10.12.2011 14:40:36 Hr.ouda
Kulturní rozdíly v namáčení čočky
Nějakým přehmatem se mi stalo, že jsem koupila od Vitany asi předvařenou čočku. Nemám s tím zkušenosti, koukám na návod, je tu česky a slovensky. Krok kda zní:
- Namočíme na 30 minut do studené vody
a ve slonevské variantě hned po tím
- Namočíme na 1 hodinu do studenej vody.
Se tu svíjím v nejistotě. Normálně se čočka máčí přes noc, takže bych ji nechala namočenou raději tu hodinu, ale nedopustím se tím národní zrady?
(jiank jsem si častěji všimla, že se české a slovenské návody občas liší, např. na barvě na vlasy také byla trochu jiná doba aplikace ve slovenském návodu a v českém, ted nevím, který z nich doporučoval o 5 minut méně, ale to jsem si říkala, že možná souvisí s nejakými rozdílnými zdravotnickými regulemi na používání takových chemikálií na tělo, ale u čočky mne rozumné vysvětlení nenapadá a nenapadá)
Odpovědět