| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Pití a nápoje

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 15157  [Dalších 15107 >>]
Vítr z hor 100046
31.5.2024 8:00:03
Beat, taky jsem na ni koukala ~s~ krasa!
Muj stroj je v podobne cenove relaci a taky se do nej bojim lit vodu jen tak (zejmena tu nasi, ktera je tak tvrda, ze v ni stoji lzice). Jednou jsem neco vyvedla a vypadalo to, ze bude muset do servisu. Zrovna jsem odjizdela na dovolenou - celych 14 dni jsem pak premitala nad temnou budoucnosti, kdy tam ten stroj nebude, a co budu jako delat ~t~ Pritom se nepovazuju za zavislaka, kavu piju vetsinou jen 1x denne rano. Ale zjistila jsem, ze je to takova moje kulturni potreba - asi na urovni toaletniho papiru. Ten kdyz dojde, taky to neni prijemne.
Vítr z hor 100046
31.5.2024 7:56:24
Je otazka, co je lepsi kafe. Uz jsem se poucila, takze jakmile zacne jista sorta lidi hovorit o jimne kyselince a o vychutnavani si ruznych odrud kavy, tak jdu radsi od toho.
Mela jsem stesti na dobre kafe u zdroje - nejlepsi byla kava na kavove fince, z mistnich zdroju, kterou nam pripravili, protoze nastalo nejake zpozdeni. Bez jakychkoli trachtaci, proste omlouvame se, tady mate zatim kavu, kolega za chvili dorazi. A bylo to tam! Zrejme uplne cerstva sklizen, ani nevim, v cem to uvarili.

Vyborne kafe meli samozrejme v dotycne zemi vsude, jen tohle bylo jaksi jeste mnohem lepsi. Obvykle to nebylo carymary z dokonaleho stroje, ale proste z neceho, co v nekterych pripadech dokonce nalili do takove te veletermosky s kohoutkem a clovek si dle libosti tankoval. Nic takoveho jsem uz nikdy nepila, nejbliz jsem se k tomu priblizila, kdyz jsem na Expu vymamila kilo kafe z jiste konkretni oblasti (nikdy jsem ho nevidela v Evrope prodavat) a varila ho v moka konvicce (coz oni urcite nedelali).

No a pak horske hard core cafe ze zahradky. V jine zemi pak v horach mel kazdy na zahradce par keriku kavovniku, asi jako mame u nas rybiz. Sklizelo se obvykle po troskach, jak clovek potreboval. Podle stupne mechanizace domacnosti se pak susilo/varilo/prazilo/mlelo/varilo. Anebo taky nemlelo.
Proste se natrhaly bobule, trochu posusily, odrbalo se to rucne, zrno se dosusilo. Pak se to na hlinene panvi nad ohnem oprazilo za obcasneho michani. No a pak se to nahazelo do hrnce s vodou (vcelku), povarilo - a bylo pripravene kafe na dalsi tezky den. Obvykle se to rovnou v hrnci osladilo, jakypak copak. Clovek si nabral do hrnicku - ani byste neverili, jak to bylo dobre (jo a deti to pily odmalicka).
Čumča. 160024
31.5.2024 7:56:18
Stáňo, ty se máááš~:-D

Vychutnej si dobré kafe.~R^
Beat 107867
31.5.2024 7:48:34
Vítr, mám zatím kavovar, kterýmu to je jedno, žádný filtr nemá, a mně je jedno, co s to nim udělá, hlavně ze udělá dobry kafe. Ale pokud si někdy koupím tu nádheru Maru, tak do té se budu bát lít kdeco. Možná se na ni budu jen divat, místo obrazu. ~:-D
Drypetis 154924
31.5.2024 7:38:25
Stará huso,
mám to s kávou podobně jako ty, akorát tedy někdy piju ještě i toho turka. Taky mám asi otupené chuťové buňky, ale když jsem měla možnost ochutnat lepší kafe, tak mi vyloženě nechutnalo nebo mi přišlo stejné. V práci jsme měli nějaké, které mělo být výborné, mně chutnalo, jako by v tom byl papír, taková divná pachuť.
V poslední době jsem navíc kafe hodně omezila, odbourala jsem to první ráno nalačno a stalo se to, že už na něj celý den ani nemám chuť, tak piju tak jedno obden.
Já to mám podobně i s vínem, o tom tady byla už taky sáhodlouhá diskuse a zjistila jsem, že mu holt vůbec nerozumím, ale moje chuťové buňky neurazí ani to za 49,- láhev v akci. Tady tedy rozdíl oproti dražšímu i poznám, ale to levnější mi vyhovuje taky.
Vítr z hor 100046
31.5.2024 7:38:18
Jj, voda. Pred domem mame “studanku” - vyusteni povrchoveho zdroje s ceduli, ze to fakt neni pitna voda. Chodi si sem lidi z celeho okoli pro vodu na kafe ~t~ pry je nejlepsi

S vodou mam problem, nebot muj automat v sebeobrane vyzaduje originalni filtry (aby se mu nezanaselo potrubi), avsak ty filtry meni vodu dokysela (teda citim to asi jenom ja). Pro jistotu vodu jeste pred nalitim do kavovaru prohanim Britou. Zatim se to nezaneslo.

A pouzit tu studankovou nema cenu, protoze filtr ji zase prerobi k obrazu svemu, tedy zmeni ji chut (a navic nevim, jestli bych to potrubi neucpala buhvicim, co v te vode muze byt a filtr nemusi odstranit).
Stáňa * 7932
31.5.2024 7:23:02
Maraton, úplně všechny?

Jsem teď v Neapoli, dávám si kávu několikrát denně ~z~
magrata1 95172
30.5.2024 22:26:09
Jo, voda, to je téma. Naši Taliáni v práci skuhrali, že ač si přivezli kafe i mašinu, nikdy tu není kafe jako u nich z vody z Dolomitů
magrata1 95172
30.5.2024 22:22:04
Mně rozpustná smrdí. Nejhorší to je, když si celá sborovna dá na poradě rozpustnou kávu. To už si v nouzi radši sliju turka, aby v něm nebyl lógr, když není jiná možnost.
Beat 107867
30.5.2024 21:10:49
Len, je to krásná záliba, ostatně jako vše, co děláme s vášni a nadšením! ..Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít. Mark Twain. Takže, já se těším na Maru~;)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 15157  [Dalších 15107 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.