jentak | •
|
(20.2.2015 9:13:36) No nejspíš proto, že kdo je in a na výši, tak si všechnou koupí
|
jentak | •
|
(20.2.2015 9:32:11) Jo - u vás to tak je a chápu to. Ale já osobně si víc cením toho udělaného doma - protože to je nešizené a dělané tzv. s láskou a péčí. Takže ocením na chlebíčcích dom. vajíčka a ne ty lisovaná, kde je pak každé pochopitelně jedno jak druhé. Já osobně toto vyrábím doma a nestydím se to přiznat - nikoho nenutím to jíst, může se jít chlebíček i zákusek koupit.
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 9:39:38) ted jsem to docetla...120 lidi? ja se teda osobne priznam, ze i kdyz jsem v praci slavila ja, chlebicky jsem objednala. Meli jsme u nas salatovnu/vyrobnu /hned pod domeme kde jsem bydlela/, delali uzasne chlebicky...navic jsem to vzdy dostala v obri krabici, jen jsem to vyzvedla. Se 120 chlebickama bych se nedelala. Ja delam jen na Vanoce vlastni. Ale do prace jsem vzdycky kupovala. Ja mam totiz i jeden problem....nejim kazdy chlebicek, ale ten kupovany /tam co jsem zminnovala/ snim /a snedl i v praci/ kazdy.
|
Alena | •
|
(20.2.2015 11:22:48) Presne tak, kupovany chlebicek je jistota, malokdy se mi podari narazit na hnusny (no nekdy se nepovede salat). A malokdy narazim na dobry domaci, vetsinou vypadaji jak pecivo s pomazankou k svacine.Vlastne me vetsinou ani nenapadne, ze jim chlebicek.
|
Rodinová |
|
(20.2.2015 12:35:28) Hajek a Bousova maji vyborny, a taky na Zlatym krizi, tam jsou cenove jeste o neco niz...mnam
|
|
|
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 9:44:28) devcata, dostala jsem chut na chlebicek s vajickem /tam jak lezi pul vajicka a vedle nefalsovany godhaj/...jen nevim, co ted s tim...nez upecu veku, chvili to potrva, domaci vejce kupuju na statku, jen mi k tomu chybi ten gothaj..ten nemci fakt nedelaj
|
Fren |
|
(20.2.2015 9:50:13) chlebíčky s gothajem si tedy vůbec nekupuju,mám ráda šunkové. Gothaj jeu nás hnusný,jedna velká chemie,tem dělá dobrý akorát soukr.řeznk,ke kterému chodím.
Byli jsme ted v rakousku na lyžích,ochutnala jsem ze švédských stolů i něco jako náš Junior,ale chutově se to s těma našema českýma paskvilama ochuzejma a nacpanýma kdovíčím nedá vůbec srovnat.Zrovna tak plátky uzeného,takové dobré to ti rakušáci mají,proč to u nás tak prčej?
|
|
Grainne |
|
(20.2.2015 9:52:02) Chudinko, budes si tam muset dat sunku
Ted k veci, ja osobne miluju ty napatlane chlebicky s vlasskym salatem, nebo ty majonezove s vajickem, to je chlebickova klasika. Pokud je domaci, proti tomu nic, jen salat nesmi byt sizeny jogurtem. Nesnasim veskere radoby zdrave variace a nesnasim cesnekove pomazanky a prijde mi ponekud nemistne osmradit celou spolecnost cesnekem.
Kdyz potrebuju fofrem a nemam cas delat klasicky salat, pouziju majonezu s vetsim mnozstvim sunky a vajickem, spetkou soli a pepre a navrch klasika, sunka, vajicko, okurka.
Cokoliv jineho nepovazuji za chlebicek, ale za namazanou veku.
|
Grainne |
|
(20.2.2015 10:29:27) Valkyro, v rybi pomazance je zase cibule a cibule i cesnek jsou spolecensky opravdu ponekud problematicke. Ne kazdy si v tom libuje, nevis, kdo nasledne pujde na rande, ci obchodni schuzku a bude se jim vyhybat.
Jina vec je to samozrejme v rodine, kde vis, co kdo ji, ma rad, nebo nerad.
Chlebicek je zkratka ceska klasika a pojud je to pro oficialnejsi prilezitost, je asi vhodnejsi si objednat profesionalni praci z overeneho, nebo doporuceneho zdroje, nebo kdyz uz doma, tak se nepoustet do zadnych domackych experimentu a uz vubec ne s cesnekem a cibuli.
Nebo zvolit jiny typ obcerstveni, vhodne je nekolik oblozenych mis s kvalitnimi uzeninami a syry, doplnene zeleninou a vhodne pecivo do kosicku. Lide si to preberou, dietari, omdlivajici nad majonezou se ji nemusi dotknout, hodi se i zeleninova misa a nekolik druhu omacek, ci dipu. Pro tak velkou, oficialni a neznamou spolecnost bych volila spise tuto variantu.
|
|
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 12:33:30) Gr...tak jsem vzala za vdek tou sunkou..jemne krajenou Fren...ja moc mekke salamy nejim, ale gohaj na tom chlebicu je jediny, co mi chutna. Ja tomu fakt nerozumim, ale vedouci /a je to i znama/ z toho lahudkarstvi mi rikala, ze godhaj se neda na vyrobe jen tak osulit...nejaky pomer masa a speku tam musi byt, jinak to nevypada a nechutna tak jak to ma chutnat. Oni tam ten godhaj meli fakt vybornej. Jinak nevim, ja z mekkych jim jedine mortadellu, jiny nekupuju
|
Grainne |
|
(20.2.2015 12:37:12) Ja tu mam to chlebbickove cosi mezi pomazankou a salatem, majoneza, sunka, vajicko, takze si maznu alespon cerstvy chlebik, ja chlebicky a majonezove cokoliv miluju, ale pro veku vazne nepobezim.
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 12:40:43) Gr...na fleisch salat /neco jako vlasak/ jsem mela chut vcera, tak jsem si k tomu koupila cerstvy chleba /neco jako horal/....tyhle chute mivam opravdu jen jednou za cas. Rikam tomu nezdrave chvilky. Ale s tim vasim chlebickovanim mi ten vcerejsi nasup proste nestacil
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 12:43:07) ad...a to tema me teda fakt dostalo...k obedu jsem udelala schvalne rizky. Zbytek ma bramborovou kasi a zeleninovy salat, ja si k tomu extra ted udelam bramborovy salat.....at zijou majonezove salaty
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 12:47:45) Fren...tohle mi ta pani, co tu vyrobnu vlastni rikala /a takhle ma godhaj vypadat/...ona je uz skoro duchodkyne a tohle dela cely zivot... http://cs.wikipedia.org/wiki/Gothajsk%C3%BD_sal%C3%A1m
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 14:04:37) mad, vid...to je ale nespravedlivy tak ja jsem zrovna salatu, chlebicku prezrana, doufam, ze tohle tema se mnou dlouho nic neudela Jentak..prave ze ta pani vi jak chutna a jak ma ten gothaj vypadat, takze pouziva presne takovy, jako je na wiki...a na tom chlebicku s vajickem proste chutna fantasticky Jinak teda jeste pro Fren....never vsemu, co v zahranici vypada jako pekny, chutny, mekky salam....ve spouste veci je jen dostatek barviv a dochucovadel. Ono je potreba cist slozeni i v Nemecku. A i drahe znackove parky me kdysi vydesily obsahem masa.... Ale jinak ano, ji se tu kvalitne /pokud na to mas/, ale ver, ze levne to ni ani nahodou. Posledni objev me dcery, salam 100g za 110kc...ale chutna
|
jentak | •
|
(20.2.2015 15:27:59) Anni - právě že za komoušů byly ty normy mnohem přísnější a dneska už je to jinak, takže stejně jako kdysi to prostě chutnat nemůže.
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 15:30:53) Jentak....ja ho za komousu nejedla, takze neposoudim
|
jentak | •
|
(20.2.2015 15:32:50) No - já jo, tady jsem potom bádala, jak je možný, že mi ty špekáčky kdysi tak chutnaly a teď je to tak hnusný. Teď už vím, proč - ale i tak si ten špekáček nekoupím, protože pořád to není ono - z 50% je tam nějaká humáč. Nechci.
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 15:44:41) No ja nez neco koupim, tak koukam na obsah a podle toho kupuju.
|
|
Fren |
|
(20.2.2015 22:33:38) Já za komoušů měla gothaj ráda,občas jsme ho dostávali na svačinku od jezedáků,když jsme byli na brigošce na bramborách třeba,se školou.Zrovna tak i ten Junior byl za komančů fakt dobrej. Jentak-špekáčky tak úplně nezatracuj,taky je občas miluju opečený a chodím na ně k soukr.řezníkovi,zronva tak i pro ten gothaj občas,v těch špekáčcích je tam tuším přes 70% masa,jsou fakt výborné - Machač se jmenuje,nevím odkud jsi,ale určitě je takových řezníků mnohem víc po republice. Už jen se slzou v oku vzpomínám na chvíle o prázdninách s napíchnutým špekáčkem na klacku nad ohněm.Ted je moderní to šílené grilování,my tedy máme plyn.gril s lávovými kameny,tak na tom se v alobalu ten špekáček taky pěkně opeče,ale ohen byl ohen,takhle večer,potmě,jiskry lítaly...
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 22:45:26) Fren, hodne lidi ma i ohniste. Takze opekani nevymrelo...ad...my mame venkovni krb a krb i v obyvaku. Uz jsem premyslela, ze si ten spekacek taky jednou opecu. Na grilu to neni ono
|
Evelyn1968,2děti |
|
(21.2.2015 22:05:01) Jste mi daly, musela jsem požádat děti, aby mi ty chlebíčky včera koupily při víkendovém nákupu, pěkně s pořádnou porcí bramborového salátu . Naštěstí předcházely asi 4 hodiny pohybu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 14:13:44) mad...tak hledam v Gothe salam a nic...a narazila jsem na pekne stranky, ale taky ho tam nevidim http://www.meinmetzger.de/index.php/wurst.html
|
Anni&Annika |
|
(20.2.2015 15:29:34) Jo mad....a pekne nakrajenej s tou kecupovou omackou, klidne bych si ho dala nekde v centru No ja ten lyonel taky nemusim....
|
|
|
|
|
jentak | •
|
(20.2.2015 13:00:40) Tak problém hlavně je, že dnešní gothaj a kupř. ani špekáček si nečuchnul ke stejnému výrobku /tedy stejného názvu/ za komoušů. Takže pořád je to o dost hnusnější než to bylo dřív. Škoda.
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(20.2.2015 13:06:33) Tohle téma je úžasný, slintám si tady. Chlebíčky budu dělat v neděli, naštěstí na domácí oslavu, tak snad nebude nikdo kritizovat estetiku. Používám bagety, takže je to menší než chlebíček a větší než jednohubka, přijde mi to akorát. Nejoblíbenější je česneková pomazánka, pro mě krabí a lososová. Z kupoaných mi chutná s lučinou a sušenými rajčaty a krabí.
|
Fren |
|
(20.2.2015 22:35:46) mě přijdou ty bagety na chlebíčky taky lepší než klasické veky,které jsou větší a než to člověk do sebe nasouká a ještě řitom musí kolikrát i mluvit... na tohle jsou ty bagety fajn
|
|
|
|
|
|
|
|