8.3.2025 21:21:50 Len
Re: Čaga - máte zkušenosti?
Knedli, bez mouky ne, ja pecu s celymi zrny, ale zitny, podle Maskrtnice, tu zitnou mouku si na nej melu sama. Celoseminkovy nevim, to mozna nekdo s problemem s lepkem bude vedet.
Zelnaky: kilo zeli bez stavy, tu si nech na pripadne rozredeni testa, vejce jedno az dve, podle velikosti, alespon dve lzice sadla, 750g hl. mouky, to je hodne orientacni, proste podle oka a savosti zeli, podle slanosti zeli muzes pridat sul, kmin. Smichat, vytvorit mirne lepive testo a rozvalet na tvar plechu na tenkou placku, plech pomazat olejem, vlozit placku, rozrezat na ctverce/obdelniky radylkem a i navrch potrit olejem. Pecu zhruba na 200 do zruzoveni okraju. Z tehle davky mi vyjde asi pet velkych plechu.
Odpovědět