| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kašel

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6755  [Dalších 6675 >>]
Lída+2 28136
13.10.2021 7:09:30
Romana x,
chápu, že kašel je protivný.

Mě přijde jak to tu poslední 1,5 roku čtu, že jsi úplně posedla, aby se Ti našlo něco závažného, místo radosti, že jsi zdravá. A strašně se bojíš nemocí.
Jak můžeš třeba někoho ošetřovat, když se ho nejspíš štítíš, že od něj něco chytíš.~a~

Sama jsem se málem ukašlala s TBC a později před 17lety mi nemizel kašel ani za měsíc.
A poslední zánět průdušek co jsem měla před 15lety mě nechal DR přechodit až jsem z toho měla 4 týdny neschopenku, protože jsem neušla 5 metrů po rovině.

A nakonec mi místo kapiček a sirupů pomohl obyčejný čaj:(zní to hůř než to chutná, kupodivu je dobrý)
1 lžička majoránky
1 lžička hěřmánku
1 bobkový list
3 kuličky nového koření

A nebo ten teda dobrý není ani maličko tymiánový, je protizánětlivý.

A jak tu někdo psal. Je vhodná doba mít pořád v lednici polévku. A tu si kdykoliv ohřát K snídani, svačině, večeři. My to zavedli s klukama, když mi okolo 12 roku začali domů chodit ze školy hladový. tak si ji ohřívali v 14:30 skoro denně.
To doplní podle mě do těla kde co.

Taťka tím krmí mamku a ta má krevní obraz, který byl úplně šílený najednou úplně v pořádku, ráno dostane mističku polévky(neexistuje, že by to neposnídala poslední 2 roky),chleba s něčím, pak vločky s ovocem a když má hlad něco dalšího.

A co už vůbec nechápu, že si jsi schopná sama ordinovat ATB co jsi si opatřila kdoví kde. Moc dobře si vzpomínám, že jsi tu psala, že je máš doma pro jistotu. To je pro mě sci-fi.

A můžu tě ubezpečit, že jsem první v rodině s alergiema na jídlo a pyl. Nikdo před tím to neměl a nemá. Navíc mi všichni tvrdili, že kluci to budou mít hodně. A zatím teda nic, což přijít může kdykoliv. Než mluvili nesměli dostat čerstvou mrkev. A jedí ji úplně normálně.

manžel co byl pořád nemocný se srovnal saunou a otužováním. Je to dva dny co začal chodit v mikině.
Do té doby pravidelně cucal:

Inka ..|-.|-.-|.- 141843
12.10.2021 23:27:03
V lékárně řeknu lichořeřišnicové kapky. Je to tinktura.
Lefff 13513
12.10.2021 20:09:09
Potvrzuju. Lichořeřišnice je skvělá na průdušky. A dokáže zastavit počínající zánět močových cest.
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 61018
12.10.2021 13:17:42
Byli jsme donedávna podobně nemocní. Jedna dcera se nedokázala uzdravit téměř měsíc. Průběžně ji kontrolovala na ORL, po měsíci nabídla léčbu Isoprinosinem... ale dcera se už začala alespoň trochu lepšit, takže nakonec klasika.
Možná bych zkusila Imunoglukan akut - je to kůra pěti tablet na pět dní.
Hr.ouda 123574
12.10.2021 13:01:48
na gymplu jsem měla suchý štěkavý kašel asi půl roku , jinak mi nic nebylo, dokonce když jsme si měřili v biologii vitální kapacitu plic, měla jsem největší z holek

učitelé mne posílali k doktorovi, protože jsem kašlem rušila výuku, doktor na RTG, krev - nemohla jsem to zastavit, z většího záchvatu kašle jsem byla někdy unavená, ale jinak dobrý a pak to prostě přešlo

Hr.ouda 123574
12.10.2021 12:57:51
Já tohle někdy mívám, takový ty protahovaný virozy, ani zdravá ani nemocná

na rýmu doporučuju Rhino konvičku, doporučila mi ji kdysi doktorka na ORL, jak chytneš trochu ten grif, funguje báječně - když mám rýmu , nachystám si konvičku, roli kuchyňských utěrek, proplachuju, smrkám, hodně top vyčistí a někdy se zmírní i ten kašel - můžeš to mít podrážděné, jak třeba v noci dýcháš pusou
Ennywan 4062
12.10.2021 9:27:47
ACC je na vlhký kašel ne na drsný, suchý kašel, kdy to úplně drncá nebo jak to popsat, nevím, k čemu to přirovnat a bolí tě při tom kašli v krku dole, ne na mandlích.
Aninabe 9885
12.10.2021 8:50:38
Romano, že "alergie nemáš" = jen že o tom nevíš, mohou nastoupit kdykoli. O nasazení antialergických léků snad ani nemluvím. Když do 2 týdnů nepomohou, můžeš je zas vysadit a hledat něco jiného. Antialergika se často dávají při viróze i jindy nealergickým lidem, splasknou sliznice, usnadní hojení.
Aninabe 9885
12.10.2021 8:46:48
Tak já MÁM diagnostikovanou laboratorně poruchu a držím se v slušném stavu právě těmi odvrhovanými tabletkami. A shodně je dávám komukoli doma bez poruchy, když má nějaký bacil.
Jako základ GS Imunostim a 5Prevemax (každé až 3 denně), střídám se Strepsilsem.
Obvykle do 3 dní je viróza poražena nebo aspoň mnohem lepší.
Jo a kašel tu taky prošel - pomáhá šumivé ACC, existuje i celodenní forma (600mg), kdy se vezme ráno a do večera se nemusíš starat. Když potřebuješ kašel ještě víc ztlumit, pak mentolové bonbony (Halls).

Dodám - mám i autoimunitu (štítka) a ne, tyhle přípravky mi NIJAK NEZHORŠUJÍ protilátky, spíš naopak, po dlouhodobém braní Prevemaxu mi šly dolů.
Janinka a dvě princezny 132403
12.10.2021 8:45:00
chtěla jsem napsat už večer, ale z mobilu mi to nešlo.

Moje děti a následně další rodinní příslušníci prostonaly hezkou řádku let a opravdu nejvíce vedle léků je potřeba zaměřit se na pořádné jídlo. Tím nemyslím dát si čaj a pomeranč, což jistě není na škodu, ale takové ty podzimní posilovačky typu poctivá zelňačka, hovězí vymazlený guláš pěkně s troškou pálivé papriky, ať se prokrví sliznice, dýňová polévka se zázvorem, česnečka, silný pomalý vývar a opravdu se na to pár dní zaměřit a točit takové věci.
Pokud už musíš pracovat pak pěkně v hnízdě s peřin na pohovce, neustále něco upíjet, medovat, citronovat atp. ale opravdu co dvě hodiny ne jednou či dvakrát denně. Za pár dní bys měla vnímat zlepšení.

Pokud jde o dlouhotrvající kašel pro ostatní, moje starší dcera v tom taky jednou byla. Jde o zvyk, kdy si tělo a psychika zvykne a kašle pak "automaticky" a vlivem podrážděných sliznic. Nám pomohl na noc aerius, do nosu kortikoidové kapky.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6755  [Dalších 6675 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.