Čím myjete ovoce?
Při přípravě na hodinu, kdy jsem si dělala průzkum na netu, kde všude najdeme slovo "organický" jsem narazila i na výrobek, u kterého je mimo jiné napsáno:
"XY na mytí ovoce a zeleniny je velmi jemný přípravek a vůbec neovlivňuje chuť mytého ovoce ani zeleniny. Tímto produktem umyjete potraviny bezpečněji nežli přípravkem na ruční mytí nádobí, jelikož XY je vyroben výhradně z přírodních látek.
Před použitím protřepat, jednoduše nastříkejte na ovoce nebo zeleninu lehce napěňte, pokud je to možné (toto je vhodné například u citrusů a jablek) nechte působit cca 20 – 30 vteřin smyjte vlažnou nebo studenou vodou při mytí listové zeleniny je možné prostředek rozředit v lázni s vodou, poté důkladně opláchnout"
Zůstala jsem na to nevěřícně koukat. Nikdy by mě nenapadlo mýt ovoce nebo zeleninu prostředkem na nádobí. Vždycky jsem ji myla jen tekoucí vodou, citrusy tedy v teplé vodě, pokud jsem potřebovala kůru použít. Dělají to tak všichni v rodině naší i manželově. Zatím nikdo bídně nezhynul na otravu pesticidy. Manželova babička zemřela ve věku 94 let, moje je v 86 ještě dost čupr.
Opravdu jsme tak nekultivovaní? Vážné i nevážné komentáře sem
Odpovědět