejný čaj pak v turecku, jen bez citrónu, ale když jsem se ho napila, byla jsem zpátky v dětství na nějaké vojáky pořádané akci ~t~ další rok jsme pak byli v novém hotelu a ten čaj byl výborný, ale ne tak dobrý - to mě utvrdilo v té potřebě čajového povlaku ve várnici ~t~
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
31.5.2024 8:00:33
taky si pamatuju, že byly časy, kdy naši připravovali kávu v džezvě a vařili ji výhradně z nějaké balené vody - nevím jestli to byla sodovka, ale mám dojem, že spíš minerálka... a pak nějakou dobu i českého turka zalévali tou minerálkou - hlavně pokud u nás byla nějaká návštěva ~:-D a jak si babička vždycky pochvalovala, že na dovolené je to kafe mnohem chutnější, že se vaří z balené vody a ne z vodovodu (voda tam zavedená nebyla) ~:-D
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 15156  [Dalších 15116 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.