Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Eecta | 37365 |
17.8.2015 22:52:16
No tak diskuze byla o tom, co jde nebo nejde dělat s dětmi, například hlídat 3 děti na koupališti. Tak píšu, že se to dá i se 4 vlastníma a 2 půjčenýma. A že když jsou děti od mala zvyklé nutnosti přizpůsobovat se rodině, všichni všem, tak to jde i bez újmy na duševním zdraví rodiče.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
17.8.2015 22:51:00
Prosím Tě, čemu říkáš ježek? Jestli se to nedozvím, asi neusnu
|
Eecta | 37365 |
17.8.2015 22:39:27
Jinak kočárek používám cca do 2 let, ale tak do 3 let dítěte jezdí s náma a dítě na laně na odrážedle (pak už i bez lana, když umí vyjet kopec). Kočárek je úžasný náklaďák, včetně toho odrážedla, když dítě potřebuje spát. Všechny věci a nákupy - straším manžela, že budu rodit děti až do důchodu, kdy vyfasuju takové to postrkovadlo na kolečkách s úložným prostorem - pak jsem ochotná vzdát se kočárku.
|
Eecta | 37365 |
17.8.2015 22:35:56
Neznám tvoje děti.
Ale třeba náš nejmladší je nejdivočejší ze všech a navíc tak trochu škodolibý záškodník, ještě mu není rok a půl. A taky to zmákl. Jeho starší brácha má dysfázii, makáme na tom každý den, zlepšuje se - a přesto když se mu nedaří vyjádřit přesně to, co chce, navzteká se a začne se chovat sebedestruktivně, ječet, válet se, mlátit se do hlavy a podobně... a taky to zmákl. Mladší holka se chce vyrovnat té starší, takže jde do všeho hlava nehlava a na nejstarší leze pomalu puberta. Je mi povahově hrozně podobná, což jí nutí k tomu, aby se mnou neustále o každý prd bojovala, kdo z koho - a taky jsme to zmákly. Přijde mi, že lidi hrozně řeší děti, místo co by děti byly běžnou součástí života a rodiny a prostě se od mala začlenily a jely v rodinné lajně. |
Eecta | 37365 |
17.8.2015 22:24:05
Není to zjednodušení, ani netvrdím, že je to jednoduché. Jenom to, co zakladatelka tvrdí že se nedá, tak se dá. A ani jsem se z toho nijak nepicla, je to prostě běžný život, jít s vlastníma dětma kamkoliv, jdou to přece děti, ne smečka Gremlinů.
Také máme každé dítě jiné, ale jsou 4 a musí se přizpůsobit zájmům celé rodiny + rovnoměrně se plány rodiny přizpůsobují potřebám jednotlivých dětí dle věku i pohlaví. Jinak bychom seděli pořád doma na zadku. A ještě jsem brala s sebou dvě holky sousedů, co kamarádí s našima dětma a jinak by byly pořád doma u babičky a dědy. Je jim 7 a 12 a taky jsem jim vysvětlila, že můžou s náma k vodě, pokud budou blbnout, potápět se a cokoliv nejdále po prsa od břehu plus ta mladší ježka, protože já je můžu hlídat jen pohledem ze břehu. A jakmile řeknu, jdou z vody, jdeme domů, cokoliv. Chtěly k vodě, akceptovaly pravidla, nebyl nejmenší problém. Kdyby neposlechly, nemohly by s námi. Taky nikde netvrdím, že bych se za ty pařáky nějak vykoupala, kluci na mělčině mě s radostí polévali kyblíkama a konvičkama, zaplavala jsem si trochu o víkendu, když hlídal další dospělák. |
Moncaka | 56657 |
17.8.2015 22:23:34
No, dvě bych honit nechtěla. Škoda, že nebydlíš u nás, ta jedna naše cvičitelka by ochotně honila to druhé. Ovšem pokud bys dokázala přijít na čas na cvičení, to mám často problém i jen se 2 dětma. A od 4 let, někdy i 3 a kus cvičí děti už bez rodičů. Ale je mi jasné, že takto to není všude.
On ten Sokol není nezbytný, to přežijí i bez něj. |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
17.8.2015 22:13:11
Kočár jsem používala do třech let. Aspoň jsem mohla chodit s kabelkou a všechny krámy se vozily v kočárku.
|
neznámá | 91073 |
17.8.2015 21:56:49
Jo odvezou toho hodně, navíc je dítě přikšírované a nelítá po celém obchodu.
Teď jsem kočár velebila při cestě na koupaliště, krásně se mi do něj vešlo vše potřebné a nemusela jsem nic tahat v ruce. |
neznámá | 91073 |
17.8.2015 21:47:10
Tak ono všechno jde, ale proč si dělat život složitější.
Kočár beru jako zjednodušení života. Používám ho dlouho, protože bych se bez něho nehla z místa, cesta s kočárem na pár minut by s umanutým dvouleťákem trvala celé odpoledne a nakonec bych dítě stejně táhla v náručí. Denně chodím na dlouhou procházku, 6km beru jako minimum, bez kočárku bych seděla doma. S kočárkem jsem vozila i tříleťáka do školky, bez kočáru by to šel věčnost a ty kecy okolo. Nedávno tu byla kamarádka, máme stejně staré děti, s hrdostí mi líčila, že prodala kočár, protože ho nepotřebují. Vyšly jsme na procházku, její dítě pár kroků šlo, pak prudilo, pak ho táhla v náručí, no a nakonec skončilo v našem kočárku. Asi bude mít za pár týdnů namakané ruce a bolavé záda, ale hlavně, že jsou bez kočárku. |
Drop | 147259 |
17.8.2015 21:07:51
já jsem ještě na začátku letošní sezony koupání s dvěma neplavci nedala, ale teď při těch vedrech už jsme to měli vychytaný a šlo to, ale za tu cenu, že já jsem si nezaplavala
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.