Re: Dámy, Cimbur, Angreště,
To je na mě, co jím?
Jím leccos - oleje od olivového přes slunečnicový, z hroznových jader, ořechový, kokosový...až třeba teď ten zavinutkový, pistáciový..no prostě různě.
Jím máslo.
A škvařím si sádlo, jak vepřové, tak kachní a husí, používám i kuřecí tuk...
Když porcuju drůbež, tak okrájím všechne viditelný tuk, který vidím, a v mikrovlnce vyškvařím (to teda dělám hlavně proto, že nemám ráda, když při pečení pustí drůbež moc tuku, nechutná mi to). A taky posbírám vždycky tuk z vývaru a pak ho používám na vaření...
A používám třeba do pečiva hodně ořechů, lteré zastanou tu tukovou složku..)třeba dneska jsem upekla koláč čistě jen z mandlové mouky a dala jsem do toho jen štípek másla kvůli vůni..)
tak nějak.
Odpovědět