30.5.2024 15:14:12 Čumča.
Re: Dobrá káva
mě nabídka turecké kávy opravdu míjí, všude mají kávovary - jinak jsem ale k českému turkovi našla toto:
"Lidé připravují turka většinou tak, že jakmile se voda začne vařit, ihned kávu v hrnku zalijí. A to je jednou z chyb u turka. Horkou vodou by se neměla zalévat káva a ani ne čaj. Je dobré ji nechat chvíli vychladnout například na 96 stupňů. Pokud zalejete kávu vařící vodou, zničíte veškerou chuť, kterou by mohla mít.
Další chybou je, že se kávový lógr na dně hrnku nechá louhovat nesmyslně dlouho. Káva by se měla louhovat maximálně čtyři minuty. Pokud necháte kávou louhovat v horké vodě déle, začnou se uvolňovat látky, které nejsou prospěšné našemu trávení. Uvolňují se také karcinogeny a přebytečný kofein."
Odpovědět