Re: Svatební hostina - platili jste navíc k útratě nějaký nájem a servis?
Pronájem jsme platili, ale rozhodně ne tak vysokou částku - šlo o poměrně malou restauraci, kterou jsme měli celou pro sebe v domluvených hodinách a apltili jsme pronájem tuším 1000Kč.
Servis v žádném případě - servis je totiž započtený v ceně pokrmu! V běžných restauracích se cena pokrmu skládá třeba zhruba 30% cena surovin, 15% technické náklady, 30% personální náklady včetně servisu a zbytek zisk. Ty podíly se samozřejmě mohou lišit podle lokality a typu restaurace, ale servis je v tom VŽDY! započtený, to je podstatou restauračních kalkulací, být to v tom prostě musí, plat personálu je položka, kterou provozovatel musí započítávat.
Možná na vás zkoušejí náhradu ušlého spropitného
Což je ovšem naprosto nenároková položka, mimoto byste jim jistě nějaké spropitné dali i takhle, že - my jsme na svatbě dali v celkové platbě standardní spropitné cca 10%.
Odpovědět