9.10.2020 14:52:04 Monika
Re: Špinavé nádobí
Vločko, na to fakt žádný jiný fígl není, než že to nádobí, co se ušpiní, musí někdo umýt. Jestli po každém jídle zvlášť nebo až večer obří horu najednou, to už je asi na zvážení každého (mně by se tedy nádobí z celého dne ani na linku nebo jinam do kuchyně nevešlo, leda bychom ho odkládali do vany, takže u nás by se muselo mýt víckrát denně - i myčka o víkendu jede často 2x) Pak se taky ještě můžeš snažit, aby bylo nádobí co nejmíň, ale to jsou spíš takové "eklové" taktiky. Např. můj muž se často snaží dát si jídlo na talíř už po někom, "aby se ušetřilo nádobí", s čímž mě tedy akorát tak rozčiluje, když si toho všimnu. Jinak tedy klasická "úspora nádobí" je jíst hlavní jídlo z talíře po polévce (který se buď vypláchne nebo taky ne), každá osoba používá celý den 1 hrnek nebo skleničku na všechny nápoje atd., případně tedy nemusíš vařit teplé večeře, aby se neušpinily hrnce, ale tohle já třeba za řešení nepovažuju.
Odpovědět