22.5.2009 12:50:45 Li.
Re: salmonela - co jíst?
Junior chytil salmonelu v Tunisu. Arabský doktor tvrdil, že je to jen průjem, který tam děti občas chytnou a léčil ho vlastně jen smektou. Za 3 dny jsme letěli domů a z letiště rovnou k pediatričce, která udělala výtěry a diagnoza byla tu. Počítám-li i ty 4 dny v Tunisu, tak syn měl průjem asi 10-14 dní. Ač držel hodně přísnou dietu, černé uhlí jsem do něho rvala celou tu dobu nemoci několikrát za den (co dostal za léky od dr. si už nepamatuju), skoro 2 měsíce měl stolici zelenou, smradlavou a častější.
Bylo mu 5, vážil cca 19 kg a zhubnul na necelých 16. Je dost vysoký, takže vypadal jako dítě z koncentračního tábora. Byl taky hodně dehydrovaný, protože to, co se mi podařilo do něho nalít, tak vzápětí vyzvracel. Mám špatné zkušenosti s hospitalizací (syn byl 2x v nemocnici a vždy to byl boj s nevstřícným personálem), tak jsem se domluvila s doktorkou, že ho zkusím z toho dostat doma. Pediatrička za námi prvních 14 dní chodila každý den a kontrolovala, jak na tom junior je, jestli se to nehorší a není hospitalizace bezpodmíněčně nutná. Bylo to hrozné nejen pro něho, ale i pro mě. Když jsem se na něho koukala, jak bezvládně leží, je kost a kůže, tak se mi chtělo pořád brečet, což jsem před synem potlačovala.
Jak říkám, přeju pevné nervy a doufám, že to nebudete mít tak hrozné, jako my. U syna to asi hodně zhoršila laxnost arabských doktorů.
Odpovědět