Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
77kraska | 132593 |
18.9.2023 10:44:02
čumčo, ja je vystavuji na balkone, ale slunicka se trochu bojim, tak spis ve stinu
|
Liaa | 29716 |
18.9.2023 10:39:15
Jestli jsou knihy skutečně jen zatuchlé, tak by mělo stačit pořádně je provětrat - jenže to je práce, to chce několikrát denně protřepávat, prolistovávat, vystavovat průvanu, případně fénovat (studeným vzduchem). Jestli je to hodně knih, tak to znamená hodně práce... Jinak se skutečně doporučuje to stelivo, případně jedlá soda, nasypat mezi stránky, vložit do uzavíratelného sáčku, několik dní nechat ležet, vytřepat sodu, knihu vyfénovat/vysát, ale to jsem ani jedno nezkoušela. Všechna řešení budou, obávám se, pracná a výsledek nejistý.
|
Čumča. | 160024 |
18.9.2023 10:38:55
Sedmi, teď když jsou ještě tak hezké dny, bych knížky vystavila otevřené na sluníčko na balkóně...
|
77kraska | 132593 |
18.9.2023 10:29:23
pokracuji ve vyklizeni kramu sveho seniora, tentokrat z garaze na sidlisti, ktera je cca 100 metru od jejich bytu, v rade garazi...auto tam davno neparkuje, zato tam senior ma krabice plne veci, taky spousty veci v regalech, horni krabice jsou tak vysoko, ze je ani nesundam, budu si muset pujcit schudky nebo stafle, opet hruza....senior se tvari, ze se ho to netyka, a vubec si nepamatuje, co v tech krabicich je...pritom jinak je dusevne pomerne svezi na vek 80+, ma dokonaly prehled o politickem, spolecenskem, kulturnim a sportovnim deni, denne cte troje noviny....
vykramařila jsem par krabic, zase tam byly noviny, noviny a noviny, ty jsem ihned zrecyklovala (podle mne nikdy zadne noviny nevyhodil, vsechny skladoval) ALE! byly tam nektere pekne knizky, ktere bych si chtela nechat, ze 70.- 90. let, jednak spousta jazykovych ucebnic, slovniku a prirucek, ktere mi neprijdou spatne (senior se postupne ucil nekolik cizich jazyku, ale rekla bych, ze umi spis pasivne), jednak nejake knihy o jejich meste, o prirode, o jeho profesi, vypravne knihy se spoustou informaci a fotek....na nektere ty knihy si pamatuji z detstvi a nechci je jen tak vyhodit ovsem knihy jsou po 20-30 letech skladovani v krabicich v garazi dosti zatuchle, tak jsem hledala, jak se toho zapachu zbavit....nasla jsem, ze se maji zavrit do krabice/papirove tasky s kocicim stelivem a nechat tam stelivo nasaknout tu zatuchlinu, ale nevim, jestli se mam to toho poustet, bude s tim dost prace a taky z toho bude dost neporadku resili jste prosim neco takoveho a s jakym vysledkem? |
Vážný2 | 158667 |
19.6.2023 0:24:27
Jojo, bohužel náš zasklený balkon skladiště je.
Na protistraně od vchodu je velký regál, ve kterém je třeba nabíječka na autobaterie, část nářadí a surovin, dílenské věci, donedávna LARPová výzboroj syna, malířský stojan dcery, kýble na úklid a část věcí na úklid, drsnější chemie, naše LARPové věci v kufru (pláště, meče, pásy, tunika...), sušička na ovoce, ... Míval jsem tam i bednu se starými disky a starý monitor, ale už ho používám. A pak bedna se senem pro morčata, přepravka na láhve od piva, pijeme poměrně málo, takže to trvááá, bedna licháčů, bedna s technologiemi ze synovi svatby (světýlka, prodlužky, svinovací kabel, proudové chrániče do zásuvky - ještě jedna svatba bude, přepravní bedny pro morčata...) Na zemi byl beton, nikoli dlaždičky, tak tam máme umělý trávník, máme tam jedno zahradní křeslo. Když se to uklidí, tak se tam na zem dá hodit stará nafukovací karimatka a je blaze. Průhledné sklo v zábradlí máme zakryté umělým ratanem přidělaným extra silnými magnety. Máme tam i prádelní šňůry, i když většinou používáme sušičku. Ale spíš to používám místo žehličky, ony se za pár nocí s rosou ty košile a trička krásně srovnají... Bohužel už dost zlobí ty pojezdy a je to od firmy, co ukradla patent na zasklívání jiné firmě, takže nám to neopraví ani nedodávají do domu náhradní díly (znají adresy). Takže v létě větráme jen částečně třeba na půlku skel. A protože je to prosklené shora zdola, tak tam klidně může být maximum i 40°C. |
Monika | 123907 |
18.6.2023 21:17:04
Přijde mi strašně dělat z balkonu (včetně zasklených) skladiště. Kdyby byl mrazák někde ve sklepě nebo garáží, tak O.K....
|
Rodinová | 140078 |
18.6.2023 20:12:08
Skladovaci prostor max kvetinacu, v lete tam cokoliv jedleho brzo zkolabuje.
|
P.T. Cruiser | 139258 |
18.6.2023 19:26:55
Sestřenice používá v létě na uskladnění lahvových nápojů starou velikou nefunkční lednici. Má ji ale v zahradním domku, takže neuráží oko kolemjdoucího. (Naskládají do ní vychlazené láhve přivezené z domova, na zahrádce nemají elektřinu.)
|
apo-lena | 159305 |
18.6.2023 17:01:39
Zavřený nezapojený mrazák dost divně páchne (i když jsem ho umyla a nechala vyschnout). Mám jeden ve sklepě. Čeká už pár let, až ho manžel odveze.
|
Festina lente | 139026 |
18.6.2023 16:20:51
Díky, zajímalo mě to hlavně na ta jablka. Tak nic, odvezou ho k recyklaci.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.