Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
neznámá | 91073 |
17.1.2025 12:35:28
Zrovna dnes máme krutí svíčkovou.
![]() Svíčková je mezi lidmi zažitý název pro omáčku, asi málokdo si pod tím představí maso. A je fakt že kapustový karbanátek zavádějící je, osobně si pod tím představím kombinaci mletého masa s kapustou. Asi bych koukala, kdyby mi přinesli pouze kapustu. ![]() |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
![]() |
17.1.2025 12:32:11
Jo a jinak já obecně nemám ráda náhražky v zavedených receptech... Vadí mi "kuřecí" svíčková, stejně jako tiramisu z pomazánkového másla
![]() ![]() |
Lenka Pražanda | 128023 |
17.1.2025 12:31:07
Proto jsem psala, že ten kapustový karbanátek je opravdu zákeřný a měl by změnit název.
|
Beat | 107867 |
![]() |
17.1.2025 12:28:57
Dari.. tohle menu mi prijde dost srozumitelný. Mě by neoklamalo. Co ty, Rose
![]() |
Jerry G. | 159407 |
17.1.2025 12:27:33
Akorat jsem dostala chut.. Na nejaky jidlo s jidelny jako stroganov, hobovou omacku atd..
|
![]() |
17.1.2025 12:22:25
omáčka je podle mne obzvláště zákeřné jídlo, co se veganů týče... minimálně u nás teda patří do houbové omáčky smetana a máslo, ale někdy taky děláme základ na slanině a někdy dokonce opravdu i s masem - vepřové či hovězí, obvykle na kostky... hovězí na houbách totiž není omáčka, ale maso dušené (pečené, nebo taky dušené v troubě) na houbách... to je stejné jako s ragú a podobně - maso tam být může, ale taky nemusí...
ovšem v základu bychom asi měli vycházet ze zvyklostí třeba ten kapustový karbanátek (zeleninový karbanátek) je tu s námi už opravdu dlouho a vždy se jednalo o směs masa a zeleniny ![]() |
17.1.2025 12:12:48
Stroganov je forma úpravy. Fazolový stroganov jasně vypovídá, že je z fazolí. Maso bych tam nečekala. To by se muselo jmenovat HOVĚZÍ stroganov s fazolemi
![]() Co si představíš pod názvem houbová omáčka? Já omáčku z hub. Bez masa. S masem to je hovězí na houbách ![]() |
Jerry G. | 159407 |
17.1.2025 12:03:41
Muumi, kroupy presne. Clovek by si myslel, ze bude padat vareny jecmen a oni jsou to kusy ledu.. Jo ty prasteny Holandani si sypaji kousky cokolady na chleba a rikaji tomu krupobiti..
|
![]() |
17.1.2025 11:54:09
"U nás ve veganské restauraci jen tento týden mají např.:
- Čočka na kyselo se zeleninovým párečkem a chlebem - Fazolový stroganoff s rýží" no nebýt to ve veganské restauraci, kde se s tím samosebou počítá, vadil by mi zeleninový páreček - očekávala bych maso-zeleninovou variantu, stejně jako stroganoff bych očekávala hovězí s fazolemi navíc... "- Smažené tofu alla ryba s bramborovo-dýňovým pyré - Smažený celerový řízeček s bramborovým salátem" oboje za mne naprosto ok, je jasné, co dostanu |
17.1.2025 11:51:20
Celé je to nesmysl. U většiny z těch věcí není název odvozený od složení ale tvaru.
Párek může být z čehokoliv, název je podle tvaru a hlavně podle toho, že jsou to dva kusy - párek. Já bych neměla problém se zeleninovými párečky. Pro mě je to srozumitelné. Muselo by tam být tedy označení, jestli je to 100% vege nebo směs s masem. Sekaná je od slova sekat a může být také masová nebo zeleninová, nebo směs. Řízek je od slova říznout, uříznout, prostě uříznutý plátek něčeho. Maso to být zrovna nemusí. Jediné, co bych opravdu přejmenovala je ten kapustový karbanátek. Protože název evokuje čistě zeleninové jídlo, které má tvar karbanátku. Jenže většinou je v něm maso ![]() Když si koupím čočkový burger, taky v něm nečekám maso. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.