| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Věkový rozdíl mezi partnery

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 4301  [Dalších 4181 >>]
angrešt 114837
2.5.2020 10:28:39
Martino, máš pravdu. A i to je úplně pochopitelné, stejně, jako je pochopitelné, když se ti rodiče rozhodnou si to druhé dítě nechat. Obě možnosti jsou správně, když jsou správně po tu rodinu.
pro ty rodiče je to těžké strašně, a je těžké jim umožnit skutečně svobodné rozhodnutí, protože se do toho promítá kromě těch jednoznačně negativních jevů (třeba již zmíněná nízká podpora pro takovou rodinu a potažmo takového člověka v dospělosti a je to něco, s čím se dá něco dělat) i spousta vlivů, které nejsou negativní, jen prostě vycházejí ze specifických zkušeností, z omezeného vzorku, s nímž lze tu zkušenost porovnat, z holé nemožnosti predikovat, co bude...
A spousta lidí tlačí na ten pár i třeba v podstatě v dobrém (i když se samozřejmě můžeme ptát, jestli vůbec nějaký tlak může být principiálně dobrý).
Grainne 67561
2.5.2020 10:26:26
No kdykoliv kdokoliv udělá něco "mimo statistické normy", dočká se černých scénářů v podobném duchu.
Potíž je, že i když někdo jede v normách, víc, než často není "odměněn", ale naopak, život mu naloží.
Každý z nás bohužel může vletět do průšvihu, bez ohledu na to, jestli se choval, jak je "v místě a době obvyklé", nebo ne. On ty scénáře píše život sám, ne kritici z okolí.
Len 108740
2.5.2020 10:25:03
Z podobnych pribehu me nejvic dostal ten, kdy cekali po IVF dvojcata, jedno s DS, nacez se rozhodli to jedno potratit a druhe si nechat.
Muj osobni nazor je - co jsem si vysoulozila, to mam. Neni zadny narok na "lepsi" dite. Ale pravda je, ze ziju 20 let ve spolecnosti, ktera tohle vnima jinak (a to presto, ze potrat na prani matky je mozny az do 24tt a potrat z duvodu postizeni az do porodu).
Okolík 129526
2.5.2020 10:21:24
Federiko, já tyhle silácký kecy nesnáším. To si myslí každej, jak bude v 70 fit.
No a ono to tak vždycky není. Moje akční a sportovní maminka onemocněla v 50 nevyléčitelnou a v jejím případě i neléčitelnou nemocí, která jí sakra zkřížila plány.... Ještě, že žádné "pozdní" dítě neměla.
Martina, 3 synové 101865
2.5.2020 10:21:22
tak někdy připouštějí, že kdyby bývala byla možnost odhalit to prenatálně, tak by se rozhodli pro UPT

Několikrát jsem potkala rodiče, kteří si první postižené dítě nechali - a když zjistili, že by další dítě bylo postižené, dali ho pryč. Je to těžké. ~n~
Grainne 67561
2.5.2020 10:17:37
Federiko, rozmluvili? Zaapelují na to "měli byste se rozhodnout "rozumně"". Rozumně znamená dítě bez jakékoliv zátěže.

Senedra 14756
2.5.2020 10:13:56
Buchli, tak z toho je mi zle...

Když mi blbě vyšly testy ve druhém těhotenství, tak manžel jen řekl "I s postižením a s naší pomocí můžu to dítě žít a být spokojené." ( naštěstí se pak nic neprokázalo)...
angrešt 114837
2.5.2020 10:11:52
Buchli, to je zvláštní, protože izolovaný obličejový rozštěp bez nálezu čehokoli jiného není indikací k přerušení těhotenství.
Ale možná to v praxi nějak jde, pokud je ten tlak rodičů velký, nevím.

Pro mě je tohle opravdu těžké téma. Mezi mými blízkými přáteli je několik lidí z té kategorie "ti by se radši ani neměli narodit", tak je to pro mě prostě osobně emotivní. Mám je tak ráda a jsem tak ráda, že žijou...
Zároveň ale (mám vazbu na jednu organizaci poskytující pomoc rodinám, kterým se narodí dítě s postižením) se zas potkávám občas s rodiči takto vážně nemocných dětí a i když ti rodiče milujou své děti takto, tak někdy připouštějí, že kdyby bývala byla možnost odhalit to prenatálně, tak by se rozhodli pro UPT - a prostě je to strašně těžký.
Zvenčí mám pocit, že těžší je to pro ty rodiče než pro ty samotné lidi s handicapem, ale zas si uvědomuju, že zvenčí jsem nezúčastněná, nevidím zdaleka všecko... a mimoto vidím jen omezenou skupinu. A samotný fakt, že ty vážně nemocné lidi znám, znamená, že jsme se museli nějak seznámit, že jsou to lidé schopní sociálních interakcí a schopní nacházet si přátele - a že tím asi selektuju skupinu lidí s postižením, která je s ním dobře sžitá a proto žijou šťastnej život a jsou šťastní, že se mohli narodit, zatímco ti, kdo ho mají v souvislosti se svou nemocí třeba nešťastný, prostě nevidím a nepotkám.

Dokážu pochopit i tu touhu po výhradně zdravém dítěti. Bohužel si myslím, že to odmítání byť minimálního zdravotního handicapu rozhodně v ČR souvisí s následným nepřijetím okolím a společností. "jó kdybyste nevěděli předem v těhotenství, že je takovejhle...tak by to prostě byla rána z nebe; ale vy jste věděli, nechali jste si ho, a tak si to teď vyžerte". Setkala jsem se i s tím "schválně jím teď zatěžujete zdravotní systém, měli byste si to teď platit, bylo to vaše rozhodnutí".
A spousta dalších věcí, náročnost pro rodiče, častý odchod otce od rodiny...
prostě i rozhodnutí pro UPT je naprosto legitimní a jsem ráda, že ta možnost v ČR je plně legální.

Mělo by to být ale výhradně rozhodnutím toho páru. Jak na jednu, tak na druhou stranu. Ale i na týhle diskusi vidíš, kolik lidí hodnotí ne/vhodnost reprodukce cizího člověka (jo, i já:) ). Jak to prostě je i společenské téma a ty tlaky na konkrétní pár jsou různorodé a v tak zranitelném období, jako je rozhodování o životě/smrti svého vlastního dítěte, i to zdánlivé tlachání může mít daleko větší průraznost v nátlaku.
Karkulína 99978
2.5.2020 10:09:45
Tak toho tatínka bych zase tolik nepřecenovala. Nalepil se na Vendulu, aby se zviditelnil, tlačí na ni, aby měla dítě, ona se kvůli němu huntuje (ta urputná snaha držet s ním krok např. ve sportu, ted to těhotenství), a on ji za pár let kopne do zadku a najde si mladici, se kterou bude mít rodinu a pro potomka Venduly to bude v nejlepším víkendový a prázdninový tatínek. Vendula se bude léčit prací a dítě bude v péči chůvy. Fakt super. Hlavně že mají prachy...
Moc bych Vendule přála, aby to bylo jinak a byla štastná, ale výše uvedený scénář se mi jeví jako pravděpodobnější.
Federika 14090
2.5.2020 10:08:17
Buchli,
to je hrozný. A divím se , že jí to dneska při těch možnostech nerozmluvili.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 4301  [Dalších 4181 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.