Veverka7 | 114748 |
17.10.2023 9:13:01
Mne prijde skvele to delat pro vsechny bezlepkove! Vylouci se riziko kontaminace a to bezlepkove dite si pak nepripada tak blbe.
Nacini si myslim staci dobre omyte, nove bych nekupovala. Ale urcite dobre diskutovat s maminkou, jak striktni ta alergie je, kazdy to ma jinak. Pohankove mouky bych se nebala, tech smesi take ne, s jablicky a cokoladou to bude dobre a kdyz si to sami upecou, bude to chutnat jeste lip Kez by se vsechny ucitelky takto snazily, sama mam celiaka a vim, jak tezce to ty deti nesou |
Klabe+3 kluci (08,10,15) | 83527 |
17.10.2023 9:12:10
Taky bych šla asi raději na jistotu a udělala treba nepeceny jablečný dort s pudinkem a bezlepkovymi piškoty. A ozdobila zakysankou se skořicí.
|
Jahala. | 89330 |
17.10.2023 8:35:45
Já bych se na buchtu vykašlala a udělala nějaký přirozeně bezlepkový recept. Co třeba pečená jablka?
|
Ropucha + 2 | 120300 |
17.10.2023 8:21:30
"jestli chceš, aby buchta byla dobrá, tak na tu pohankovou mouku rezignuj, chuťově se k jablkům fakt nehodí"
Za mě se hodí skvěle. Neporadím s procesem pečení, nikdy jsem z pohankové mouky vlastnoručně nepekla, ale chodím jíst hotové výrobky a s jablky podle mě ladí. Je to trochu specifická chuť, ano, prostě pohanka, ale k podzimnímu ovoci jako jablka, hrušky, švestky bych ji zrovna kombinovala bez obav. |
Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
17.10.2023 7:46:49
Čumčo, eh, bezlepkové mouky dávám při "konverzích" zásadně méně než pšeničné Všechna těsta mají být ve výsledku tekutější.
Dýl se to peče, ale je to vláčný. |
Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
17.10.2023 7:46:01
No a určitě bych nepekla pro všechny. Pěkně bezlepkáčům bokem, a všem dětem zároveň ukázat, jak je potřeba neprášit lepkovou moukou, nepoužívat stejný nádobí a tak.
Konec bezlepkového okénka. |
Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
17.10.2023 7:44:30
Na tyhle jednoduché buchty je vynikající výživová volba čiroková mouka, mají v DM stabilně půlkilový pytlík, je to mnohem lepší než různé směsi od Schäru nebo Jizerky, což jsou z velké části jenom škroby.
Pohanková nebude dobrá. |
Vranice | 21600 |
16.10.2023 21:50:46
Čumčo, bábovkovou formu vysypávám kokosem, vločkami, mletými ořechy a u plechů, remosky používám pečící papír bez vysypávání.
S odděleným nádobím je to jistota. Někomu stopy lepku nevadí, někdo může reagovat, je to individuální. Nejlépe se zeptat. |
Čumča. | 160024 |
16.10.2023 21:26:09
já bych pro tři děti pekla zvlášť do malé formy
forma se vysypává kukuřičnou strouhankou, tou bezlepkovou moukou se vysypává strašně špatně bezlepkové mouky se dává o trošku více v porovnání s pšeničnou moukou, dávám třeba místo 250g pšeničné v receptu 280g bezlepkové mouky |
Čumča. | 160024 |
16.10.2023 21:23:21
jestli chceš, aby buchta byla dobrá, tak na tu pohankovou mouku rezignuj, chuťově se k jablkům fakt nehodí
kypřící prášek bez lepku je všude běžně v prodeji s těmi extra nádobami a měchačkami na těsto bych to nepřeháněla, to je přehnané Stopové množství lepku může být ve většině potravin, pokud nejsou vysloveně z bezlepkového výrobního provozu, označené jako "bezlepkové" |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.