Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(19.9.2024 14:06:47) Protože vánoce se blíží (95 dní) , vyrukovala na mne dcera s tím, že je nejvyšší čas přemýšlet o dárcích. Teda ona je ten typ, co se na všechno chystá předem, já bych si vzpomněla nejdřív po Mikuláši a to kdo ví, jestli A vymysleli jsme, že tety, tchýně (i její potenciální), švagrové a spol. podělíme skleničkovými dárky - uděláme krémový likér, pro nezletilou skorošvagrovou instantní koláč (vrstvená sklenice ze suchých ingrediencí) a taky nakládaný sýr. Dřív jsem ho dělávala, ale už nějakou dobu ne a úplně jsem zapomněla, jak na to Jako jasně, na netu je spousta receptů, ale spíš by mě zajímalo, jestli máte nějaké osvědčené tipy, triky, vylepšení. Jediné, co si pamatuju, že jsem pekla papriky v troubě a dávala je k sýru pečené a ne syrové. Ale jinak mám úplně vymeteno. A protože cvičení dělá mistra, chystám se nějaké pokusy spáchat v nejbližší době, hodláme experimentovat i s druhy sýrů, aktuální žhavý adept jsou syrečkohermelínky z lidlu, ty už máme koupené Takže prosím o triky, tipy na sýry i další plnidla, ideálně pro lidi, co nemusí moc pálivé věci (očividně nás není moc, ve všech receptech se předhánějí především v množství různých chilli papriček a jalapeño ). Jo a beru i tipy na různé způsoby ochucení oleje - mám pocit, že někdy jsem ho zahřívala s kořením, ale nevím, jestli zrovna na nakládané sýry Za všechny nápady a zkušenosti předem děkuji
|
holkamodroočka |
|
(19.9.2024 14:20:51) Háckuji se. A co je prosím syrečkohermelínky? Oficiální jméno je jaké?
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(19.9.2024 14:34:13)
mini tvarůžky - jsou jemnější než syrečky, moc nesmrdí a mají bílou plíseň na povrchu (ty jedny) jako hermelín a jsou prostě výborné a taky roztomilé a budou velmi dekorativně vyhlížet
(obrázek je ilustrační, nějaká stará akce, cena je teď 34,90 )
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(19.9.2024 14:39:06) To je hezký nápad, jsou fakt roztomilé. Co ještě dáš za sýr? Určitě byvh dala nivu a balkán.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(19.9.2024 14:45:37) jj mám v plánu ještě nivu, balkán, liptovské guločky, korbáčiky, uzené pareničky (malé)... mezi sebou moc míchat nechci, ale do některých určitě přidáme i klasický tvrdý eidam vykrájený vykrajovačkami...
|
|
Rodinová |
|
(19.9.2024 14:47:19) S nivou bych byla opatrna, pri delsim nalozeni se pak dost tahne Ja nakladala nejake tvrde typu gouda, hermelinoidni a syrecky myslim. Balkan asi neni spatny napad. Pridavam feferonky
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(19.9.2024 14:58:08) A co romadúr nebo mozarela? A olej olivový neno slunečnicový? Asi to taky zkusím, dostala jsem na to chuť. Ještě nikdy jsem to nezkoušela.
|
|
|
|
|
|
kosatka2 |
|
(19.9.2024 15:11:55) moje postřehy:
- zábavný je červený pepř - snítky rozmarýny na vůni a vypadají trochu vánočně i by mi tam ladil tymián - děláme to až těsně před Vánoci, aby to někomu dlouho neleželo a "neobživlo" - spíše krájíme na menší části, líp se to pak servíruje - ještě jsme úplně nevyladili, jak s cibulí - obvykle ji máme "pozadu" v rozležení oproti hermelínům
|
|
Fern |
|
(19.9.2024 16:49:53) A co takhle utopenci? Fakt jsou vsichni potencionalni obdarovani "syrovi"?
|
|
bono |
|
(20.9.2024 6:22:34) sýry nezalévám jen olejem, ale dávám 1/3 pivo, 1/3 láku (ideálně ze zavařených paprik) a 1/3 oleje. Nechává se zaležet jen cca 4 dny, takže expirace je kratší.
|
|
apo-lena |
|
(20.9.2024 6:53:33) Našla jsem k tomu starou diskuzi. https://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep_tree.asp
|
|
|