Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
jamakta | 102251 |
![]() |
17.10.2023 14:08:37
a BL by měly být i ostatní ingredinence - i ta čokoláda nebo kypřící prášek.
|
Hanka-1978 | 115978 |
![]() |
17.10.2023 14:04:14
Děkuji za spoustu informací, prášek do pečiva koupím určitě bezlepkový. Pekáč vysypu kokosem. Jsem z toho fakt nervózní, jako bych pekla svou první buchtu v životě :-D Navíc - kdyby se to nepovedlo doma, tak pal to čert. Ale v té školce, děti budou natěšené... No snad to klapne.
My pečeme docela dost, letos tedy poprvé to bude bezlepkové pečení. Minulý týden dělala kolegyně s dětmi hranolky z brambor v troubě a bramborové placky. |
angrešt | 114837 |
17.10.2023 13:46:29
Hanko, to se mi moc líbí, že ve školce společně pečete :)
Na bezlepkovou bych se nejdřív zeptala rodičů chlapečka, jaké suroviny jsou možné a jakou míru eventuální kontaminace snese. Pokud nezvládá ani stopy, tak hlavně pozor na veškeré náčiní, které nemá dokonale hladké povrchy a může na něm něco ulpět. Typicky dřevěné vály, měchačky, metličky šlehačů, rozevírací dortové formy apod. Pekáč na pečení je vhodné vyložit papírem na pečení, nebo použít rovnou koupenou jednorázovou pečicí nádobu z papíru nebo alobalu. Problém je i třeba prášení lepkové mouky, kdyby s ní někdo pracoval na vedlejším stole. V receptu, který píšeš, bych použila jahelnou mouku, hodí se chuťově k podzimnímu ovoci a těsto z ní je kypřejší než z pohankové. Nebo je můžeš smíchat napůl. Škrob v zrnech pohanky má vyšší viskozitu v porovnání s jinými rostlinnými škroby, takže výsledné těsto je takové těžší a hutné. Nepíšeš tam žádný kypřicí prostředek. pokud plánuješ těsto kypřit vaječným sněhem - tak tam právě pozor na ty metly a eventuální stopy lepku. Pokud tam kypřidlo chybí ve výčtu - tak pozor, musí být bezlepkový prášek do pečiva, normální obsahuje lepek. Nebo použít jedlou sodu. |
Hanka-1978 | 115978 |
![]() |
17.10.2023 13:25:08
No já mám radši základní suroviny, takže instantním směsím bych se ráda vyhnula...
|
Hanka-1978 | 115978 |
![]() |
17.10.2023 13:24:25
Určitě budu péct bezlepkovou buchtu pro všechny děti, uvidíme, co z toho vyleze
![]() ![]() |
Hanka-1978 | 115978 |
![]() |
17.10.2023 13:17:03
Děkuji, půjdu do té pohankové mouky
![]() |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
![]() |
17.10.2023 11:05:43
To se krásně hodí. A lité těsto nebude problém. Když v tom budou ty jablka, rozinky, třeba čokoláda. Promaže dobrou marmeládou, pohanková mouka nikomu vadit nebude.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
![]() |
17.10.2023 10:22:04
Také bych to udělala pro všechny.
Ať ochutnávají nové chutě, v dnešní době existuje tolik dobrých alternativ, že nevidím důvod držet se pšeničné mouky ani jiných tradičních ingrediencí. Samozřejmě chápu, že se člověk obává první zkušenosti, když to nikdy předtím nedělal, ale recepty jsou myslím dneska už vychytané a snad by se dal vypátrat nějaký vhodný. A vidím i výchovný efekt směrem k tomu, že jídlo bez lepku je chutné a plnohodnotné, není to nic méněcenného, možná v některých případech spíš naopak. |
kosatka2 | 89902 |
![]() |
17.10.2023 9:43:17
Přesně, pohanka, jablka, skořice, dobrota.
|
kosatka2 | 89902 |
![]() |
17.10.2023 9:41:59
Nejsnadnější je koupit nějaké instantní bezlepkové těsto třeba na bábovku, perník, muffiny, atd.
Bezlepkové těsto se chová trochu jinak a když člověk experimentuje prvně, je to dobrodružství. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.