Protože vánoce se blíží (95 dní)
, vyrukovala na mne dcera s tím, že je nejvyšší čas přemýšlet o dárcích. Teda ona je ten typ, co se na všechno chystá předem, já bych si vzpomněla nejdřív po Mikuláši a to kdo ví, jestli
A vymysleli jsme, že tety, tchýně (i její potenciální), švagrové a spol. podělíme skleničkovými dárky - uděláme krémový likér, pro nezletilou skorošvagrovou instantní koláč (vrstvená sklenice ze suchých ingrediencí) a taky nakládaný sýr. Dřív jsem ho dělávala, ale už nějakou dobu ne a úplně jsem zapomněla, jak na to
Jako jasně, na netu je spousta receptů, ale spíš by mě zajímalo, jestli máte nějaké osvědčené tipy, triky, vylepšení. Jediné, co si pamatuju, že jsem pekla papriky v troubě a dávala je k sýru pečené a ne syrové. Ale jinak mám úplně vymeteno. A protože cvičení dělá mistra, chystám se nějaké pokusy spáchat v nejbližší době, hodláme experimentovat i s druhy sýrů, aktuální žhavý adept jsou syrečkohermelínky z lidlu, ty už máme koupené
Takže prosím o triky, tipy na sýry i další plnidla, ideálně pro lidi, co nemusí moc pálivé věci (očividně nás není moc, ve všech receptech se předhánějí především v množství různých chilli papriček a jalapeño
).
Jo a beru i tipy na různé způsoby ochucení oleje - mám pocit, že někdy jsem ho zahřívala s kořením, ale nevím, jestli zrovna na nakládané sýry
Za všechny nápady a zkušenosti předem děkuji