| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - praktické rady

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 12231  [Dalších 12001 >>]
Čumča. 160024
18.9.2023 11:54:26
Rose, přesně! Před nedávnem jsem balíček takových knížek koupila domů (20-30 Kč za ks), vyvětrané už byly, krásně jsem se nad nimi zasnila - a ten starý závan mi relativně i voní + když tam čtu, ve kterém roce (více než 100 let zpátky) ji kdo komu věnoval a proč - je to neskutečná nostalgie~d~
77kraska 132593
18.9.2023 11:33:48
Fren, mas pravdu a jsem rada, ze to pises

Navíc jsou toho plné antikvariáty, myslím těch jazykových učebnic …. Furt mám zábrany vyhodit knihu, pac kniha představuje vědění atd

No fakt vyberu jen par nejlepších knih a ty odsmradim

Dyt já vlastně před týdnem ani nevěděla, ze tyhle knížky ještě máme, a teď by mi měly pridelat práci 🙁

Fern 155759
18.9.2023 11:26:57
Sedmi pracovala bych dal jen s knizkami ktere si chces fakt nechat a vseho ostatniho bych se zbavila driv,nez se z toho zblaznis!
A k tomu pocitam i ty ruzne slovniky,jaz.ucebnice....nedavno jsme se toho zbavovali doma, byt jsme si rikali, ze je to skoda a kus naseho zivota,kdy jsme to pouzivali,ale: doba uz je bohuzel jinde, slovniky mame v mobilech, uz kdysi byly moje jaz.ucebnice k nicemu,protoze co kantor,to jine vyukove materialy. A ano, vnimam to jako velke plytvani,ale nic s tim nenadelam,pokud nechci mit z domu plny brloh veci ktere uz nikdy nevyuziju a ani nikdo o ne nema zajem~d~
Vážný2 158667
18.9.2023 11:26:35
Takhle jsem přišel o většinu knih po pra(pra)rodičích, protože mamka hulila jak daremný komín 20-40 denně. Ještě po 5 letech v bývalé strojovně výtahu (máme pronajaté jako sklep, jde tam docela dost vzduch) ty co jsem neobětoval, smrdí.

Syn dostal ode mne po pradědovi křeslo, nechal si ho opravit a stejně ho musel znova zbrousit, natáhnout nějakými enzymy, proti kouři, a znova nalakovat.
77kraska 132593
18.9.2023 11:19:57
Rose, některý ty naše knihy tam ležely skoro 30 let

Našla jsem v nich papírky, kam si senior psal, komu je predtim půjčil, končilo to rokem 1996

Taky jsou tam svázané tři ročníky časopisu Eva ze 30.let, po moji prababicce, u těch mne to extra mrzi, ty bych si nechala
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
18.9.2023 11:06:01
mohla by pomoci i mletá káva... ne teda na knihu přímo, ale třeba do bedny ke knihám - pohlcuje pachy...
no a nebo číst ~:-D
když jsem půjčovala knihy ze skladu ve sklepě, taky byly cítit zatuchlinou, když jsem je pak vracela zpět, zatuchlina z nich cítit nebyla ~t~
Vranice 21600
18.9.2023 11:02:40
Nevím, jestli jsi četla diskusi na databazeknih.cz. Jsou v ní i další linky na poradnu městské knihovny.:

https://www.databazeknih.cz/diskuze/o-knihach-7/pece-o-knihy-opravy-poskozenych-knih-4431/str-2

Doporučují otírání octem anebo kočiči stelivo, ale zasypat aspoň na dva týdny, případně vícekrát opakovat. Je to na dlouho.

Já bych knihy nafotila anebo naskenovala, třeba jen stránky se zajímavým obsahem. Pokud to nejsou cenné starožitnosti, zatuchlé knihy bych vyhodila. Knih z druhé půlky minulého století jsou různě po antikvariátech mraky. Plíseň nemusí být viditelná okem, nechtěla bych si ji natahat domů.

Když je kniha na přebalu ušpiněná, čistím technickým lihem nakapaným na vatový tampon.

Ještě bys mohla napsat dotaz restaurátorovi knih nebo nějakému archiváři.

Liaa 29716
18.9.2023 10:56:59
Jo, stelivo neutralizuje pachy, takže to má logiku. Nikdy jsem to nezkoušela, protože jsem to nepotřebovala, ale skutečně se to doporučuje.
Vánoční dekorace na Favi.cz - největší výběr
Čumča. 160024
18.9.2023 10:49:39
chápu, dopolední a večerní sluníčko by snad nemuselo vadit - stránky trochu zkrabatí, ale to se zase vylisuje...
77kraska 132593
18.9.2023 10:45:53
Liaa, jsou jen zatuchle, plesnive mi nepripadaji....plesnive jsme meli na chalupe a vyhodili jsme je

takze stelivo je pravda! aha

jedlou sodu mam, mohla bych to zkusit na jednom vzorku a pak se uvidi
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 12231  [Dalších 12001 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.