30.12.2011 23:04:14 maximin
Re: Dort Pavlova
Cau, delam ho dost casto. Prijde mi to jako jeden z jednodussich dortu

150ml bilku
220g cukru
2 rovne polevkove lzice skrobu
2 cajove lzicky octa
Na zacatku cele pripravy zapnu troubu, horkovzduch na 150C.
Bilky se spetickou soli sleham, az jsou uplne tuhe a jakoby se snih "trha", za staleho slehani (pomale slehani) po lzicich pridavam cukr a stale sleham, sleham, sleham, sleham urcite 15-20min. Kdyz je snih uplne tuhy a hladky, tak prisleham skrob a potom uz jen sterkou vmicham (prekladam) ocet.
Testo dam na plech (nepouzivam pecici papir, nevymazavam, nevysypavam), lehce se rozjede, ale fakt jen trochu, tak at mas po okraji trosku mista. Troubu stahnu na 120C a vlozim plech. Po 80ti minutach troubu vypnu a necham uplne vychladnout troubu i Pavlova. Idealni pect vecer, do rana nechat chladnout.
Je presne, na povrchu krupavy, uvnitr meky a "vlacny". Zustane krasne bily, neni nahnedly.
Delala jsem i variantu se lzici skorice v testu a navrch sem davala slehacku a jablecne "pyre", muzu vrele doporucit, takova nezvykla zimni varianta.
Odpovědět