| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Římský hrnec

 Celkem 7 názorů.
 Stáňa * 


Téma: Římský hrnec 

(2.2.2024 10:25:08)
Zdědila jsem římský hrnec. Předchozí majitelka v něm nikdy nevařila, takže jsem z něj nic neochutnala.

Máte ho někdo, má smysl v něm péct, jsou jídla z něm chuťově výrazně lepší než z běžného pekáče?
Kuchyň není tak velká, abych tam mohla mít uložené věci, které nepoužívám. Navíc je docela těžký.
Díky

https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=%C5%99%C3%ADmsk%C3%BD+hrnec
 Begonie 


Re: Římský hrnec 

(2.2.2024 10:38:58)
Mela jsem ho doma a nikdy nepouzila. Tak jsem ho odvezla na chatu a tam v nem pecu furt. Pouzivam ho jako kazdy jiny hrnec a zadnou lepsi chut nebo vlastnosti jsem nezpozorovala. Proste hrnec ~b~
 Stáňa * 


Re: Římský hrnec 

(2.2.2024 10:52:03)
díky, to jsem tak nějak tušila.
Možná znalec by ocenil jeho speciální vlastnosti :)
 Balbína 


Re: Římský hrnec 

(2.2.2024 13:18:03)
Máme. Teď už používáme zřídka. Ale není špatné. Maso je pěkně šťavnaté.
Před vařením je potřeba hrnec i s poklicí nechat ponořené ve vodě (asi půl hodiny nebo méně?), aby nasálo vodu. Ta se pak při pečení odpařuje. Pekli jsme třeba kuře.
Nesmí se používat jar a jiné mycí prostředky, aby se právě nedostalo do pórů hrnce.
Určitě na webu budou recepty pro římský hrnec.
 Kaipa 


Re: Římský hrnec 

(2.2.2024 13:38:35)
Tak hlavní benefit římského hrnce je to, že se v něm peče bez tuku, ne? Takže jídlo je dietní.
 Yuki 00,03,07 


Re: Římský hrnec 

(2.2.2024 16:50:14)
Římský hrnec je můj nejoblíbenější kus nádobí, používám ho víc než dvacet let, samozřejmě ne ten první, ono to nevydrží úplně všechno, takže mám už asi čtvrtý. Není každý stejně dobrý, mně nejvíc vyhovuje, když má glazovaný dolní díl, pak mám taky požadavky na to, jak se bere horní díl, aby měl nějaká ucha, ale to je detail

použití: před použitím namočit na dvacet minut do vlažné vody, dává se to nejnižšího patra trouby, do studené trouby, nesmí se s ním prudce položit nebo ho ochladit, je to hlína a ne kov

vůbec nepoužívám tuk, nepodlívám, prostě tam dám okořeněné maso, popřípadě pod maso ještě brambory nebo zelí, zavřu, strčím do trouby,a pak záleží na mase, hovězí krk na hříbkách nechám třeba při 150-180 dvě hodiny, potom přidá teplotu a dopeču, gurmáni se olizují až za ušima a nevěřícně se ptají, jestli to fakt byl krk
kuře nepotřebuje tak dlouho, ale taky ho dělám tímto postupem
ono se to nejdřív dusí az pak peče,

když je potřeba, dám do římana brambory a maso, zapnu troubu na požadovanou konečnou teplotu, pokud je to malý množství a jemný maso, tak nechám rozehřát troubu, pak ji vypnu a jdu na hodinu ven, nebo třeba ještě chvilku doma vydržím před vypnutím, pokud je to tužší maso,
dělala jsem to tak, když byli kluci malí, oběd do hrnce, do trouby, zapnout, než jsme se vypravili, trouba se rozehřála, pak jsem ji vypla a šli jsme ven, vrátili jsme se k hotovýmu obědu

když se mi rozbil ten minulý hrnec, všem chyběl, nechali jsme si ho poslat z Německa, tady se nedal sehnat

 Stáňa * 


Re: Římský hrnec 

(2.2.2024 18:21:31)
Možná mu dám šanci 😀

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.