Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
KoproFka | 76193 |
18.8.2015 0:30:13
Eecto,skoda ze jsme se neznali pred 8,5 lety, bych ti pujcila juniora, aby sis to uzila.... to byla fakt neriditelna strela a ver tomu nebo ne, výchovou to nebylo! !
Tohle je jedna z neprenositelnych veci, rekla bych... Vim to proto, ze mrnavka je NAPROSTO JINY DITE UPLNE VE VSEM, nez jeji vlastni bracha !! Jsem porad, fakt jako kazdy den, u vytrzeni z toho, ze staci jednou rict a ona poslouchá a akceptuje, od te doby co chodi, chodi v pohode za rucicku nebo u kocarku. Kdyz na ni zavolam stuj, zastaví se...neutika... na pískovišti sedi na pisku a hraje si s bábovkama... je ji 2a4mes a kdyz něco chce, tak se pta, treba : Mužu udelat haci?? Muzu udelat miminku mala??? Muzu kyticku utrhnout??? Jo, taky ma občas sve chvilky, ale to je tak slaby odvarek od brachy, ze to v podstate ani nevnimam jak neco stresoveho, jde strasne rychle uklidnit... jo a to nejdůležitější- od mslinka dobre ji, ochutnava, krasne spi ... prostě vsechno, co jeji bracha nedělal, to ona zvlada jakoby mimochodem.. zato neumi jako on abecedu a cisla ( umel od 18-ti mes), v jejím aktualnim veku uz umel barvy, dopravni znacky a znacky aut... mluvil krasne v dlouhych souvetich... ... Proste vychovou to vzdy fakt není. .. |
Mikita.miki | 141149 |
18.8.2015 0:19:10
mončo, tady mi přijde, že to funguje tak nějak... jinak. samé sluníčkové maminky s roztomilými dětmi. na místním hřišti už nás fakt znaj i úplně cizí lidi. nedávno jsem pomáhala jednomu nazout botku a druhý vzal roha. dokonale. našli ho sousedi, jak se houpe za zídkou schodů ke vchodu, nohu šprajclou do zábradlí, visel hlavou dolů, blboun jeden. trvalo to asi 5 minut lítání kolem všech paneláků, hrůzou sem už jen fňukala... děs. jedna maminka s 3letou holčičkou si dělá srandu, že ta její se od kluků učí kam až se dá utýct, vylízt, snad i podhrabat se starším, který byl relativně normální kluk, co se vztekal, občas zdrhal, ale po nějakém čase práce na ,,problému,, se to dalo vyřešit přišli tyhle satanáši, každej z nich vydá za dost sám a dohromady.... oni vědí co a jak, jsou si vědomi, že jim to stejně neprojde, ale zkouší to vždy. každý den. já zkoušela pekařovou, r+r, přednášky od psycholožky.... nakonec vlastně uplatním asi nejlíp ve výchově rum - dám si pár frťanů a budu to vidět hnedka v jiným světle a nebudu se s tou výchovou tak nervovat.
ohledně jiných lidí - netroufaj si na ně - netroufaj si na ně cvičitelky, rodina, kamarádi |
Mikita.miki | 141149 |
18.8.2015 0:07:30
margotko, takže myslíš, že s tím vtáčením špiček spíš k neurologovi? jsem z pardubic, nakonec jsem tak jako tak objednaná do malýho města u našich, protože potřebuju mamku, aby zatímco se budu věnovat jednomu, druhej nezbořil ordinaci a navíc tady jsou takový slaký ,,dárečci,, ortopedi, že mi to za ty nervy nestálo, ale případně ještě zvážím neurologa.
|
KoproFka | 76193 |
18.8.2015 0:06:11
Moje rec.... kocar miluju, pac odmitam byti soumarem... navic, ja s sebou vzdycky taham vsecko,pokud jde o deti... navic málokdy vyrazime ven jen na hodku, spis je to vzdycky na pul dne:))......
Zrovinka nedavno jsem si rikala, ze se vubec netesim, az kocar mit uz nebudu...ale to nehrozi driv, nez pujdu do prace, coz je za rok... |
neznámá | 91073 |
17.8.2015 23:58:55
Já to teď řeším s 2,5 letým. Jak psycholožka v poradně, tak v logo centru uznaly, že je možné, že tam něco bude, ale teď má ještě čas, řeší se až po třetím roce. Já se právě uklidňuju, že rozumí, ale když pominu miminkovský citoslovce, tak říká na akorát TÁTA (táta jsem i já, máma ještě nevyslovil), NE a NECHCI.
Uklidňuje mě, že ani jedna z našich psycholožek nezná případ, kde by v rodině byly dvě dys děti nebo děti s jinou poruchou. |
Mikita.miki | 141149 |
17.8.2015 23:55:11
a co jsi dělala, když jsi byla objednaná k doktorovi, vyšla jsi v klidu s předstihem, jedno dítě si sedlo do kaluže a bylo durch mokrý a druhý skákalo do silnice, nebo v amoku flákalo hlavou o dlaždice, protože jsi mu právě velmi klidně a asertivně vysvětlila, že půjdete támhle a ne kam chce on.... mě bez kočáru nezbývá, než je oba popadnout jak balíky na poště a se slzou v oku vzpomínat na těch několik sad náhradního oblečení, na který už sem bez kočáru neměla kapacitu, ale v kočáru je mám dole uložený. jdu 100...200...300.. atd metrů, řvoucí mě kope vzteky do zad, mokrý mě špiní od hora dolů a vzhledem k pozici, v jaký je, chytá amok už taky...
|
KoproFka | 76193 |
17.8.2015 23:47:11
....moje rec, stran tveho názoru na boty...
ja s malou chodim na cvico pro prcky, a cvicitelka je pres nohy a vubec pres drzeni tela atp. výborna, hodne nam tam vysvětluje jak deti spravne drzet treba pri chuzi ze schodů a jak moc je dulezite, aby deti behaly doma bez bačkor, idealne bosy nebo s proziskluzem, abysme jim udelali doma ruznorody nášlapný teren, aby ploska nohy a cele chodidlo mohlo dobre pracovat a posilovaly se všechny drobne svaly jak v plosce, tak kolem kotniku... Dobry jsou, podle mne, tyhle stránky: www.nohynaboso.cz Junior tedy mel kotnikove botky do cca 4 let, to jsem tohle vsechno nevedela. Nastesti ma nohy v pohode a navic on jako prcek nic moc neposedel, nicmene Mrnavka kotnickove boty jako takové, tedy s ultrapevnym opatkem, v podstate vubec nemela. Dneska je ji 2 a 4mes a na tuhle sezonu ma celkem troje boty - z ccc kozene polobotky na 2 suchace od Lasocky, pak platene kotnickove tenisky na piskoviste (lehoucke mekoucke ohebne také z ccc) a ze sportisima sandalky s krytou špičkou od Loap: http://www.sportisimo.cz/loap/lily/59107/ a spokojenost velika. Ono je vubec doceka kumšt na ni sehnat boty, pac ve dvou letech jsem ji kupovala velikost 2 + ma sirsi, zatím ještě buclatou nozku a bohuzel k tomu vsemu i po me vysoky nart, takže je vubec slava, když vubec nejake boty obuje... Ja bych asi, na miste zakladatelky, koupila nejake sportovní tenisky ve sportisimu, na tom se nemůže nic zkazit, nam ten dojem, navíc tam muze sehnat znackove boty za neuveritelnou cenu... |
Eecta | 37365 |
17.8.2015 23:39:27
Náš starší syn má taky disfázii, naštěstí rozumí dobře. Blbý to bylo v tom, že právě že rozumí, tak nás pořád každý chlácholil, že se rozmluví, je to kluk atd... Takže až po 3 roce jsme s ním začali doopravdy pracovat na řeči, u mladšího už to budeme víc hlídat a chlácholit se nedáme.
|
neznámá | 91073 |
17.8.2015 23:34:33
Rozumí, ale musím hodně zjednodušeně, žádný složitosti. A má svou hlavu, mele pouze NE a NECHCI, domluva zbytečná. Všechny moje děti byly takový, zlatý miminka a pekelný batolata. Naštěstí mám dost velký rozestupy mezi dětma a nemusím řešit tři prcky. Mít najednou tři malé děti, tak se zblázním, tahle mám jedináčky a mateřství si užívám.
Dysfázii má nakonec pouze jeden, ten skutečně nevnímal a nerozuměl, reagoval pouze na jasné povely, skoro jako pes. |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
17.8.2015 23:28:09
Další zázračný dítě, v roce a půl neposlouchal vůbec, zdaleka nemluvil a nijak pořádně nechodil, ale na odrážedle jezdil šílenou rychlostí.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.