| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ploché nohy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 917  [Dalších 757 >>]
neznámá 91073
18.8.2015 13:01:52
Já taky vím, že nejspíš nějakou diagnozu dostane, vlastně je na tom v mluvení hůř než byl v jeho letech sourozenec s dysfázií.
Navíc má i jiné odlišnosti od normálních dětí, ale nevím jak s ním pracovat, dle mého laického odhadu na tom je přibližně jako roční děti (tzn chodí, mluví pár citoslovců, nosí plíny, baví ho hračky pro tuto věkovou kategorii, nejí je živ téměř jen mlíkem v lahvičce). Nevím jak se dá pracovat s takovým dítětem, jak psycholožky tak dětská lékařka vidí, že je něco špatně, ale radí ještě pár měsíců až rok počkat a pak se uvidí.

Nejvíc mě u všech dětí vytáčela rada "tak si s ním čti, říkej mu básničky, on se chytne". To určitě, nikdy se nechytli, ba naopak je to nezajímalo.
TaJ 81121
18.8.2015 12:53:04
Tuten - já taky dneska zpětně vidím, že on byl prostě už od mimina jiný....jasně, každé dítě je nějaké, on on byl prostě tak divně jiný....no ale dopadli jsme nakonec ještě celkem dobře, spousta dětí je na tom hůř....
TaJ 81121
18.8.2015 12:33:50
Neznámá, ale takové rodiny jsou, zrovna Tutenstein má dvě dítka s dysfázií... jsou i takové které mají třeba i 3 děti podobně postižené, takže já bych to nezlehčovala a nenechala se uchlácholit....my jsme šli na logopedii těsně po 3.roce, do 3,5 nám logopedka dala nějaké rady, jak tu řeč podpořit a vyčkávali jsme, jestli to bude jen opožděný vývoj řeči, nebo dysfázie apod...vzhledem k tomu, že za půl roku! přidal jen 4 nová slova a celkově ten vývoj řeči byl nestandartní, tak bylo brzy celkem jasné, že to dysfázie je...prošli jsme foniatrii, ORL, neurologii a psycholožku a začali s tím intenzivně pracovat... dneska je mu 7,5 a mluví už téměř normálně:-)
neznámá 91073
18.8.2015 12:16:43
D.D step taky dětem kupuji a ortoped je chválí, navíc jsou i vzhledově hezké, akorát jak píšeš o číslo menší a některé až moc úzké.
margotka78 alias shit-roller 108560
18.8.2015 10:05:43
já jsem taky od Pardubic.
Nám to pomohlo. Naopak v ortopedovi ty šance moc nevidím, sama jsem si prošla ultraplochými nohami a nic mi nepomohlo. Ani ty jejich vložky za 2 tis..( tehdá..).
To vtáčení špiček řeší tato klinika reflexní terapií.
Nám to pomohlo.
Po 2 letech řekl doktor, že si holku měl natočit na video, jak chodila když začala a jak chodí teď.~;)
Kopřiva Dvoudomá 34182
18.8.2015 9:27:43
Teda to vyznělo blbě - maďarské, ALE krásně zpracované ~;)
Myslela jsem tím, že to není nijak vyhlášená značka, ale že jsou prostě prima.

Omlouvám se všem maďarským obuvníkům ~x~
Kopřiva Dvoudomá 34182
18.8.2015 9:26:52
Jen připisuju, že jsem mimořádně dobrou zkušenost udělala s botami D.D.step.
Jsou (snad) maďarské, ale krásně zpracované, lehké, měkké na úrovni superfitek, jdou nejen ohnout, ale i zkroutit (u žirafkových botiček věc nevídaná), mají krásně udělanou a vyjímatelnou vnitřní stélku a jsou o dost levnější. A taky se dělají i z hladké usně, nejen z té broušené štípenky, která je všude okolo a která se hrozně špiní.

Doporučuju koupit spíš větší číslo, mám dojem, že se šijou trošičku menší.

(Kupovala jsem je na skippy-detskaobuv.cz, mají tam přeměřené stélky u každého modelu a jsou neskutečně ochotní.)

Provize mi nedávaj :-)
arsiela, 59672
18.8.2015 8:44:44
Mikito předně zdravím,jak se máte,často si na tebe vzpomenu,jak zvládáš.Osobně bych volila ad boty takovej střed a šla do santéček.Ve zdravotkách na 17.listopadu nebo na Palacha maj slušnej výběr.Je blbý,že je potřebuješ hned než bude kluky vidět ortoped.Asi bych vzala nepatrně volnější,kuli vložkám.Mě radila ta prodavačka v zdrav.potřebách na 17.listopadu, nebejt jí tak vhodný boty nemáme dodneška.
Eecta 37365
18.8.2015 0:46:32
Já netvrdím, že jsou všechny děti na světě stejné a stejně zvládatelné, taky mám každé jiné a každé má svá specifika.

V rámci jejich věku, povah, zájmů, povinností a podobně je nechávám celkem dělat, co je baví, ale jsou věci, přes které vlak nejede. Třeba aby šel každý jinam. To už jak se naučí chodit, chodí s námi nebo je mu zabráněno v chůzi.
Eecta 37365
18.8.2015 0:30:47
No já nevím, nemá třeba Tutenstein dvě děti s dys poruchami?

Jinak já zpětně lituji toho, že jsem se nechala uchlácholit, až ve třech nás poslali na foniatrii a i tam mi dr říkal, že mu to připadá, že syn prostě nechce, nemá potřebu mluvit. Až následně logopedka mě navedla na cestu, jak se synem denně hodinu pracovat, aby se to trochu pohnulo. Trvalo další dva měsíce, než přidal slovo. Pak to bylo slovo týdně a já zoufale říkala manželovi, že jestli budu muset syna naučit všechna slova takhle po týdnech, tak to máme do smrti. A pak se to najednou rozjelo, učila jsem ho vždycky slova, která měla první slabiku stejnou, jako slovo, co už znal, tak nabyl jistotu a rozkecal se. Teď už jen ladíme výslovnost.

Do těch 3 let říkal máma, bába, táta, hau (pes), mau (kočka) a váva (vše ostatní).
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 917  [Dalších 757 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.