Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
TaJ | 81121 |
16.12.2023 18:37:27
Babi, přesně, syn má jednu zimní bundu, jedny zimní boty, dvoje rukavice, dvě zimní čepice jeden nákrčník. Víc by ani neunosil. Já mám někde asi dvě čepice, které jsem už pár let neměla na hlavě a jedny rukavice, které jsem měla naposled se synem na bobování a to mu bylo tak 8...manžel má asi dvě čepice a dvoje rukavice. Takové množství se asi uklízí o dost líp.
|
Monika | 123907 |
16.12.2023 18:36:56
Babi, když není zrovna u nás sníh a nemrzne, tak lyžařské rukavice a část čepic taky zaklidím, ale ten minulý víkend to byl masakr. Čepic a rukavic máme dost, protože se z toho moc nevyrůstá, lehce člověk koupí nějaký další kus (třeba aby se to hodilo k nové bundě nebo prostě hezká čepice ve slevě a tak), manžel třeba žádnou čepici nepovažuje za dokonalou a pořád o zakoupení takové snaží ...
|
Žžena | 83005 |
16.12.2023 18:36:27
Je nás 5 (2 dospělí plus 3 děti). Na období, kdy se nosí čepice a rukavice, vždycky na schody, kde se oblíkáme, dám jednu až dvě ikea krabice (mají cca 30*30*15 cm) a všechny rukavice a čepice se dávaj tam. Malý děti, kde by hrozilo zašantročení, tam mají každý několik čepic/2 páry rukavic na osobu, jinak každej po jednom kusu/páru (já teda nemám čepici a manžel nemá rukavice, nepotřebujem je), takže je toho v rámci možností minimum a to pomáhá udržet v tom pořádek. Nejsou to hromady, ve kterých by se blbě hledalo. Co se týče rukavic, máme ve zvyku dodržovat, stejně jako u ponožek, "párová pravidla". Tj. např děcka učím, že je mají držet pohromadě, nerozhazovat je na různá místa když je sundávají, nikdy je neperu zvlášť, takže se jejich cesty tak často nerozdělí a prostě je mimoděk pořád držíme pohromadě.
|
babi_ | 48341 |
16.12.2023 18:30:53
Jo a "v kapsách" znamenalo podívat se do kabátu a do bundy, teplého oblečení jsme každý víc ks taky neměli.
Ještě mohlo něco uvíznout v kapse batohu, ale to obvykle každý nosil jeden stálý, tak to bylo jednoduché. |
TaJ | 81121 |
16.12.2023 18:30:26
Já nenosím ani jedno, manžel má asi dvě čepice, syn má dvě zimní čepice, jednu tenkou podzimní a dvě kšiltovky. Kšiltovky má teď uklizené ve skříni s oblečením, v létě tam zase budou schované zimní čepice na ostatní má na věšáku u dveří zavěšený takový válec z iKey, má to tam od dětství. Má tam i nákrčník a rukavice, i když rukavice poslední roky nosí trvale v kapse u bundy, aby je nezapomněl a nebyla mu pak venku někde při focení zima. Pod věšákem hned máme boty, takže ráno nikdo nic nehledá, všechno je při ruce. Po příchodu domů to automaticky dáváme na to místo.
|
babi_ | 48341 |
16.12.2023 18:27:57
Zvládali jsme víceméně tou kázní - na čepice byla police, rukavice byly buď v kapse nebo také na té polici nebo na topení.
Přesto se nám ztratila jedna čepice způsobem "vložím věci z hor do pračky včetně čepice, vyndám z pračky již bez čepice" - nikdy jsme ji nenašli! Ovšem velkou část problému u vás vidím v množství čepic a rukavic. Taky jsme byli 4, ovšem každý měl max. dvě čepice (já tedy žádnou, nemám je ráda) a dvoje rukavice. (Plus něco vyloženě lyžařského, ale to se běžně nikde neválelo - bylo to v přilbě nebo u oteplovaček.) |
Monika | 123907 |
16.12.2023 18:18:40
Toto téma jsem chtěla založit minulý víkend, když byl sníh, ale nestihla jsem. Otázka z nadpisu platí hlavě pro rodiny s dětmi, ve dvou dospělých lidech nevidím problém, pokud nejsou mega bordeláři. Ale jsme 4, na čepice a rukavice máme teoreticky 2 docela velké police v "botníku" (police s 10 poličkami, přičemž dole jsou boty, nahoře čepice a rukavice), ale prakticky se čepice a rukavice válí všude a zároveň nikdo nemůže najít tu konkrétní čepici, kterou hledá, případně dokonce dvě stejné rukavice Samozřejmě velká část problému spočívá v ne/sebekázni každé osoby, aby ukládala věci kam patří, potom část rukavic zůstává v kapsách a část čepic v batozích, něco se suší na topení (a třeba z něj někam spadne) atd. Úplně komplexní řešení to asi nemá, ale třeba někdo má nějaký zajímavý jednoduchý tip? Nebo alespoň můžeme problém sdílet a tím ho zmenšit? Případně podotázka: kolik má u Vás každý člen rodiny rukavic a čepic? U nás docela dost (čepic třeba víc než 5 rukavic taky taky kolem 7 párů)?
|
Muumi | 41406 |
28.10.2023 22:56:48
Nic jí nebude. Jen 6 stupňů je podle mě moc, doporučují se 4, já mám nastaveno 5, při 4 bylo moc tvrdé máslo:)
|
~•~Missy~•~ | 4201 |
28.10.2023 22:21:40
No mně to docvaklo až po pár hodinách, respektive nedocvaklo, nadhodil to brácha, když jsem se ho ptala o radu, jak dlouho se mu zajížděla jeho nová lednice.
Díkybohu to vypadá dobře, vypla, když dosáhla nastavených 6C, námraza je fuč a už zase jede a je tam 7C. Tak snad. Úplně jsem se orosila při představě, že jsem zničila novou ledničku. Kdyby té původní nevypadávaly dveře a tím pádem nedovírala a nerezla nám "v záhybech", tak ji neměním, to byl kousek, sloužila by dál i po těch 20 letech. Děkuju za rady a hezký zbytek večera |
Dari79 | 114243 |
28.10.2023 22:01:07
čili - od nic se neděje ... po je to průšvih...
záleží na mnoha okolnostech. osobně bych ji vypnula hend, jak by mi došlo, že dělám blbost... počkala ... a pak zapnula znovu. Ale - jinak už se stalo, tak teď už jen věřit, že to bude v pohodě. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.