| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Obložené chlebíčky

 Celkem 150 názorů.
 Paradox 


Téma: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 14:48:17)
Chci udělat muži na oslavu do práce obložené chlebíčky.

Já osobně je téměř nejím, protože nemám ráda vlašský ani pařížský salát,
a ten tam většinou je.

Nahoru chci dát tradiční šunku, sýr, vejce, kapii a okurek.

Chci si tedy udělat takový průzkum.
Máte rádi chlebíčky s vlašákem nebo upřednostníte jinou pomazánku?
Máte nějaký recept na osvědčenou dobrou pomazánku na chlebíčky?

Děkuji.
 Velšice 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 21:18:41)
Mam to taky tak. A priznam se, ze chlebicek s vlasakem jsem asi od revoluce nejen nejedla, ale ani nevidela.
 brumda 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 17:59:49)
Přiznávám, že ten s tím obr-vejcem s majonézou si vždy bezmyšlenkovitě vezmu a pak mám problém to kulturně sníst, protože to vejce se nedá rozumně ukousnout, hrozí že spadne. Nejjednodušší způsob, jak se někde můžu ztrapnit, je vzít tenhle chlebíček a snažit se ho narvat do pusy.
 angrešt 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 18:14:55)
https://www.youtube.com/watch?v=e9emmqvLcuo ~:-D

Chlebíček s vajíčkem je nejsilnější ráže
Host hubu otevře, jak vrata do garáže
A už tam zajíždí ta velká sněžná fréza
A z obou koutků úst vytéká majonéza
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 14:55:44)
Tak veku namaž jen nějakou pomazánkou co dům dál - třeba smíchat máslo se sýrem a česnek - třeba, co já vím - vajíčkovou pomazánku. Nebo jen samotné máslo.
 Rodinová 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 14:56:14)
Mam chlebicky rada~f~
Doma nedavam salat zadny, max domaci bramborovy. Nejvic pouzivam maslo, pripadne pomazankove maslo, ono to neprerazi chut tech dalsich ingredienci, tech tam cpu spoustu:-).
Obcas trenou nivu nebo cesnekovou pomazanku, ale to spis na jednohubky, protoze tu uz samo o sobe hodne vymezi chut.
 Mamča + 4 ♥ 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 14:56:36)
Pokuid salát, takv jedině bramborový.., jinak pomazánky - nivová, salámová, lososová, tvarohová, tuňáková by taky šla....celerová ( aletu ne každý dá )
 Mamča + 4 ♥ 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 14:58:07)
jo a ješt+ě česnekovosýrová......spouuuusty česneku

česnek - celá palice, 1 malá majolka, strouhaný sýr - asi 150 - 250g, tavený sýr - 3-4 trojúhelníčky....~w~
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:10:56)
na chlebicky delam zampionovy...nastrouham na hrubo syr, pridam krajene plechovkove zampiony, nakrajenou sunku, trochu papriky prasku, sul, pepr a trochu majonezy....
ja vlasakove moc nemusim. Kdyz jiny chlebicek, tak vajickovy /pulka vajicka/ godhai salam a tam je tusim bramborovy salat? Ted nevim, ale delali je cerstve u nas pod barakem. Takze jsem obcas zaskocila.
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:11:29)
jo a cesnekovo/syrove....ty taky nemely chybu.
 Yuki 00,03,07 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 14:56:44)
já mám na chlebíčky nejradši vajíčkovou pomazánku, může být s troškou salámu a nemusí být moc vajíčková, ale rozhodně nemám ráda bramborový salát
vlašák a podobný snesu, ale není to nic moc

já hlavně nemám ráda, když ty chlebíčky salátem zmokrají
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 14:56:47)
Co člověk, to různá chuť. Tak udělej od každýho něco /ono to tak náročný není/ a každý si vybere podle svého. Univerzál neexistuje.
 Yuki 00,03,07 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 14:57:51)
přesně tak
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:02:39)
Jentak, ráda bych, ale to není možné. Těch lidí je 125, každý dostane jeden chlebíček, musím je tedy udělat všechny stejné, proto pátrám po nějakých, které bude mít ráda většina.
 Mamča + 4 ♥ 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:03:42)
česnekem neurazíš nikoho, obzvlášť mužské pokolení ~;)
 Rodinová 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:07:48)
S cesnekem bych ja osobne do prace nesla:-)
 Rodinová 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:57:41)
Tak kdyz je jedi vsichni, sla bych i do cesnekovych...~:-D
 Mamča + 4 ♥ 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:10:32)
pokud to jsou jen chlapi, tak s klidným svědomím šla.., pokud je i číst ženského osazenstva, tak asi nějakou lehčí pomazánku - vajíčkovou, tvarohovou....
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:04:30)
125 chlebíčků? No ty jsi teda hvězda~R^ Ale tím spíš bych udělala víc variancí a každý si vezměte - prostě kdo dřív přijde, má víc na výběr.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:07:06)
Jentak, ono je to trochu specifické, roznese se to po dílně, nebudou sami někam chodit nebo někde sedět, to není reálné. Muž má kulatiny, prostě mu potřesou rukou a dostanou tácek s chlebíčkem a dvěma zákusky.
 Carollyn 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:08:23)
To je blbost, potom se bude Mařka s Vlastou hádat, že jí snědla její oblíbený a ještě z toho bude zle ~:-D! kdepak, jak je výběr, tak je to vždycky špatně, ať to mají všichni stejné, nebudou se hádat, nebudou si závidět, že jeden měl lososa a druhý jenom šunku! Pracuji s lidma, jsou schopní se i porvat!!!
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:17:19)
Já taky - neděláme jich teda 125, ale cca 40 a 40 zákusků - jsou toho vždy cca 4 druhy a ještě nikdo se neporval~t~ A právě že to je levnější - ve své podstatě to je styl - co dům dal - nakoupím suroviny a dělám, dojde cosi, udělám jinou variaci apod.
Dej prosím vědět, jak dlouho ti to trvalo, dcera je v nové práci, bude mít narozeniny a je tam cca 30 lidí, takže taky 60 chlebíčků, nějaký jednohubky pro blízké spolupracovníky a něco sladkýho. To si neumím představit. Ale snad to půjde.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:19:24)
Jentak, budu na to mít 5 hodin, tak myslím, že bych to měla zvládnout.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:23:29)
Přeju hodně štěstí - my budeme sladké péct, takže s pěti hodinama teda nepočítám.
Ještě přeprava - to taky bude nářez.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:24:49)
Jentak, pečení přenechám jiným. Pro domácí chlebíčky jsem se rozhodla, protože jsem v našem krajském městě nekoupila nikdy jediný, který by mi chutnal.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:22:20)
A k tomu vybírání - chlapi většinou popadnou, co je po ruce a moc to neřeší, ale ženský - to je děs - ježiši, tohle nejím, česnek? Nebudu smrdět? A pomazánku máš dělanou doma? Protože kupovanou nejím. Chlapům se řekne - 2 chlebíčky a 2 zákusky, tácek vezmou bez řečí a nikam nehrabou, když si mají vybrat, tak drapnou to nejbližší.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:23:43)
Jentak, tohle naštěstí odpadá. Bude to prostě na příděl. :-)
 Alena 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:56:32)
Na pridel? Co budou delat ty co to nejedi? Nekde to nechaji na tacku nebo budou chodit: franto, nechces jeste jeden? Ani jsem na to nesahla.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:59:35)
Právě - toho bych se taky bála. Dost by mi vadilo, když bych věděla, že to někdo nechá ležet a pak to vyhodí. Nevím - prostě dát na tu kterou dílnu ten přesný počet chlebíčků v různém provedení a oni si s tím poradí - takhle bych to viděla spíš. U nás se jedná o kanceláře, ale prostě do každé kanceláře dám stanovený počet chlebíčků a zákusků a oni se podělí sami.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:02:20)
jentak, je to jedna dílna, těch 125 lidí pracuje v jedné hale. Potřebuji to udělat opravdu co nejjednodušeji. :-)
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:04:53)
Jo aha. V jedné fabrice ředitel ke svým narozeninám všem osobně rozdal takový to Ferrero - ta koule obalená v kokosu - malé balení snad po 4 ks v každém. Pracovalo tam 600 lidí - ale zas na to má příjem.
 Carollyn 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:05:47)
Paradox, tak je skutečně udělej co nejjednodušší, co chutná Tobě. Tady se to už zase zvrhává to filozofických debat, co bude, když Maruna nesní chlebíček, jestli nebude eklhaft, že ho sní Lojza ~t~...
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:08:36)
Když je to tak, tak skutečně ať výroba odsýpá - takže v robotu pomazánku a pak už na to házet vršky. Žádný štráfy. Už jen vychytat skutečně dobrou veku - i na to se dá hodně zkazit.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:09:13)
Carollyn.~t~
 Alena 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:13:42)
.. co chutná Tobě." Delat pohosteni ostatnim podle toho, co chutna me, mi pripada hodne zvlastni, spis bych uvazovala - stejne jako zakladatelka, co chutná ostatnim proto se taky pta , ze :)
 Carollyn 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:23:28)
No vzhledem k tomu, že tady padlo asi stopadesát variant, co komu chutná, tak by asi bylo nejlepší, kdyby se zakladatelka každého osobně zeptala a udělala mu chlebíček na míru ~d~!
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:25:45)
Já mám jednodušší variantu - nastoupí před dílnu a řekne - chtěl jsem nechat udělat chlebíčky, ale protože na rodině.cz říkali, že budete rozežraní a nic vám nebude dobrý, nedostanete nic - a máte to.
 Carollyn 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:29:37)
Přesně ~t~~t~~t~!!! Verdikt Rodiny se svatý (teď se fakt směji)!
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:00:48)
Aleno, to fakt nebudu řešit. Není to tradiční oslava, ty budou následovat, další s 50 kolegy a další s 50 členy rodiny. Muž má zkrátka 125 podřízených, kterým chce tímto poděkovat za blahopřání. Nedostane žádný dar, jen mu potřesou pravicí.
 Alena 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:11:50)
V pohode, jen se ptam :)
 Ráchel, 3 děti 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 18:12:13)
já bych místo toho objednala obr dort :) ale říkám, já prostě chlebíčky fakt nesnáším ~:-D
 Mamča + 4 ♥ 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:25:26)
přesně ~:-D~R^
 Carollyn 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:05:49)
paradox, tak je udělej tak, jak chutnají Tobě! Když je to jeden chlebíček na osobu, tak to sní každý a nebude přemýšlet o tom, co by kdyby...
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:15:44)
Carollyn, udělala bych jen s pomazánkovým máslem, já je tak mám ráda, ale říkala jsem si, že je tady docela velký vzorek populace, tak kdyby houfně všichni jedli ten vlašák, dám ho tam. ;-)
 Mamča + 4 ♥ 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:16:41)
vlašák, pařížák.., za mě ne....
 Carollyn 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:02:19)
Vlašák nejím, takže chlebíčky, kde je ještě půlka vajíčka a "umně" navršená čepice z majonézy považuji takřka za nepoživatelné. Dělám chlebíčky s nivovou nebo tvarohovou pažitkovou pomazánkou, jde i čisté máslo, na to šunku, nějaký dobrý tvrdý salám, tvrdý sýr, kousek okurky, klidně i vejce natvrdo, ale jenom jemné kolečko, třeba rybí očko (ale to chutná mně, někomu zase ne). No vždycky to všichni ochotně a nadšeně jedli a nikdo si nestěžoval. I ti, co běžně dělají vlašákové chlebíčky si pochutnali, je to taková odlehčená varianta...
 anemon 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:03:03)
U nás chlebíčky se salátem jí pouze manžel. Ostatní s pomazánkou a s máslem. Syn je druhý extrém, nesnáší cokoli namazané, obkládáme mu suchou veku.

Vede pomazánka česneková, tuňáková a vajíčková.
 Persepolis 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:05:09)
Dělám jiné pomazánky:
Sardinková:
3 krabičky sardinek, 2 šalotky, 3 sterilované okurky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička citronové šťávy, 150 g majolky, 10 ředkviček, sůl, pepř.
Sardinky scedíme a vyklopíme do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku, nastrouhanou kyselou okurku, hořčici, citronovou šťávu, majolku a na jemné nudličky nakrájené ředkvičky. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

lososová:
Uzený losos, 3 ks vařených vajec, asi 100g másla, 1 cibule, šťáva z jednoho citronu, 2 lžice mléka, sůl
Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhaná vejce, lososa, cibuli, mléko, citronovou šťávu a sůl. Vše důkladně promícháme.

křenová:
2 vejce, 300 g lučiny, 3 lžíce majonézy, 1 jablko, 4 lžíce najemno nastrouhaného křenu, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, mletý bílý pepř, popř. 1-2 lžíce smetany
Vařené vejce nakrájíme na kostičky. V míse rozmícháme lučinu s majonézou. Jablko oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jednu půlku jablka nakrájíme na měsíčky a odložíme na ozdobení, druhou půlku oloupeme a nastrouháme do mísy k lučině. Vmícháme nakrájená vejce, křen a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme. Je-li pomazánka příliš hustá, naředíme ji smetanou.

Česneková pomazánka s ořechy
4 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce majolky, 1 hrst jader vlašských ořechů, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce sekané pažitky, 2 lžíce sekané petrželky, 1 lžička citronové šťávy, ořechy, čerstvá pažitka a citron na dozdobení
Česnek oloupeme a utřeme se solí. Vložíme ho do misky. přidáme majolku.
ořechy nasekáme nahrubo a spolu se sýrem, pažitkou a petrželkou je vmícháme do majolky s česnekem. Dochutíme citr. šťávou a solí.


.....a mnoho dalších


 anemon 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:40:40)
~R^
Já snad udělám k večeři pomazánku.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:45:32)
Taky nad tím přemýšlím - začnu asi mrkvovou - ingredience mám doma. A aspoň uděláma test. Dcera má výhodu - až na 3 lidi vč. ní jsou tam samí muži - takže česneková pomazánka to asi bude jistit. Ta mrkvová mi přijde jemnější, ale uvidím.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:49:29)
Tak dej recept.:-)
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:50:04)
Uzený tedy strouhaný?
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:56:25)
A to dáš na chlebíčky jen tak bez čehokoli dalšího a nebo spíš na jednohubky. Na těch chlebíčkách netuším, přijde mi to pak jako chléb s něčím - ne nic takovýho slavnostnějšího - jestli chápeš, co myslím.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:07:23)
Díky~R^
 Kalamity YANKA 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 7:54:59)
Miluju mrkvovou~R^
 Lefff 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:06:13)
Chlebíčky obecně mám ráda a nejradši jsem, když si můžu vybrat dle momentální chuti. Takže mě by potěšilo, kdyby na oslavě přistály jak klasické šunkové na salátě, tak jen na másle s čabajkou a okurkou a jako třetí chlebíčky s nějakou pomazánkou. Sama léta dělávám na různé akce jednohubky a chlebíčky s obyčejnou vajíčkovou (nastrouhaná vejce natvrdo, sůl, pepř, česnek, hořčice, majonéza) a ty mizí jako první.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:37:57)
Lefff, já bych to samozřejmě taky tak ráda udělala, ale jak jsem psala, musím udělat jeden druh, není reálné zjistit u 125 lidí, jaký kdo má rád chlebíček. :-)
 Kalamity YANKA 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:10:12)
No jeje. Klasický máslo takky nikdy není na škodu.
Prakticky cokoli si mažeš na pečivo co ti chutná~R^
 Adelinkaa 1 dítě. 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:12:48)
Vlašák ani náhodou, na vánoce maxim.domác.bramb.salát trochu, jinak podmaz máslem a klasika, šunka nebo herkules, vajíčko, okurka, kousek rybičky atd.. Já sama třeba ráda chlebíčky s tresč.játry - tzn.trochu másla, tresčí játra, trochu cibule a citron. Česnekovku dávám spíše na jednohubky...
 Černá kronika 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:18:29)
Nedělám na chlebíčky vlašák, jen bramborový salát bez salámu. V práci jsme dělali francouzský salát a ten jsem měla nejraději, bohužel já jsem nebyla ve výrobně, jen jsem prodávala, tak nevím přesný recept, ale byla tam hlavně zelenina (mrkev, petržel, celer, cibul) a asi i trochu brambor, ale tím si nejsem jistá, spojený majolkou, žádný salám, byl takový odlehčený. Jinak na chlebíčky je moc dobrá mrkvová pomazánka, navíc nádherně na vece vypadá, navrch už se nic nehodí, chuťově by se to tlouklo, maximálně dávám ždibec zelené petrželky:
2 větší mrkve jemně nastouhat a vymačkat šťávu
1 pomazánkový máslo bez příchuti
1 malá vanička majolky
1 cibule
sůl, pepř
Vymíchat pomaz. máslo s majolkou, přidat vymačkanou mrkev, cibuli a dosolit, dopepřit.
Dělávám většinou z dvojitý dávky a je jí fakt hodně.

Teď jsem pohledala v receptech na netu ten francouzský salát, je tam spousta variant, tahle mi přišla, že by mohla být podobná tomu, co jsme ve výrobně dělali
http://www.jaktak.cz/jak-pripravit-francouzsky-salat-podle-puvodni-normy-recept.html
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:22:48)
Kroniko, salát vypadá moc dobře, ukládám si to pro další využití.
S těmi chlebíčky pořád nevím - mně nechutná, když jsou tam ty "kousky", možná kdybych tu zeleninu nahrubo rozmixovala...chuťově by to mohlo být dobré. Fakt nevím. ~d~
 Černá kronika 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:32:41)
Rozmichovat si to nedovedu představit. Možná nahrubo umlít a nebo nastrouchat na tom hrubším struhadle, jak se na něm strouhají okurky na salát. Ta zelenina nesmí být rozvařená nebo moc měkká.
 Evča 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:25:35)
Na chlebíčky dělám mrkvovou pomazánku, a děcka i hosti se mohou jen utlouct ~;)

3 větší mrkve
cibule
salám (např. vysočina 10 dkg)
2 natvrdo uvařená vajíčka
lžíce plnotučné hořčice
2 majonézy (já dávám poličanky, dva sáčky)
sůl, pepř

Namažu na chlebíčky a klasicky ozdobím, šunka, sýr, vajíčko, okurek, papriky...
Opravdu ji vyzkoušejte. Spousta lidí se šklebilo, že to nemůže být dobré. Po ochutnání chtěl KAŽDÝ recept ~;((
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:25:53)
Ta mrkvová pomazánka - to jen jako namazat veku? Nebyla by lepší na jednohubky? Zkusím ji, na jednohubky, uvidím, co na to lísknu - zkusím ořech a nebo kousek sýra - jak to bude chutnat. Děkuji za recept.
 Černá kronika 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:34:16)
Dávám na veku, ale na jednohubky by šla určitě taky. Dělala jsem jí i dceři na maturity jako pohoštění pro komisi a prý měla úspěch.
 HelenaPa 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:23:56)
míváme bramborovou pomazánku:
Vařené brambory nastrouhat najemno, přidat jemně sekanou cibuli, okurku, vajíčko (lze nastrouhat). Trochu tatarky, případně láku z okurek. Všichni si pochvalují.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:26:04)
Heleno, to by mohlo být ok. Jen bych místo tatarky dala radši majonézu.
Díky, ženy.
Pište prosím ještě dál, co koho napadne.~x~
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:30:17)
http://www.jaktak.cz/jak-pripravit-oblozene-chlebicky-recepty.html
Tady je třeba návod na různé druhy chlebíčků, ale při rozkliknutí fotek hotových chlebíčků nechápu, jak tohle mohl někdo vytvořit, natož pozřít.
 Mediana 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 0:56:46)
tý jofka, chlebíčkový porno, to je skoro na úrovni pohlavních orgánů z mandlového těsta
 Alena 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:30:09)
Chlebicky miluju, hlavne ty se salatama, sunkou, pulkou vejce, majonezou, hermelinovou pomazanku a pod. Chlebicek s maslem, sunkou a platkem syra za chlebicek vubec nepovazuju, to je chleba k svacine, nic aspon trochu slavnostniho. Ale nevim jestli se ptas v dobre skupine, zeny maji vetsinou radsi lehci verze.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:31:24)
Aleno, chlebíčky budou i pro ženy, napsala jsem dílna, ale s pohlavím je to tam 50:50.
 kreditka 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:47:31)
Vlašák, ale ne ten hnusnej marketovej, kousek od nás je výrobna a jejich vlašák je tu hodně proslaven... vedle něj jsou konkurenční saláty blafy
 Raduza 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 15:57:59)
Jediný správný chlebíček je šunka- vlašák :-)))).
 Oblozeny chlebicek 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:00:59)
test
 neznámá 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:07:11)
My jsem slavící rodina a je nás hodně, takže snad ti pomůžu. U nás nejrychleji mizí chlebíčky s domácím bramborovým salátem, akorát na chlebíčky ingredience na salát nahrubo nastrouhám, líp se to matlá a i jí.
A pak s pomazánku z lučiny, taveného sýra, česneku a pažitky a trošku naředit smetanou.
O mrkvovou pomazánku, která je tu několikrát zmíněna, moc lidí nestojí. Dělám jí jen na pár jednohubek a někdy i ty zůstanou bez povšimnutí.
A máslo se bere jako rychlovka, když dojde salát a nikdo z něj nadšený není.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:19:07)
Neznámá, díky.~R^
 Avi+ 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:08:30)
u nás v práci máme samý chlapi a ti jedou jen po chlebíčkách se salátem (vlašák, paříž) stejně jako v rodině říkají, že ty s pomazánkou či máslem jsou suché...
 Monika 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 16:50:34)
Jak už tu někdo psal - "chlapi v dílně" nejspíš ocení spíš chlebíčky s majonézovými saláty než s nějakou "zdravou" pomazánkou. Ale my děláme tedy cosi, co bych považovala za trochu kompromis: nastrouhá se na tenké nudličky: měkký salám (nebo asi i šunka), tvrdý sýr, sladkokyselá okurka a to se smíchá s majolkou (nemusí být moc) a hořčicí - je to takové hutné a chlebíčku to dá takový "opravdový" základ, není suchý (pokud mají chlebíčky vydržet déle, podmazáváme ještě tenkou vrstvičkou másla, ale při 125 ks bych se na to rozhodně vyprdla). Jinak si myslím, že když bys udělala téměř jakoukoliv dostatečně česnekovou "hmotu", tak že většina lidí bude taky mlaskat, ale mě upřímně řečeno pak přijde škoda na takové chlebíčky dávat nějaké lepší ingredience navrch, protože stejně všechny "překryje" ten česnek.
Jinak tedy já bych si na chlebíčkách, jaké popisuješ pochutnala i v případě namazání větší vrstvou křenového pomazánkového másla (které bych koupila, ale jde určitě cosi podobného vyrobit doma)
 Elinka2 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 17:35:39)
Ahoj,já dávám na chlebíčky místo vlašáku nebo másla vrstvený salát:
celer ve skleničce-jemně řezaný, 20dkg šunky, 20dkg sýru cihla, 1malý porek, 1malá plechovka kukuřice, půlku konzervy ananasu, 1malá majonéza, vše nakrájet a smíchat
 Ráchel, 3 děti 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 18:10:12)
fuj, já jak slyším chlebíček, tak mi navaluje.
ale to ti asi nepomůže ~:-D
 wer 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 18:28:11)
sýr niva, nastrouhat, smíchat s pomazánkovým máslem a troškou tatarky


nejčastěji na to dávám už jenom salám (šunku) a červenou, zelenou, žlutou papriku na ozdobu, nebo i bez salámu, víc papriky, jako bezmasou variantu, což by možná teď v postní době někomu přišlo vhod
 wer 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 18:28:12)
sýr niva, nastrouhat, smíchat s pomazánkovým máslem a troškou tatarky


nejčastěji na to dávám už jenom salám (šunku) a červenou, zelenou, žlutou papriku na ozdobu, nebo i bez salámu, víc papriky, jako bezmasou variantu, což by možná teď v postní době někomu přišlo vhod
 ronniev 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 18:34:34)
Já jím chlebíčky málokdy, ale když, tak ty nejnezdravější - vlašák, půl vejce, majonéza. Jinak si můžu normálně namazat chleba a bude to totéž.
 anemon 


Re :-) tak mě to téma namlsalo 

(19.2.2015 18:40:17)
že máme k večeři pomazánku a na zítra nakoupeno na chlebíky.

Mám v troubě i bezlepkovou veku, abych neošpatněla.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 18:41:29)
Ahoj, Pradox
já nemám ráda saláty na chlebíky, přijde mi tam moc chutí, které přeperou to, co je nahoř. Takže když chceš nahoru dávat slaám, šunku, vejce, okurku, plroužek papriky a tak, tak bych namázla buď jen máselm, nebo možná spíš udělala jednoduchý podmaz - na jedno máslo (nechat ho povolit, aby šlo dobře rozetřít) 2 tavený sýry, lžíci hořčice (obyč, ne dijonské)a tak 2 vejce na tvrdo nastrouhané na jemno. A o to více se vyřádit nahoře ~t~
 Yuki 00,03,07 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 18:44:15)
jj, přesně tak, ale salát ne a brambory na veku taky ne
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 18:45:42)
Fakt je, že já dělám doma chlebíky se sardelovým máslem kde dám nahoru jen plátek či dílek vejíčka a cibulku. A taky s česnekovou pomazánku, kam dám nahoru tvrdý sýr,a kus papriky, ale už nedávám třeba šunku.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 20:17:41)
Simčo, já jsem právě téhož názoru, na mě je to moc chutí najednou. Ale vím, že většina lidí s tím právě nemá problém, tak proto tohle téma. :-)
Líbí se mi Tvůj nápad, vyzkouším to o víkendu na vlastní rodině a uvidím, jak to bude působit.


 jana 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 19:05:37)
Dělám domácí Rumcajs salát na chlebíčky:
1 sáček majolky,asi 25 dkg měkkého salámu nebo šunky,1 skleničku Moravanky.Tu sleju a většinou vyndavám feferonku,když vím,že pomazánku budou jíst i děti.
Vše mixuju,někdy na hrubo,někdy na jemno.
 Fren 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 23:20:53)
Jo,miluju šunkové chlebíčky,které mají vlašákový základ. A jinak je dělám na oslavu klidně i s pom.máslem obyč.,nebo s křenovým či česnekovým pom.máslem.
 NovákováM 


Re: Obložené chlebíčky 

(19.2.2015 23:37:21)
já jsem přes ty saláty,

ale nedávno jsem ochutnala prostě chlebíček jiný..

veka, zavrhované máslo, plátek šunky nebo pár koleček salámu, plátek vajíčka na to drtek majonézy, plátek nakládané okurky, drobně posypáno strouhaným sýrem na té majonéze.

Prima svačinka.

Naše chlebíčky jsou spíše pomazánky, saláty atd.. ale pro 125 lidí bych to řešila podobně nebo objednávkou. Radši 250 :-D různých chutí.

A zavrhla bych česnek. Miluji, ale v té práci mi připadá navíc.
 Paradox 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 6:12:25)
Terezo, psala jsem, že bych ráda objednala, ale ochutnala jsem za tímto účelem pár vzorků a došla k názoru, že ať už je udělám jakékoliv, budou lepší, než tyhle.
 NovákováM 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 11:12:34)
To bude tím, že máme jiné zdroje. Mám lahůdkovou výrobnu v sousedství a dělají výtečné. Co se týče této oslavy, objednala bych tam.
 Evelyn1968,2děti 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 7:10:35)
Chlebíček jedině s bramborovým salátem,šunku, sýr, okurku. S máslem je to frustrace a ne chlebíček~;). A ještě jednohubky s česnekovou pomazánkou, majonézovou. Je to jednou za čas, tak mám ráda nešizený.
 adelaide k. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 8:53:51)
Val s vlašákem jsou hnusný a rozblemclý.
 adelaide k. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 8:52:43)
Souhlasím s Evelyn, jedině s bramborových salátem. ~w~
 susu 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 7:23:07)
No, mně je to úplně jedno. Jím máslo, pomazánkové máslo, pomazánky i vlašák.
Na chlebíčku mi vadí, když je namazaný málo ke krajům, které jsou pak suché a když je obložený tak formálně, jako aby se neřeklo, že tam nic není.
 Fren 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 8:55:16)
Tvůj manžel je ve ved.funkci,tak bych se tedy se 125 chlebíčky rozhodně nepatlala doma,jak nějaká socka. Domluv si lepší cenu za kus,když bereeš tolik a kup to proboha.A lepší vypadají ty profesionální,než ty doma dělané na koleně většinou.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:06:32)
Aha - takže když někdo něco vlastnoručně vyrobí či upeče, tak je socka, protože si to vlastně může koupit?~e~
 Fren 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:40:02)
Hodně a zbytečně zevšeobecnuješ! Dělat 125 chlebíčků je už skutečně darda,to není o 10 či 20 ks! A s těma vajíčkama,jak píšeš,tak to je naprostá síla,takové blbosti.~t~ Všichni,kteří nemáme doma slepice je máme z jednoho zdroje - a to od různých obchodníků.A ano,vtomto případě se mi mnohem více líbí profi práce,než nějaká rádobyumělecky nahnahnaná vajíčka,která ty máš asi na mysli.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:24:24)
Nemusí být nutně domácí, ale takové ty doma vařené, ne ty lisované - já nevím, ale já prostě mám ráda rozmanitost.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:25:34)
Ale jestli máš ráda profi vajíčka na chlebíčcích, tak si ten váleček nebo víc můžeš koupit~;)
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:33:04)
Jo - to bude asi ono - je to balené ve válečku něco jako tlačenka - ale pochopitelně ve válečku menšího průměru.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:40:11)
Jo, to je ono. V běžném obchodě nejsou, musíš si je objednat u firmy - pochopitelně.
 susu. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:48:04)
Hele proč zvracecí smajlík? To stejně dělají z vajíček, ne?
 susu. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:53:51)
http://www.labuznik.cz/diskuse/vejce-bez-zloutku-10173/

"tak jsem vyzpovídala svého potravinářského chemika, který za studií brigádničil ve vajíčkárně, kde dělali majonézy i tato nekonečná vejce.
Do karuselu se nastojato zasunou trubky z mezikružím, do kterých se nalijí bílky a uvaří. Pak mezikruží vyjede a nalijí se žloutky, do kterých je přímícháno i trochu bílku a dovaří se. Tato vejce mají přídavkem bílků „žloutky“ větší a nedrobí se"
Pokud je to takto, tak mi to nijak neva.
 susu. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:59:32)
Hele, želatina není jedovatá. Normálně se používá na zákusky. V tom návodu ji navíc nezmiňují, ale nebudu se hádat, nevím přesně, jak to dělají.

Doma vařím vždycky víc vajíček, a dávám jen plátky se žloutkem, pokud je to pro návštěvu, zbytek pak dojíme, pro naši rodinu se s tím neštvu.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 11:02:47)
No právě - pokud to někam nesu, tak tam jsou jen se žloutkem, bílky třeba nasekám do nějaké pomazánky na jednohubky.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 12:36:33)
To je hezký, to bych chtěla ~t~
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:39:02)
Profi přeci jen musí dodržovat hygienické normy.
No to jo~t~~t~
Já osobně se domnívám, že doma mám rozhodně čistěji než ve výrobně - ač tam chodí v pláštích~t~
Chtělo by to pár výroben navštívit~t~
 neznámá 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:09:57)
Socka ne, ale působí to neprofesionálně. Zaleží na firmě a postavení, není vedoucí jako vedoucí. Do dílny bych domácí chlebíčky neposlala, stejně jako bych je nedala jako občerstvení při obchodních schůzkách. Ale ženskym v kanclu, které už povýšily ze zaměstnance někam víc a vídáme si i mimo práci, těm bych klidně domácí chlebíčky i zákusky vzala.
 susu. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:24:18)
"Já bych asi zvolila taky ty koupené, hlavně kvůli tomu, že budou asi odrážet nějaký "univerzální" vkus"

Jak tak čtu tu debatu, tak mi to také přijde nejvhodnější.
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:07:25)
A navíc pisatelka psala, že si v okolí udělala průzkum a došla k názoru, že to sama zvlédne lépe a chutněji - tak o co jde?
 anemon 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:11:08)
Proč socka?
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:13:36)
No nejspíš proto, že kdo je in a na výši, tak si všechnou koupí~;)
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:32:11)
Jo - u vás to tak je a chápu to. Ale já osobně si víc cením toho udělaného doma - protože to je nešizené a dělané tzv. s láskou a péčí. Takže ocením na chlebíčcích dom. vajíčka a ne ty lisovaná, kde je pak každé pochopitelně jedno jak druhé.
Já osobně toto vyrábím doma a nestydím se to přiznat - nikoho nenutím to jíst, může se jít chlebíček i zákusek koupit.
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:39:38)
ted jsem to docetla...120 lidi?
ja se teda osobne priznam, ze i kdyz jsem v praci slavila ja, chlebicky jsem objednala. Meli jsme u nas salatovnu/vyrobnu /hned pod domeme kde jsem bydlela/, delali uzasne chlebicky...navic jsem to vzdy dostala v obri krabici, jen jsem to vyzvedla. Se 120 chlebickama bych se nedelala. Ja delam jen na Vanoce vlastni. Ale do prace jsem vzdycky kupovala. Ja mam totiz i jeden problem....nejim kazdy chlebicek, ale ten kupovany /tam co jsem zminnovala/ snim /a snedl i v praci/ kazdy.
 Alena 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 11:22:48)
Presne tak, kupovany chlebicek je jistota, malokdy se mi podari narazit na hnusny (no nekdy se nepovede salat). A malokdy narazim na dobry domaci, vetsinou vypadaji jak pecivo s pomazankou k svacine.Vlastne me vetsinou ani nenapadne, ze jim chlebicek.
 Rodinová 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 12:35:28)
Hajek a Bousova maji vyborny, a taky na Zlatym krizi, tam jsou cenove jeste o neco niz...mnam:-)
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:44:28)
devcata, dostala jsem chut na chlebicek s vajickem /tam jak lezi pul vajicka a vedle nefalsovany godhaj/...jen nevim, co ted s tim...nez upecu veku, chvili to potrva, domaci vejce kupuju na statku, jen mi k tomu chybi ten gothaj..ten nemci fakt nedelaj~n~
 Fren 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:50:13)
chlebíčky s gothajem si tedy vůbec nekupuju,mám ráda šunkové. Gothaj jeu nás hnusný,jedna velká chemie,tem dělá dobrý akorát soukr.řeznk,ke kterému chodím.

Byli jsme ted v rakousku na lyžích,ochutnala jsem ze švédských stolů i něco jako náš Junior,ale chutově se to s těma našema českýma paskvilama ochuzejma a nacpanýma kdovíčím nedá vůbec srovnat.Zrovna tak plátky uzeného,takové dobré to ti rakušáci mají,proč to u nás tak prčej?~a~
 Grainne 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:52:02)
Chudinko, budes si tam muset dat sunku~t~

Ted k veci, ja osobne miluju ty napatlane chlebicky s vlasskym salatem, nebo ty majonezove s vajickem, to je chlebickova klasika. Pokud je domaci, proti tomu nic, jen salat nesmi byt sizeny jogurtem.
Nesnasim veskere radoby zdrave variace a nesnasim cesnekove pomazanky a prijde mi ponekud nemistne osmradit celou spolecnost cesnekem.

Kdyz potrebuju fofrem a nemam cas delat klasicky salat, pouziju majonezu s vetsim mnozstvim sunky a vajickem, spetkou soli a pepre a navrch klasika, sunka, vajicko, okurka.

Cokoliv jineho nepovazuji za chlebicek, ale za namazanou veku.
 Grainne 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:29:27)
Valkyro, v rybi pomazance je zase cibule a cibule i cesnek jsou spolecensky opravdu ponekud problematicke. Ne kazdy si v tom libuje, nevis, kdo nasledne pujde na rande, ci obchodni schuzku a bude se jim vyhybat.

Jina vec je to samozrejme v rodine, kde vis, co kdo ji, ma rad, nebo nerad.

Chlebicek je zkratka ceska klasika a pojud je to pro oficialnejsi prilezitost, je asi vhodnejsi si objednat profesionalni praci z overeneho, nebo doporuceneho zdroje, nebo kdyz uz doma, tak se nepoustet do zadnych domackych experimentu a uz vubec ne s cesnekem a cibuli.

Nebo zvolit jiny typ obcerstveni, vhodne je nekolik oblozenych mis s kvalitnimi uzeninami a syry, doplnene zeleninou a vhodne pecivo do kosicku. Lide si to preberou, dietari, omdlivajici nad majonezou se ji nemusi dotknout, hodi se i zeleninova misa a nekolik druhu omacek, ci dipu.
Pro tak velkou, oficialni a neznamou spolecnost bych volila spise tuto variantu.
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 12:33:30)
Gr...tak jsem vzala za vdek tou sunkou..jemne krajenou~t~
Fren...ja moc mekke salamy nejim, ale gohaj na tom chlebicu je jediny, co mi chutna. Ja tomu fakt nerozumim, ale vedouci /a je to i znama/ z toho lahudkarstvi mi rikala, ze godhaj se neda na vyrobe jen tak osulit...nejaky pomer masa a speku tam musi byt, jinak to nevypada a nechutna tak jak to ma chutnat. Oni tam ten godhaj meli fakt vybornej.
Jinak nevim, ja z mekkych jim jedine mortadellu, jiny nekupuju~d~
 Grainne 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 12:37:12)
Ja tu mam to chlebbickove cosi mezi pomazankou a salatem, majoneza, sunka, vajicko, takze si maznu alespon cerstvy chlebik, ja chlebicky a majonezove cokoliv miluju, ale pro veku vazne nepobezim.
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 12:40:43)
Gr...na fleisch salat /neco jako vlasak/ jsem mela chut vcera, tak jsem si k tomu koupila cerstvy chleba /neco jako horal/....tyhle chute mivam opravdu jen jednou za cas. Rikam tomu nezdrave chvilky~k~. Ale s tim vasim chlebickovanim mi ten vcerejsi nasup proste nestacil~t~
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 12:43:07)
ad...a to tema me teda fakt dostalo...k obedu jsem udelala schvalne rizky. Zbytek ma bramborovou kasi a zeleninovy salat, ja si k tomu extra ted udelam bramborovy salat.....at zijou majonezove salaty~t~
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 12:47:45)
Fren...tohle mi ta pani, co tu vyrobnu vlastni rikala /a takhle ma godhaj vypadat/...ona je uz skoro duchodkyne a tohle dela cely zivot...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Gothajsk%C3%BD_sal%C3%A1m
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 14:04:37)
mad, vid...to je ale nespravedlivy~:-D
tak ja jsem zrovna salatu, chlebicku prezrana, doufam, ze tohle tema se mnou dlouho nic neudela~t~
Jentak..prave ze ta pani vi jak chutna a jak ma ten gothaj vypadat, takze pouziva presne takovy, jako je na wiki...a na tom chlebicku s vajickem proste chutna fantasticky:-)
Jinak teda jeste pro Fren....never vsemu, co v zahranici vypada jako pekny, chutny, mekky salam....ve spouste veci je jen dostatek barviv a dochucovadel. Ono je potreba cist slozeni i v Nemecku. A i drahe znackove parky me kdysi vydesily obsahem masa....~;)
Ale jinak ano, ji se tu kvalitne /pokud na to mas/, ale ver, ze levne to ni ani nahodou. Posledni objev me dcery, salam 100g za 110kc...ale chutna~;)
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 15:27:59)
Anni - právě že za komoušů byly ty normy mnohem přísnější a dneska už je to jinak, takže stejně jako kdysi to prostě chutnat nemůže.
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 15:30:53)
Jentak....ja ho za komousu nejedla, takze neposoudim~t~
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 15:32:50)
No - já jo, tady jsem potom bádala, jak je možný, že mi ty špekáčky kdysi tak chutnaly a teď je to tak hnusný. Teď už vím, proč - ale i tak si ten špekáček nekoupím, protože pořád to není ono - z 50% je tam nějaká humáč. Nechci.
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 15:44:41)
No ja nez neco koupim, tak koukam na obsah a podle toho kupuju.
 Fren 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 22:33:38)
Já za komoušů měla gothaj ráda,občas jsme ho dostávali na svačinku od jezedáků,když jsme byli na brigošce na bramborách třeba,se školou.Zrovna tak i ten Junior byl za komančů fakt dobrej.
Jentak-špekáčky tak úplně nezatracuj,taky je občas miluju opečený a chodím na ně k soukr.řezníkovi,zronva tak i pro ten gothaj občas,v těch špekáčcích je tam tuším přes 70% masa,jsou fakt výborné - Machač se jmenuje,nevím odkud jsi,ale určitě je takových řezníků mnohem víc po republice.
Už jen se slzou v oku vzpomínám na chvíle o prázdninách s napíchnutým špekáčkem na klacku nad ohněm.Ted je moderní to šílené grilování,my tedy máme plyn.gril s lávovými kameny,tak na tom se v alobalu ten špekáček taky pěkně opeče,ale ohen byl ohen,takhle večer,potmě,jiskry lítaly...
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 22:45:26)
Fren, hodne lidi ma i ohniste. Takze opekani nevymrelo~;)...ad...my mame venkovni krb a krb i v obyvaku. Uz jsem premyslela, ze si ten spekacek taky jednou opecu. Na grilu to neni ono~5~
 Evelyn1968,2děti 


Re: Obložené chlebíčky 

(21.2.2015 22:05:01)
Jste mi daly, musela jsem požádat děti, aby mi ty chlebíčky včera koupily při víkendovém nákupu, pěkně s pořádnou porcí bramborového salátu :-). Naštěstí předcházely asi 4 hodiny pohybu.
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 14:13:44)
mad...tak hledam v Gothe salam a nic...a narazila jsem na pekne stranky, ale taky ho tam nevidim~l~
http://www.meinmetzger.de/index.php/wurst.html
 Anni&Annika 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 15:29:34)
Jo mad....a pekne nakrajenej s tou kecupovou omackou, klidne bych si ho dala nekde v centru~:-D
No ja ten lyonel taky nemusim....
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 13:00:40)
Tak problém hlavně je, že dnešní gothaj a kupř. ani špekáček si nečuchnul ke stejnému výrobku /tedy stejného názvu/ za komoušů.
Takže pořád je to o dost hnusnější než to bylo dřív. Škoda.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 13:06:33)
Tohle téma je úžasný, slintám si tady. Chlebíčky budu dělat v neděli, naštěstí na domácí oslavu, tak snad nebude nikdo kritizovat estetiku. Používám bagety, takže je to menší než chlebíček a větší než jednohubka, přijde mi to akorát. Nejoblíbenější je česneková pomazánka, pro mě krabí a lososová. Z kupoaných mi chutná s lučinou a sušenými rajčaty a krabí.
 Fren 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 22:35:46)
mě přijdou ty bagety na chlebíčky taky lepší než klasické veky,které jsou větší a než to člověk do sebe nasouká a ještě řitom musí kolikrát i mluvit... na tohle jsou ty bagety fajn
 susu. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:56:47)
"Ale já osobně si víc cením toho udělaného doma - protože to je nešizené a dělané tzv. s láskou a péčí"

jentak, jak kde. Chodíme k příbuzným a jejich chlebíčky mě nikdy neoslovily. Vždycky jsou oschlé, nevím, jestli je neumí přikrýt nebo proč a vždycky na nich šetří, takže plátek šunky překrojí na několikrát a na každý chlebíček dají kousek 2x3cm, máslo nedomažou ke krajům, česnekovou pomazánku asi dělají z light majonézy, protže nikdy nemá tu správnou chuť. Už jsem zažila i půlplátku vajíčka.~d~
Tož, jak kde.
 Stáňa * 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:04:08)
Taky nemám ráda domácí chlebíčky, obzvlášť ty od tchýně a švagrové, která to dělá podle ní.
(nic pro nim, naopak pečou výborné koláče a dorty).

Ale...salát je tak slaný, mastný a plný majonézy a měkkého salámu, že mi vždy bylo špatně ještě druhý den, brrr ~:(

Za mě pomazánky typu česneková, mrkvová nebo jemný bramborový salát (bez hromady majonézy a bez salámu typu gothaj) jsou úplně ok ~;)
 jentak 
  • 

Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:30:22)
Aha - tak já jsem ještě nezažila šizené domácí chlebíčky. Ale mám ráda, když je v nabídce víc druhů.
Nicméně ani koupený mě neurazí, to zas ne.
Chci říct - mně by to bylo jedno, dobrá svačinka a přeju hodně štěstí a zdraví do dalších let a děkuju moc. Pokud by mi dotyčný prozradil, že to vyráběla manželka - tak ještě navíc pochválím výrobek a že je skvělý, že tomu věnovala energii a čas.
 susu. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:32:55)
Oni to adi jako šizené chlebíčky nechápu. Já ano, vzhledem k tomu, jak je dělám já.~d~
 susu. 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 10:44:51)
To není až tak problém, já kupuju taky nakrájenou veku, nebo si ji i krájím sama, ale ten šikmý řez mi stejně moc nejde, ale holt jsem zvyklá obkládat víc nebo dát silnou vrstvu pomazánky, mně to tak chutná. Možná si zase oni zoufají u nás, že jsou všechny chlebíčky moc přecpané a co na to jejich žlučníky.
Zvyklosti jsou různé, já si u nich moc nepochutnám, ale lepší nějaký chlebíček než žádný.
 Hadice a hadi 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:18:07)
My jsme taková prasácká rodina. Chlebicky máme rádi. Dělavám pod ně domácí vlašák, spis se podoba bram.salatu, je hutný a pak cesnekovou pomazánky /zcela primitivni a výborná- nastrouhat tvrdý sýr, cesnek, spojit majonezou, já dávám napůl s jogurtem/.
 Merylin5 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 9:34:31)
S vlašákem moc ne, přijde mi to zbytečně "hospodský".

Děláme výbornou pomazánku máslo, tavený sýr, česnek, trochu soli.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 12:40:52)
Já mám nejradši jednohubky, to je dá ochutnat víc druhů, chlebíček mě většinou nacpe. Záleží pro kolik osob to potřebuješ.
 Ropucha + 2 


Re: Obložené chlebíčky 

(20.2.2015 15:51:49)
Nejím vlašský salát a nejím ani většinu pomazánek.
Klasické chlebíčky jím jen namazané čistým máslem a velmi střídmě obložené.
Ale co tak celý život pozoruji, jsem výjimka, většina lidí má saláty a chlebíčky ráda.


Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.