2 LŽ oleje
3/4 šálku nakrájené cibule
1 1/2 šálku nastrouhané kořenové zeleniny
3 bobkové listy
1/2 nakrájeného citronu bez kůry
1 1/2 LŽ přírodního cukru
1 plná lž. hořčice
4 LŽ polohrubé mouky
5 šálků sójového nápoje
1 lž soli
1 lž solčanky
1/4 lž mletého nového koření
rostlinné máslo
já dávám pro lepší chuť občas i masox, ale pak pozor ať nepřesolíš
Na oleji osmažíme cibuli, přidej zeleninu, společně dus, pak přidej bobkový list, citrón, cukr, hořčici a dále smaž.
Zasyp moukou, zamíchej a ještě chvíli smaž.
Zalij studeným sójovým nápojem, rozšlehej a za občasného míchání převař.
Dochuť solí, solčankou a novým kořením (do omáčky dej vařit 2 kostky tofu natural asi na 15 minut, až omáčka zhoustne na požadovanou hustotu). Tofu pak vyjmi a nech vychladit. Omáčku rozmixuj.
Nařež na plátky, pokapej sójovou omáčkou, potři olejem a polož na vymaštěný plech (dávám na pečící papír). Peč ve středně vyhřát troubě asi 15 minut tak, aby se nevysušily okraje.
Hotové tofu polij příslušnou omáčkou.
Podáváme s knedlíkem, plátkem citronu, brusinkami a třeba i kopečkem ušlehané smetany a dobrou chuť