Půlka psa |
|
(18.10.2019 13:23:25) Rostou nám neloupatelné máslové dýně. Za velkého úsilí rozkrojím, včetně slupky upeču, vydlabu, uvařím polívku, počkám až vychladne, rozmixuju, ohřeju. Vopruz to je. Zlatá hrachovka, ale hrášek naneštěstí od dýně negeneruje přebytky, které se musí zpracovávat.
|
Stáňa * |
|
(18.10.2019 13:29:44) Půlko, tu dýni používáte i na něco jiného nebo jen na polévku?
Mě zatím oslovila pouze polévka (tu miluju) a kvůli ní jsem před pár lety začala pěstovat hokaido, žádnou jinou.
|
|
Půlka psa |
|
(18.10.2019 13:43:31) Když se dobře okoření, nasucho upeče v troubě a pokape oliváčem, tak chutná skoro jak chipsy. Jinak kromě polívky taky nevím, co s ní. Máme teď v kuchyni aspoň deset dýní (a min dvacet patisonů, které mě taky přivádí k zoufalství).
MM vždycky zasadí jednu sazeničku dýně, ta zahubí všechno kolem a vyplodí mraky dýní. Tak se manžel rozhodne, že dýni už nikdy a na jaře se opakuje situace s jednou sazeničkou.
|
Koníček mořský |
|
(18.10.2019 13:49:25) Já si občas koupím Trettersky. Ale ty jsou z řepy, celeru nebo pastiňáku. Z dýně ne. Taky jsem jim musela přijít na chuť. Ale přišla.
Patizon jsem tuhle dostala. Byl hezkej. Ale tak strašně tvrdej, že ho muž musel jít rozseknout sekerou. A to bylo tak všechno, co jsme s ním udělali.
Já si nerada komplikuju život. I v kuchyni. Život má být vyváženej. I v kuchyni. Když je něco opruz, tak se tomu nevěnuju. Stačí, že musim chodit do práce.
|
|
libik |
|
(18.10.2019 13:53:54) Tak, kdo se chce vytáhnout, může občas udělat dýňový dort se slaným karamelem, to dělám zrovna podle Kluci v akci a je to velmi efektní.
No ale nedá se to vícekrát než 2x za sezonu (pokud jedno z toho jsou narozeniny)
|
|
Stáňa * |
|
(18.10.2019 20:17:56) "dobře okoření", to je přesně to, co u pečené dýně nemůžu trefit.
|
Půlka psa |
|
(18.10.2019 20:19:38) Ohledně dýně věřím na adžiku a chilli, ale lidi jsou různí. Když nevíš co by, tak tam vraz adžiku.
|
|
K_at |
|
(18.10.2019 20:22:55) Stano, za me u pecene dyne - dulezity je dip, do ktery namacis po upeceni.
|
Stáňa * |
|
(18.10.2019 20:43:52) Kat, ten dip na dýni děláš jak?
Mně přijde, že pečením dýně hrozně zesládne, a to tak, že pro mě až moc.
|
K_at |
|
(18.10.2019 20:49:06) Stano, uplne jednoduse. My mame radi proste kysanou smetanu/tvaroh osolenu. Staci takhle jednoduse. Pripadne cesnek. Prave ta sladka dyne a slany dip mi chutna. Kombinace libovolne, jen kysanka, nebo s tvarohem. Tvaroh s jogurtem.... mozna by byl dobry treba i s nivou, nebo posypana parmazanem? Proste slana chut+sladka dyne.
|
|
|
|
|
|
|