| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti na nočník

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 3124  [Dalších 2494 >>]
Ropucha + 2 120300
28.5.2012 14:53:18
Evo, také si myslím, že spousta maminek chvátá na děti kvůli školce. Já jsem si ten dudlík na spaní vynutila i ve školce, učitelka se trochu kroutila, nesmějí to dělat, ale dcera byla takový hodňoučký a jinak moc šikovný drobek a učitelka zase dobrosrdečná ženská, tak to prošlo. Určitě to dceři při zvykání ve školce pomohlo a během roku jsme pak dudlík docela v klidu odložili.
Maláá 122900
28.5.2012 14:51:28
Doma v pohodě chodila na nočník, venku měla nehody...nebo mi to spíš dělala naschvál, že se počurala jakmile jsem došli na zástavku...stoupla za keř a čurala..tak jsem ji šoupla plínu...Pak už plínu nechtěla a věřila jsem ji že se nepočurá a zvládla to...bobky venku neháže...:-D
Maláá 122900
28.5.2012 14:49:25
Dcerka byla na mluvení nešikovná...Tudíž neuměla říkat, že chce čurat či kakat..U ní se to poznalo, tak že si prostě sundala kalhoty a to bylo její znamení, pak už si sama došla na nočník...
Opruzenému zadečku se dá předejít, ale přebalovat dítě každou půl hodinu...? Náš malej měl opruzený zadek pokaždé, co udělal bobek...a to se přebalovat jakmile smrděl...:) takže tak a dcera na to taky dost trpěla....stačili ji třeba jiné plíny a hned byla opruzená....
Ropucha + 2 120300
28.5.2012 14:45:38
Opruzený zadek snad dítě mít nemusí, to se pozná skoro okamžitě, že je plína plná, a přebalí se, ne? ~;) Ale jinak ano, máš pravdu, že bez plínky je to určitě pohodlnější, ale za předpokladu, že jsou suché kalhoty, protože jinak je to dost o ničem ~;) Trápit se dlouhé týdny s dítětem, které si ještě neumí spolehlivě říct, považuji za zbytečné, já jsem prostě také laxní a líná matka a raději jsem si počkala, až to šlo spolehlivě, rychle a v klidu ~d~
Maláá 122900
28.5.2012 14:37:43
Snad bez plínky je líp, než s plínkou...:-) Opruzený zadek taky není žádná sranda...Takže čím dřív se dítě odnaučí být bez plínek tím lépe pro něj, ne...?! :-)
Beruška+J02A07T10 48718
28.5.2012 14:35:27
emmi, ve 2,5 na noc šikovná... jako jo, šikovná, ale třeba mé dvě starší děti byly bez plen dávno předtím - nejstarší v 21 m i přes noc, prostřední od 15m přes den, ona pleny nesnášela a od roku a půl i přes noc.

Postupuju stejně u všech dětí, na pleny jsem měla hranici dycky 2 roky, asi je to hodně tím, že se mi dělá hodně špatně přebalovat pokakané mimčo, co jí všechno, ale nejmladší mi to naprosto bojkotuje - dvě starší, jak pochopily, že se čůrá do nočníku, tak okamžitě už neměly plenu ani ven.

malýmu budou za měsíc dva .. a je mu to celkem šumák.. teda.. ne tak úplně, když je doma nahej, tak si čůrat chodí na nočník, nahlásí, spolu vylejeme, super.. ale ve chvíli, kdy má cokoliv na sobě včetně trenclí, čůrá prostě do toho co má na sobě.. a taky s kakáním máme problém.

Ale 2,5 leté dítě bez plen, bych zas až za tak šikovné nepovažovala.. znám spoustu, co jsou bez plen mnohem dřív.

Já to teda taky nijak nehrotím.. asi mě malej donutí, že tu hranici posunu, proti děckám taky hodně pije, takže čůrá skoro co 20-30 minut.

S dudlíkem poradím - třeba dát čertovi, ale vy zas bydlíte v zahraničí.. tak tam asi nechodí.. nebo třeba mikuláši, nebo nějaké jiné mýtické postavě?
my dudel u žádného dítka neměly, ne že bysme jim ho nedali, ale ani jeden ho nechtěly.

jinak osobně je mi to šumák, kdo jak dlouho nosí pleny, dudel či se kojí, je to každého soukromá věc a osobně taky stavím na první místo pohodu dítěte..
Maláá 122900
28.5.2012 14:32:58
Pak by se nemusela trápit tím že ji dcerka ve dvou letech neumí a nechce sedět na nočníku....My jsme malou poprvé posadili na nočník, když ji bylo 7-8měsíců.. samozřejmě o tom ani nechtěla vědět...prohnula se a začla řvat...Ani hračky ji nepomohly...tak jsem nočník schovala a vytahla ho za půl roku a to již se ji tam líbilo..během toho jsem to občas zkoušela...a zadařilo se...a stará škola nejsem...dle věku..ale detail...
Evik+Šmudla+Šmudlinka 108978
28.5.2012 14:31:07
V Čechách je na to tlak hlavně proto, že do školky dítě s dudlíkem a plínou nevezmou. A většina maminek se potřebuje vrátit do práce, nemůže si dovolit být doma dýl. Proto se to dítě do té doby naučit prostě musí.
..maya.. 86852
28.5.2012 14:30:52
nevzdá~t~~t~

náš měl dva včera, na nočník se učí cca měsíc, on ví a hlásí že čurá a kaká ovšem ne do nočníku, jak má plenku tak si i čapne, jenže než ho svléknu tak to je v plence, takže doma nechávám bez plenky a posazuju na nočník, když se zeptám jestli chce čurat tak řekne třeba jo, posadím, chvíli sedí a nic neudělá, tak ho vypustím a samo že mi udělá louži někde v bytě...musíme pilovat, on ví že to patří do nočníku ale nejsou spolu kámoši..
No a dudlík máme taky ale on si ho podudá a odloží, nespí s ním, nechodí s ním, nemluví s ním..prostě jak je možná unavený tak si ho dá do pusinky a pak zase odloží, už měl i období že ho nějakou dobu neměl. Když mu ho vezmeme nebrečí, nechá si vysvětlit..
Nejstarší když jsme ho odnaučovali ten zvracel..prostě byl tak citlivý že my sebrali dudel, on nebrečel ale třeba se v noci vyzvracel..je teda citlivka doted..to měl cca 2roky..
Ropucha + 2 120300
28.5.2012 14:29:43
Moje dcera měla dudlík do tří let. Také jsme byli terčem kritiky, ale ona bez něj prostě neuměla usnout, byla od narození plačtivá a špatně spala, tak jsem to nechtěla řešit nijak násilně. (Starší dítě si pro změnu cucalo palec, což bylo ještě horší, tak jsem nakonec byla docela ráda za dudlík.) Dudlík pak docela v klidu opustila v době, kdy už s ní byla rozumná domluva. Žádné stopy to na ní nezanechalo. S nočníkem podobně, čekala jsem u obou dětí do doby, kdy v pohodě pochopí, co se po nich chce a proč, a pak to šlo velmi rychle a snadno, během měsíce byly bez plen. Nestresovala bych sebe ani dítě, vždyť o nic nejde, do školy už dcerka určitě nepůjde ani s plenou, ani s dudlíkem :-) Zkoušejte to, ale když to nepůjde hned, tak to půjde později ~;)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 3124  [Dalších 2494 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.